Torsdag.

Idag har Bosse och Anders åkt på trivselresa. Inte ett dugg avundsjuk. Vad är sol och bad mot regn och plugg.
Det är alltså bara jag och tjejerna ett tag nu. Just nu tycker jag mest om Athena. Anledningen till det är att Märta valde att rulla sig i bajs idag.
För er skull hoppade jag över förebilden.

Fredag

Jag inledde dagen med en trevlig, prisvärd och god frukost med Elin på mysiga "systrarna Andersson". Ett übermysigt café som gav en hemma-hos-mormorskänsla. Gå gärna dit men inte på fredagmorgnar för då har jag och Elin abbonerat.
Innan jag skulle gå så tittade jag ut genom fönstret och förfasades lätt. Snö. Stora tunga blöta flingor. Men ut gick jag, blev till och med lite glad av snön. Det var så friskt och "krispigt" som Elin uttryckte det. Dessutom fick jag kasta årets första snöboll!!
En perfekt ispärla.
Elin blev en smula skräckslagen. Men mitt mål blev ett litet hus som jag hoppas står kvar efter attacken.

Ikväll ska jag på dramaten i trevligt sällskap, perfekt matchuppladdning inför morgondagen!

En vecka sen senast. Hej hej.

Förra onsdagen var det jurstdagarna i Frescatihallen. Stor mässa med massor av framtida potentiella arbetsgivare. Jag och Elin passade på att ta en bild på lugnet före stormen.
Sandra som redna tagit sig igenom sina 4,5 år representerade Zetterwalls.
Kvällen avslutades med bankett. Mycket trevlig tillställning.
Jag har även stämt möte med dessa sötisar några gånger. Felicias hundar Pärlan och Pennie. Sötnosar!
Lördagen spenderade jag i Linköping. Först spelade vi match mot RP Linköping, det blev en vinst och det firade jag senare med Sarah, Felicia och Lovisa. Här ovan på väg hem på söndagen.

Tisdag

Imorgon är det juristdagarna i Frescatihallen. Stor mässa, kom kom. Jag ska vara mässvärd. 07.00 sharp drar det igång och håller på hela dagen. Sen har vi ca en timme på oss att komma i ordning för belöningen, kvällens bankett. Igår och idag har det varit lite jobb inför morgondagen, idag mest kaffekok och igår utdelning av reklam.
Elin och jag är i samma grupp. Inbjudande look, inte sant?
Kallt var det, men vi höll modet uppe.
Kylan kompenserades lite av att det var en vacker höstdag.

I lördags var jag på inflyttningsfest hos Jon. Det var en mycket trevlig tillställning!
Så här kul hade "någon".
Det beteendet kompenserade "någon" med att läsa ett stycke ur bibliotekets kanske största bok.

Lördag

Två matcher på två dagar. Två vinster på två dagar. Helt okej facit.
Igår spelade jag med b-laget, ingen kvalitetsmatch precis. Att det ska vara så svårt att spela mot ett lag som inte kan spela handboll. De skjuter när de inte ska och tar allmänt konstiga beslut. Det mest irriterade var deras lipsill till målvakt. Först fick jag en boll i ansiktet, inte så mycket med det, den tog på strupen lite obehaglig känsla men det är bara att bita ihop. Nåt anfall efter tog deras målvakt en boll först på armen sen studsade den mot hennes ansikte. Hon börjar typ lipa. Börja med konstsim om du inte tål något. Saken blev inte bättre av att hennes mamma kom och pratade med mig efter matchen och kommenterade incidenten som att "ojoj, jag trodde vi skulle få åka till akuten där ett tag". ??? Akuten?? Snälla. Bit ihop.
Så, nu har jag avreagerat mig över det...
Dagens match började inte så lysande, efter 20 låg vi under med 5. Vi bytte målvakt så jag fick komma in i samband med en time out. Efter det skärpte vi till oss och det slutade me den vinst med 8 bollar tror jag det var. Jag är nöjd med min insats, gjorde några publikräddningar. Det kompenserade några klantbollar som jag släppte. Nåja, vinst var det viktigaste! Fortsatta serieledare är vi också!
Blir lite fira av ikväll, först födelsedagsfest hos Jon sen vidare mot huset och 90-talstemafest.


Fredag

Jag fick ett viktigt uppdrag igår, hämta ut insulin åt Athena. Hon har fått diabetes stackarn. Uthämtat recept har nu levererats till Bosses resebyrå. Jag var så målmedveten med mitt viktiga uppdrag att jag inte planerat tiden fram till föreläsningsstart 13.00. Eller VAD jag ska göra var relativt klart, men inte var. Nu sitter jag i "mottagningsrummet" på resebyrån och undrar varför jag inte gjort det förr.
Om jag lyfter blicken ser jag detta.
I den röda soffan sitter jag. Den är skön.

Igår så hade vi en spännande diskussion. Den osade i och för sig lite höstdepression, iallafall för mig och Felicia. Eventuellt bara realism, är osäker på vilket. Å andra sidan skrattade vi ganska gott så vi kanske bara drev. Nej, lite allvar var det också, tror jag. Nåväl, Felicia ville inte sitta med armarna i kors och vara passiv så hon tog bestämt tag i saken. Hon stiftade helt enkelt en lag. Förarbetena till följande lag är Felicias och personer i hennes närhet erfarenheter av, hm, kan man kalla det livet? Hur som helst är det väldigt roligt! Genialt.

Lag (2010:1007) om pojkvänner

16 § Pojkvännen skall i fråga om utseende, kvalitet, andra egenskaper och klädstil stämma överens med vad som följer av avtalet. Han skall vara åtföljd av de anvisningar som behövs för användning, förvaring och skötsel.
Pojkvännen skall anses felaktig om han i något annat avseende avviker från vad flickvännen med fog kunnat förutsätta.

17 § Även om en pojkvän kommer i "befintligt skick" eller med ett liknande allmänt förbehåll, skall han anses felaktig, om han är i sämre skick än flickvännen med hänsyn till hans utseende och övriga omständigheter med fog har kunnat förutsätta.

18 § Pojkvännen är felaktig om han är så bristfällig att han medför påtaglig fara för liv eller hälsa. 

19 § Fel föreligger också om pojkvännen inte överensstämmer med sådana uppgifter om egenskaper eller användning som hans kompisar har lämnat vid marknadsföringen av honom.

20 § Frågan om pojkvännen är felaktig skall bedömas med hänsyn till hans beskaffenhet när han avlämnas. Hans föräldrar svarar för fel som har funnits vid denna tidpunkt, även om felet visar sig först senare.

22 § Är pojkvännen felaktig enligt 16-20 §§, får flickvännen kräva avhjälpande, omleverans, ersättning för att avhjälpa felet eller häva förhållandet. Dessutom får hon kräva skadestånd.
Jag är dock osäker på om detta ska anses vara tvingande lagstiftning i jämförelse med Konsumentköpslagen eller dispositiv rätt som i Köplagen. Tåls att fundera på.

Hej hej hallå

Mycket har hänt. Bl.a. så har jag genom att typ installera och uppdatera någonting med min bluetoothfunktion på datorn äntligen lyckats överföra lite bilder från mobilen. Vilket gör bloggandet lite roligare och mig själv lite stolt över mig själv. Jag har sen senast varit Bryssel, det var en kort, intensiv och fruktansvärt trevlig vistelse.

Besök på Europaparlamentet. Jag tror bestämt alla i gruppen tog en likadan bild. På samma sätt som alla tar en bild på time square i NY. Jag var inte sämre och skäms inte ett dugg!

Min dator är seg och klockan mycket, en bild får vara nog. Nu måste jag sova. Zzzz

RSS 2.0