Måndag kväll.

Motivationen vände lite mer uppåt framåt eftermiddagen. Beslöt mig vid 15 att det inte blev något gjort på skolan så jag åkte hem och satt mig på balkongen i det fantastiska vädret. Jag tog med böckerna ut och till min stora förvåning så var jag ganska flitig. Funderar på att prova samma koncept imorgon och inte åka upp på skolan. Får se.
Måndag=handboll så jag drog ut till Lidingö, väl i hallen så kommer ett sött gäng 98-flickor med tränare inspatserande. Hallen är dubbelbokad. I ett förvirrat ögonblick har våran tränare lovat småtjejerna att de ska få våran tid. De har planerat avslutning med match mot mammorna i laget. Vi hade inte hjärta att be de flytta sig från plan så vi fick improvisera. Brännboll blev det. Gamla mot unga. Jag spelar med de gamla, men jag är yngst bland de, okej! Vi vann givetvis, hehe. Det var alldeles för länge sen jag spelade brännboll kände jag. Kul är det.
Blev även upplyst om att det är officiellt att jag ska spela med Lidingö nästa år. Hade tydligen stått i öns tidning. Dock är det inte formellt färdigt, men jag har genom konkludent handlande tydliggjort mina intentioner och är därmed bunden. Men en liten kråka ska jag väl plita ner på något kontrakt vad det lider.

Omotiverad måndag

Det borde pluggas för fredagens tenta. Det går trögt, otroligt trögt. Är så förskräckligt omotiverad. Längtar så jag nästan sprängs tills att jag får lämna tentasalen på fredag 18.00. Suck.

Söndag igen

Efter matchen så skyndade jag hem för att möta upp ett trevligt gäng. En trevlig förfest följdes upp med en trevlig utekväll på debaser slussen.
Sarah, Felicia och Elin. Aless powernapade och fick inte vara med på bild.

Idag på förmiddagen så var jag ganska seg och tog det lugnt, Sarah kom förbi för att hänga lite, vi somnade båda två. Men vi hann med en promenad med mina styvsystrar som jag ansvarat för i helgen.
Märta var helt galen. Hon hittade en gräsplätt som måste luktat fantastiskt gott. Hon rullade och rullade och rullade runt.
Jag och Sarah hittade också en trevlig gräsplätt. Den var full med fyrklövrar. Jag försökte få Sarah att rulla runt på äkta Märtamanér men hon vägrade.
Efter detta begav vi oss mot Hornstull för att assistera Aless med hennes flytt. Hon har köpt lägenhet och jag är avundsjuk. Jag vill också ha den.
Stolt lägenhetsägare! :)

Söndag

Ligger i sängen redo att sova, jag är trött och behöver krafter för att börja tentaplugga imorgon. Tänkte hinna med en liten resumé av helgen först. Igår så jobbade jag ju på Sverige-Bosnien, jag stod och sålde svenska supporteprodukter. Fel produkt. Vi skulle sålt Bosniska. Det var hur många Bosnier som helst, en folkfest. Jag pratade med en tjej som sa att det kommit Bosnier från hela Europa. Sveriges klack får en 3:a, Bosniens en 10:a.
Jag jobbade under första halvlek men hann se den andra. Det var längesen jag var och såg på något större sportevenemang, jag fick mersmak igår. Även om det bara var en vänskapsmatch.
Strax innan insläppet, det gula och blåa ni ser är till 90 % Bosnier.
Mr Lagrell rullade förbi.
Svensk hörna.
Måljubel nr. 3
Mål nr. 4. Hann inte se de två första. Var nyfiken på hur Hamrén skulle klara sig och är glad för hans skull att vi vann och gjorde många mål. Nu får han kanske sköta lagbygget i fred.

Lördag

Dagen igår:
1, Istället för att sitta och löka på skolan åkte jag och Felicia ut till Täby och Intersport där jag ÄNTLIGEN kunde kvittera ut mina nya löparskor.
2, Tillbaka till skolan för årets sista seminarie.
3, Efter det så åkte jag till tandläkaren. Eftersom det är en akutklinik så vet man inte hur länge man får vänta. I tisdags fick jag komma in efter bara 10 min. Igår däremot så fick jag sitta där och häcka i 1 h och en kvart innan det var min tur. När det äntligen blev min tur så satt jag i stolen ca 47 sekunder. Proportionalitet?
4, Jag satt konstant och kollade på klockan där i väntrummet, jag skulle nämligen hinna hämta hundarna innan halv sex. Jag han precis.
5, Gick hem och åt middag med morbror Anders.
6, Nånstans mitt i allt det här fick jag frågan om jag ville jobba på Sverige-Bosnien ikväll. Ja tack! Ska stå och sälja tröjor och dela ut matchblad ungefär. Hoppas på att man kan få tjuvkika lite på matchen också...
7, Åkte till Skanstull för att möta upp Elin. Väl vid Skanstull så stötte jag på Linnea och Karin som precis kom från trädgrån. Deras rapport om 100 kr i entrén och att det var kallt fick mig att tänka om.
8, Så vi begav oss mot medborgarplatsen och satt ett tag på snaps.
9, Sedan en tur till Ljunggrens.
10, Ett besök på Lydmar.
11, Avslutade med en tur till Berns.
12, Ett kort knäppte jag på hela dagen:
Från Lydmars toalett. Handtorkningen företogs med frottéhanddukar.

Fredag

Jag åkte upp tidigt till skolan, en timme innan seminariestart. Trodde jag. Var helt bombsäker på att vi började 10. När jag då får ett sms av Sarah som sitter på tåget och inte anländer Stockholm förrän 11.30, och därmed kommer missa seminariet, så börjar jag så smått att fundera. Jag börjar med att ringa Felicia som säger klockan 13, inte helt övertygad så plockar jag fram datorn, och mycket riktigt. 13.00 står det, klart och tydligt på schemat. En bra sak med det, jag slapp skicka sms:et till Sarah så hon hade fått "råpanik". En dålig sak, jag har planer för hela eftermiddagen. De går visserligen att laborera lite med. Får se hur jag löser pusslandet. Nu fick jag sällskap, tack och lov. Hej Felicia.

Arlanda tur och retur.

Ja, ni läste rätt. Rubriken är något annat än en veckodag, min fantasi når oanade höjder. Sitter nu på väg tillbaka mot stan i en busskö, kön beror på att de ska lägga asfalt tydligen. Tänkte vara lite ekonomisk och ta bussen tillbaka efter lyxturen ut med Arlanda express. Vi kör nu i ca 6 km/h och jag ångrar mitt val litegrann. Tid är pengar eller vad säger man?
HUR SOM HELST. Jag fick träffa Marta, och det under ganska lång tid. Vi kacklade konstant, ändå känns det som vi inte hann avverka en bråkdel av det vi ville. Det har varit en urmysigt afton och hon verkar ha haft det bra där på andra sidan atlanten, det gläder mig. Även om det lät som hon tyckte det var på tiden med lite Sverige nu.
Marta the globetrotter.
Bildvisning med berättande.
Marta, med något drömskt i blicken.
Puss puss, vi ses snart!

Torsdag

Lite bilder från brunchen idag:
Vägvisaren.
Vi gick och gick.
Upp och upp..
Är det långt kvar undrar Felicia.
Lite mer gång.
Håll ut, snart framme.
Bingo. Oslagbar utsikt.
Gott.
"Gör ert snyggaste". "Okej".
Kvalite.

Torsdag dag

Aless kom med ett mycket trevligt initiativ idag, brunch i det gröna. Jag och Elin stack iväg mot Mariatorget där vi mötte upp Aless och Felicia. Jag har knäppt lite trevliga bilder men lägger upp de senare ikväll. Sitter nämligen på Arlanda express, jag ska ut till flygplatsen för att förhoppningsvis få en skymt av Marta som mellanlandar på sin väg från USA till good old Härnta!
Idolbild.

Torsdag

Gårdagen på Caféet blev väldigt lyckad. Vi var ett trevligt gäng med glatt humör.
Aless och Felicia
Elin och jag.

Onsdag

Fortfarande ont i tanden, check. Vågar dock påstå att det kanske har börjat vända till det bättre. Jag sitter i detta nu och väntar på Elin, sen ska vi ta en tur ut till Barkaby. Lite pluggflykt, men vi har läget under kontroll så det är lugnt. Sen ska jag iväg och jobba några timmar. Efter det så ska vi, beroende på om min ork kommer tryta, förbi Café Opera på studentkväll en sväng. Upplagt för en bra dag, får tänka bort eventuell värk bara.
Nyvaken tumme upp.

Tisdag 2

Jag har haft besök av Elin och Felicia och syftet var, förutom att ha trevligt, att färdigställa grupparbetet. Det blev i princip färdigt, men jag skulle ljuga ganska fett om jag skulle hävda att jag låg bakom det. De där pillrena jag fick utskrivna, Citodon, de var rejäla kan jag säga. Jag förstår att man inte får köra bil på de. Jag kunde knappt läsa, såg dubbelt. Men jag har inte ont...
Jag passade även på att visa upp en av mina födelsedagspresenter som jag fick av mamma. Ett par mammelucker:
Sjukt fräscha, tack morsan.

Tisdag

Elin och Felicia tjatade iväg mig till tandläkaren, förmodligen orkade de inte med mitt gnäll. Det är jag glad för nu. Jag har fått en tuss med bedövning och bakterie-dödar-medel som ska ligga i kratern till på fredag, jag ska käka pencillin, tandläkaren tog bort ett konstigt stygn, gjorde rent och skrev ut citodon för värken. Nu är det dags för föreläsning. Over and out.

Måndag

VI VANN!
Vi spöade skiten ur kaxiga Gustavsberg, haha! Det gick bra för mig, vi delade på tiden igen och jag stod i första halvlek.

Nu ska jag beklaga mig lite över min tand (eller snarare avsaknad av tand), allt gick så bra de första dagarna sen igår så började det göra lite ondare. Jag gurglade då rejält och fick typ upp halva lunchen som fastnat i kratern som visdomstanden lämnat efter sig. Där hade pajen legat och grott och fått fart på någon typ av inflammationsstart tror jag bestämt. Har försökt hålla rent idag och igår kväll men det värker fortfarande rejält. Till råga på allt så började det blöda när jag borstade tänderna också, jag som var så försiktig. Så färdigbeklagat.

Imorgon ska jag ÄNTLIGEN hämta min nya löpskor. Imorgon är det den 25:e och det innebär lön/studiebidrag. Vi får bara halva csnbeloppet, men jag får ju min lön för det jag jobbade i april imorn och på den lönespec jag fick hem idag så var det trevlig läsning. Jag får lite mer än vad jag hade trott. Imorgon ska vårat grupparbete förhoppningsvis färdigställas. Imorgon tror jag att tanden kommer må bättre. Imorgon blir det om jag sover, så jag ska göra det nu. God natt.

Måndag

Alldeles snart styr jag mot Gustavsberg för match. Det är sista matchen i "sommarserien" och vi är de enda obesegrade lagen, det är seriefinal med andra ord.

Måndag

Lite bilder från i lördags:
Utsikt, jag och Felicia
Felicia, jag och Annie.
Aless och Elin.
Jesper och Aless.
Elin och Felicia.
De hade haft pysseldag och gjort fina halsband tror jag bestämt.
Felicia, jag och Lukas.

Söndag

Jag är trött, trodde jag skulle orka lägga upp lite bilder från igår och hålla på, men jag orkar inte. Sover nu och gör det innan skolan imorgon.
Var en händelserik eftermiddag på jobbet idag. Först gick strömmen i hela centret och vi får utrymma hela butiken, jättekul. Strömmen kommer tillbaka på 10 minuter och vi kan återigen släppa in kunder. 5 minuter senare går brandlarmet. För hela centret, det är ett stort center. Det var blixten som slagit ner på något vänsters vis så det var bara att utrymma igen och knalla ut i regnet som blixten kom med. Festligt.
God natt.

Söndag

Reinfeldt igår och idag denna trevlige man:
Martin Andersson.
Det värsta var att jag fattade inte att det var han innan nästa kund upplyste mig. Jag konstaterade först bara att han såg bra ut och att jag tyckte mig känna igen honom. Han har klippt och rakat sig sen bilden, han var het. Het. Så det var nog lika bra att jag inte kopplade direkt.
Hade tänkt lägga ut lite bilder från igår nu under lunchen men jag har visst glömt min telefon hemma. Lite drygt.

Lördag

Lunch. Det går väldigt bra att jobba idag, jag är på bra humör och tiden går fort. Ser fram emot kvällen då vi ska på inflyttningsfest hos Theo.
Fredrik Reinfeldt var inne en sväng i butiken imorse. Jag trodde han skulle vara rundare om magen plus att han hade plattare ansikte än jag trodde.

Fredag

Jag sov hela tågresan, skönt och välbehövligt. Idag gör det lite ondare i tanden än igår och jag har svullnat lite mer. Alldeles innan jag skulle åka vid 04.50-tiden så trillade lillebror Per in genom dörren. Jag fick en kram sen tittade han lite närmare på mig och började asgarva. Vad har man bröder till liksom.
Min bästa hakvinkel.
Jag kan se ut som jag har fått en stroke. Perfekta partytricket inför helgen.

Nu ska vi snart ha seminarie, lagomt peppad. Direkt efter seminariet så ska det bli lite volleybollsspel ute i den tropiska hettan. Malin Jonsson i egen hög person ska vara med också. Härligt!! Sommar och sol!!

Torsdag

Pappa skulle ut en sväng på Hemsön för att hugga ved och pyssla om sina skyddslingar ikväll och jag följde med.
Det var en fantastisk kväll, medans pappa högg så satt jag och läste.
Jag hittade en fyrklöver,
Bild inifrån orangeriet. Några av pappas skyddslingar, tomatplantor.
De var törstiga och behövde vatten.
Bebisväxter måste underhållas, lite tefatsåkning så gråter de inte.
Fruktträden. Också skyddslingar.
In action.
När vi vänade på färjan så kläcker pappa "vi kunde varit på väg till sjukhuset". Ser ni strecket på hans byxor, det är yxeggen som lämnat märket. Han höll på att hugga av sig knät. Det hade ju varit muntert...
Lite fågelskådning fick honom att glömma nära-förlora-knä-upplevelsen.
Jag spanade också. Skäggdopping var väl det mest spännande. Lät mest gjorde en stackars gräsandshona som var uppvaktad av 3 hanar. Lyxproblem.

Torsdag

Bedövningen har släppt, det gör ont. Jag är hungrig. Jag har fått i mig digestivekex som jag doppat i te och brieost som får smälta på tungan. Lite av grejen med att komma hem är ju annars att äta upp sig. Nog för att middagen igår var en kulinarisk upplevelse av rang.
Såhär såg det ut igår, bra gjort farsan!

Väl tillbaka från lilla utflykten till Sundsvalls sjukhus så mötte jag som sagt upp Malin, Sara och Olle. Jag fick nöja mig med en festis som jag hade nog med problem att få i mig. Sällskapet kunde jag däremot inte klaga på.
Jag och Olle, tänk bort min högra kind, ser lite bulligt ut.
Gullunge!!
Cool unge.
Cool Malin utanför "farbror alice".
Gissa var ni inte ska titta.

Du har tid imorgon klockan 9...

... sa receptionisten på röntgenavdelningen. Mitt mod sjönk til Kina. Men hon skulle se vad hon "kunde göra". Hon gjorde som så att hon ringde till kirurgavdelningen och fick där besked om att jag hade tid hos de klockan 10 idag. Men röntgenbilden inför operationen skulle jag göra imorgon tydligen. De förstod själva att den ekvationen inte gick ihop och trollade fram en röntgentid åt mig. Det gick bra och jag fick komma in till operationssalen utan någon särskild väntetid. Var ju lite nervös innan men det släppte direkt när jag satt mig i stolen. Jag hade typ vilopuls under hela ingreppet, oväntat men skönt. Även de gånger då sköterskan höll fast mitt huvud samtidigt som kirurgen slet, vickade, drog och lirkade sig svettig, låg jag där lugn som en filbunke. Jag fick till och med beröm! Så jag undrar i mitt stilla sinne varför jag inte fick något bokmärke? Varför??
Nu ska jag ner på stan och möta upp Malin, Sara och hennes lilla Olle!
Efter-bild. Är inte så väldigt svullen. Än. Men det blöder som fan. Jag fick med mig tanden hem, den är inte så kaxig när jag stängt in den i en burk! Haha!!

Torsdag

Vi rullar mot Sundsvall. På vägen till bilen langade mamma fram de papper jag fått tillsänt hem inför ingreppet. Det var bl.a. en hälsodeklaration, som jag fyllde i utan större besvär, sen var det ett till papper som jag helst sluppit se. Priset. Ocker. Döden för en student.
Men jag måste.
Före-bild. Trött, nervös (men bara lite), symmetrisk, mätt, lite åksjuk och irriterad över priset.

Onsdag/torsdag

Ja, det är sent onsdag, egentligen torsdag. Vill inte somna. Dels så vill jag vara hemma mer, hade glömt att jag fyllt år och blev uppvaktad och ompysslad av mor och far, vill ha mer föräldrahäng. Och dels så vill jag inte ta bort tanden. Jag ångrar mig. Men om jag ångrar mig så kommer jag ångra att jag ångrar mig och jag tror inte jag skulle ångra det, eller kommer jag ångra det? Bäst att få det gjort tror jag.
Jag har tidigare lovat att det här inte är en blogg där det kommer florera dagens outfits, men med tanke på vad jag fick av morsan idag så kanske det är dags för ännu ett undantag. Vi får se...
Nu ska jag sova.

Onsdag

Jag har suttit på y-bussen i ca 45 minuter nu. Jag har med andra ord 5 h och 15 min kvar. Hur känner jag inför det? Well, det känns pissedrygt.
Blodgivandet gick bra imorse, hade en mycket trevlig sjuksköterska som tog hand om mig. Dagens ros till henne. Det enda jag kan klaga på är väl att trisslotten jag fick inte renderade i någon vinst. Men då var det tur att jag "raggade" upp Elin som potentiell blodgivare, det innebar nämligen en tia-lott i min favör. En tia-lott med vinst! 10 SEK som jag kan spendera på något festligt. En ny lott tyckte jag var festligt. Och gissa vad? Jag vann 10 SEK igen! Köpte en ny lott och GISSA VAD?? Där var det slut på det roliga. Men Sverige har fått en till blodgivare i Elin, en vinst i sig.
Fasar lite inför "operationen" imorgon. Vill inget hellre än att bli av med min trilskande tand men jag har ingen lust att se ut som en påssjuk i helgen. Dessutom vill jag inte leva på flytande föda under längre tid. Föredrar fast form då. Fram till jag vet utfallet ska jag leva lyckligt ovetandes om eventuella komplikationer.
Vinst nummer 1.
Vinst nummer 2.
Morgondagens scenario nummer 1.
Morgondagens scenario nummer 2.

Tisdag

Började dagen med att försova mig lite, ingen större fara. Kom iväg i god tid ändå.
Följde upp med en föreläsning som jag hade världens sämsta inställning till innan. Gick ut därifrån med ett brinnande intresse för e-handel, oväntat som attan, men jag tyckte faktiskt att det var väldigt intressant.
Efter det så gick jag och Felicia till kungsträdgården och läste och, ja, vi solade lite också.
Gick hem och käkade för att sedan bege mig på träning. Kommer inte ihåg senast jag var i en så varm hall. Det RANN svett.
Skyndade mig hem efter träningen och bytte om för att möta upp ett trevligt gäng på schysst uteservering, hann vara med ett litet tag, myspys.
Imorgon har jag föreläsning på morgonen, innan det ska jag försöka hinna lämna blod. Sedan ska jag hem och packa för att bege mig till Härnta en snabbis. Ska operera bort en visdomstand på torsdagmorgon. Håll nu tummarna för att ge inte ser ut som en skev hamster under helgen.
Aless och Sarah.
Jag och Elin.
Sarah.
Efter träningen så upptäckte jag det här blåmärket på armen. Ett bevis på att jag räddat iallafall en boll. Hoppas det duger med vänsterarmen när jag ska lämna blod, ser lite misshandlad ut. Det är inte första gången heller, en annan gång har jag fått ett rejält blåmärke efter en boll, och när var det senast? Jo, förra gången jag lämnade blod.

Fick förresten en väldigt smickrande och ärofylld förfrågan idag. Jag återkommer till det när jag klurat lite...

Måndag

Har varit och spelat min andra match med Lidingö idag. Nerverna var under lite bättre kontroll den här gången och det gick riktigt skapligt. Vi vann kan jag ju också tillägga!
Morgonens sollapning gjorde sig påmind när jag värmde upp, nog för att det var en varm hall men den hetta som spreds i mitt ansikte, shit. Och brännan som jag fått på bringan (finns det ett bättre ord) är inte så klädsam, en hederlig bonnbränna. Men VIKTIGT: jag klagar inte! Som jag har längtat efter lite sommarvärme och idag var det fasen sommar. Gött!

Efter matchen så drog jag till medis och mötte upp Elin och Alessandra för att njuta kvällens sista värme. Mysigt.
Heta!
Hittade en bild som jag tog i fredags på två snyggingar, här kommer den, håll till godo:
Sjukt hett. Gillar speciellt såsen i mungipan på den högra bruden. Fräscht.

Måndag 17:e maj.

Grattis Norge. Önskar jag vore i Oslo och kunde fira. Istället så förbereder jag mig för ett seminarie om e-förvaltning. Visserligen så sker förberedelserna i solen, mycket härligt, det är hur varmt som helst.
Skööönt!

De pågår något typ av sopkrig i min trappuppgång.
För några dagar sen var det ju den där arga lappen och igår möttes jag av:
En stor stor ploppförpackning mitt i vägen, och imorse hade det adderats på med:
En påse. Vem är denna "bonnjävel"?

Söndag

Kom hem från jobbet för ett tag sen, är sliten. Det var ju lagfest igår och det blev lite senare än vad jag tänkt mig... Men kul var det!
Tack "Ikan", som står till höger, för trevligt förkör!
God mat.
Jag vet inte om jag tyckte det var hätskt stämning och försökte sprida något fredsbudskap med alla V-tecken jag envisas med att göra. Fred. Här med min bordsherre Jesper.
Svettigt dansgolv.
Kvällen avslutades på Café Opera. Toppenkväll!

Lunch på jobbet.

Har lunch på jobbet, slänger upp lite bilder från igår. Hinner inte skriva så mycket tyvärr. Tog en sväng till kungsträdgården med Helena, Kickan och fick senare sällskap av Emil.
Helena gär segertecknet, tyvärr hänger inte minspelet med... Ni kanske tycker annorlunda, men någon vinnare ser hon inte ut som i mina ögon... haha. Kickan däremot ser stenhård ut!
Helvetes j*vla fågelj*vel.
En fågel sket på mig, jag blev less.

Blev senare bjuden på middag av Alessandra.
Vi skulle dra vidare till Debaser Medis och se på hennes tremänning som hade releasefest.
Så gjorde vi och jag blev mycket positivt överrraskad.
The Carnivales heter de, lät bra.
Senare under kvällen spelade High Places...
...Och lo-fi-fnk...
...Vi möte upp Elin och hennes gäng också, en otroligt lyckad afton!

Ikväll ska jag på lag/föreningsfest med Lidingö. Både herrlaget, styrelsen och vi i damlaget ska dit. Det kan nog bli intressant. Är inställd på att få genomgå någon typ av "intagningsritual" eller liknande. Det återstår att se.

Mors.

Jag gick tidigt hemifrån imorse, lämnade hundarna och begav mig till Helena för lite morgonhäng. Hennes gamla skolkataloger låg framme och det djupdöks. Hittade några gamla pärlor från svunna tider.
Jag uppe till vänster, Helena nere till höger. I 2:an var vi missnöjda och sura.
I 3:an var desto gladare. Speciellt Helena.
Var ju även sjukt het i 8:an...
Från elevkårsbilden... Fan vad liten jag ser ut.
Elevkårsbild från gymansiet. Jag, Kickan och Helena. Hoppas mitt runda ansikte beror på en utbuktning i samband med att jag tog bilden. För det är verkligen runt.
Spexbild från gymnasiet. Jag blev tillfrågad om jag ville vara med och agera "Eda" eller "Svetlana" från "torsk på Tallin". Jag sa njae.. Helena och Kristin högg direkt. Älskar Helenas nätlinne.
Jag ställde däremot upp på Jürtürs luftgittarssatsning. Jag var gittarstämmare och låtskrivare. Det är jag som sitter och ser svår ut nere i högra hörnet.
Året efter ställde vi upp i kundvagnsrally. Jag a.k.a "Moi Mekanova" var Förare/Mekaniker. Det är jag uppe till höger.
Härlig nostalgi. Tack alla som gjorde de skolåren värda!
Hoppas mina kommande skolår blir lika värda, jag misstänker att de blir det! :)

Filmkväll.

Film: Gudfadern.
Sällskap: Sarah, Alessandra, Elin och småvovvarna (Kort visit från Linnea).
Tilltugg: Godis, chips.
Följd av det: Ont i magen.
Väder: REGN.
Sidopyssel: Kli på Sarahs armar och plockning av nämnda tjejs ögonbryn.
Kvällens tävlingsmoment: Fall down på Sarahs Iphone.
Går det bra för mig: NEJ.
Mål: Komma in på highscorelistan.
Dagens "jag-leker-med-ord": Sarah Wass. "Pirra"=pizza, "Härra"=Häst, "Skaben"=Skabbigt, "Hemmisar"=Hemstäder, "Satans dase"= Svärord. Och så fortsatte det.
Tröttast: Elin.
Dagens mms: Följande bild skickades till en egenutnämnd mästerkock för bedömning. Vi ville ha utvärdering vad gällde "smakkomponering", "kostcirkels-överensstämmighet", "äta-med-ögonen-faktor" och "vidden av nedlagd-själ-i-framställningen-nivå". Han var ödmjuk och svarade att lösgodiset tippade till våran fördel. Le chefs in da house.
Dagens namnsdagsbarn: JAG. Mitt andranamn Linnea har jag fått efter blomman.
Min namne.
Jag fick äran att dela soffa med dessa två brudar.
Elin i snygg magmasserarpose.

Håll i er!

Håll i er nu. Gissa vem jag såg igår. Ni kommer bli avundsjuka vågar jag lova. Allvarligt, HÅLL I ER. Nu kommer det.
Ja, ni ser rätt. Det är OLA. OLA från idol. Vi tog en sväng på caféet igår och tro om vi blev alldeles till oss när han äntrade scenen. Jag kastade mina trosor, Felicia kastade sina trosor, Sarah kastade sina trosor, Elin kastade sina trosor, Alessandra kastade sina trosor.

Onsdag.

Jag möttes av det här när jag kom in i trappuppgången idag mitt på dagen:
En arg lapp. Någon har tagit sig tid att släpa ut alla soppåsar som låg på sidan om och skrivit en arg lapp. Ordet "bonnjävel" borde ha retat mig mer. Men en dag som denna känns hans/hennes ilska världslig. Härnösand är inte större än att man känner de flesta och offren från gårdagens trippelmord är inte okända för mig. Extra tungt är att gärningsmannen växte upp i samma lilla by som jag och vi lekte som barn. Han har erkänt så jag vågar använda ordet gärningsman. Men jag tänker lämna ämnet här, även om jag skulle kunna skriva spaltmeter.

Jag valde att möta upp två kompisar hemifrån Härnösand och tänka på annat. Kungsträdgården som stod i vacker full blom blev vår mötesplats.
Erica och Helena.
Jag och Erica dyrkar solen. Jag sitter här och river mitt hår, jag hade ett så stört bra citat av Erica, men det försvann... Men, om jag säger såhär, Erica är en mästare på att härma Maria Montazzami och citatet var i klass med "jag känner mig rädd, naken och exposed". (Om citatet inte är EXAKT ordagrant får ni tänka bort citattecknen och vips så fick ni en rolig line ändå.
Helena gör alltid miner när jag tar kort, hon får skylla sig själv. Men mest undrar jag var hennes hals tog vägen.
SSSSSSSSSOOOOOOOOOOLLLLLLLLLL.

Mör

Dagens träning tog ut sin rätt, jag är helt slut. Började med ett löppass ute, inte något maraton, men ändå. Sedan fick vi som belöning kasta lite boll inomhus. Det är inte ofta, men idag var vi tre målvakter på träningen och det saknades utespelare. Jag tog en för laget och agerade utespelare, gjorde inte bort mig på något vis, gick till och med ganska bra. Jag har lite problem med att inte gör övertramp, men gjorde iallfall något godkänt mål. Priset jag fick betala var dock total utmattning. Jag kommer somna som en stock inatt.

När jag tränat färdigt så hade jag ett missat samtal hemifrån. Jag tänkte vänta till jag kom hem med att ringa upp. Innan jag hann göra det så ringer en kompis och undrar om jag lever, inte på blodigt allvar eftersom personen ifråga vet att jag är i Stockholm, men ändå befogat. Jag blir nämligen upplyst om att det skett ett trippelmord i Härnösand?! Jag skyndar mig att lägga på och ringer genast upp mamma, lätt oroad över att hon ska be mig sätta mig ner eller liknande. Men hon hade bara ringt för att kolla läget och inte hört om det inträffade. Nu ligger jag och hoppas att det inte ska vara någon man känner. Obehagligt. Det finns för övrigt redan en grupp på facebook "vi som undrar vad fan som händer med Härnösand"...

Första dagen utan inlägg igår, sorry.

Från promenaden i söndags, Sarah och JOn kom och sällskapade också.

Jag och Aless satt i solen utanför Studentpalatset och njöt idag istället för att sitta inne.
Aless i solen.
Jag köpte kakor på lösvikt, genialt. Fick 6 stycken för 13 kronor. Som hittat.

Sarah kom efter ett tag och mös i solen. Vet inte hur det gick till men vips så hade hon utmanat mig på minigolf och vi begav oss mot Ersta MGK:s bana. Jag fick stryk, men tog det med någorlunda ro. Sarah är ju trots allt golfspelare.
Sarah in action.
Jag in action.
Sjukt nöjd tjej! Mina ödmjukaste gratulationer Sarah!

Söndag

Nu är det bara jag och vovvarna några dagar, Anders och Bosse är på resande fot. Alldeles snart så sk vi ut på en liten promenad i sällskap av Alessandra. Hade bänkat mig för lite hockey, men kunde inte stå emot erbjudandet om promenadsällskap. Dessutom så gjorde just Sverige 1-0 mot Norge efter typ 5 min. så det blir nog inte så spännande.
OJ!! Fick alldeles i detta nu en chock. Niklas Jihde är "rinkside"-kommentator. Vad sjutton gör han där?? Känns lite löjligt att han nästlat sig in på TV6. Lillebrorskomplex kanske. Jag tror inte jag ljuger då jag påstår att han glidit på sitt namn. Men, vem vet, han kanske är jätteduktig.

Trööött

Det blev en sväng på Berns igår, jag och Aless blev bjudna till Sandra en sväng innan. Det var en mycket trevlig afton, men jag hade dagens jobb i bakhuvudet hela tiden. Nu blev det nog ändå lite för sent. Jag var ganska trött i morse... Men det är otroligt vad inställning kan göra. Även om jag helst velat ligga kvar i sängen hela dagen så var jag stört trevlig och service-minded på jobbet. Jag hade bara mig att själv att skylla på min taskiga dagsform, så bita ihop var dagens ledord.

På väg till jobbet så hörde jag världens oljud från Sergels Torg, klockan 9.00 en lördagmorgon reagerar man på det. Jag vet INTE hur jag kunnat missa, men det var ju IDOL-audition!!! Asså, typ fatta! Å ja ba jobbar, lixom! Så jäääla lame!
Jag kom inte närmare. *sorg*.

Jag har börjat läsa en skönlitterär bok och det känns fantastiskt! Blodläge av Johan Theorin. Jag har läst hans två tidigare böcker och de fick med beröm godkänt (++++), så jag har höga förhoppningar. Nu ska jag läsa tills ögonen går i kors, sen ska jag sova.

Done

Tentan är gjord och det kändes bra. Varje anledning att fira ska tas till vara på, trots små medel. Vi kostade på oss mat på Jensens. Jag var i och för sig sådär nöjd med maten, men med trevligt sällskap så var upplevelsen förträfflig.
Nu ska jag vila lite, hade svårt att somna igår. Så är lite trött och seg. Sen ska man väl hitta på något i goda vänners lag ikväll också.
Nöjda studenter.
Nöjda lunchare.
Nöjda lunchare och en hårfager tjej.
De hade glassbuffé. Blev mest strössel och sås.

Tja

Det var ett mycket trevligt litet möte med handbollslaget. Pratade lite om nästa säsong och jag blev inspirerad. Längtar mest till våran träningsstart efter sommaruppehållet. En vecka på Gran Canaria, inte helt fel. Det kan nog bli bra.
Fick skjuts hem av tränare Kaj och färden gick förbi Stadion där vi gled förbi mitt i pausen mellan DIF-Gais, det kryllade av blå-blåa ränder och det var vackert. Måste ta mig iväg på en match snart. 1-1 blev det tillslut.
Kvällens snackis måste ändå bli AIK:s förlust (vilken i raden) mot IFK, 4-0 blev det där. Skadeglädje bla bla bla, visst. Men som målvakt måste jag ändå ta stackars Manooja i försvar. Fy fan vad skit han har fått i veckan. Inte okej.
Kvällen avrundades med lite spurtplugg men hjärngymanstiken lades huvudsakligen på SvD:s fredagskryss som jag och morbröderna tillsammans lyckades knäcka. Det var på håret den här gången, deadlinen är ju inatt.
Nu måste jag sova. Är lite för speedad bara, min kropp har gått in i mitt skumma dagen-innan-tenta-mood. Den tror att det är något fysiskt som ska göras. Jag gör allt för att den ska förstå att det är på det mentala planet det ska levereras.
Jaja, får se hur det går. God natt.
Multitasking och teamwork på hög nivå.


Paus 2

Paus 1 gav kortsiktig motivation, paus 2 lite mer långsiktig. Den spenderades i provrummen på åhléns, det var en hel del jag ville få med mig hem. Kom hem tomhänt fattig student som man är. Men om 3, drygt 3, år så har jag förhoppningsvis en mindre stram budget. 3 år, inte okej, vill nu. Och pengar växer fortfarande inte på träd. Ska fixa hit symaskinen och börja sy eget. Blir nog lika bra...
Snart ska jag hämta styvsystrarna sen ta mig ut till Lidingö på någon form av lagmöte. Innan det så ska jag svara på ett  frågeformulär vi fick med oss i tisdags med frågor som: "Vad tror du klubbens målsättning är?", "Vad har du för individuell målsättning?", "Hur många gånger i veckan vill du träna kollektivt resp. individuellt?", "Vad är di styrka som handbollsspelare?", "Vad är dina svagheter?" och den i mitt fall högst relevanta frågan " vilken position föredrar du?" blir inte svårt. Jag har alltid velat vara mittnia.
Måste rusa nu, både jag och Elin känner viss stress. Vill få tentan överstökad. Jag vill ha imorgon vid den här tiden. Nu.
Elin "stressade skriet" Haubitz.
Jag sliter mitt hår. Bokstavligen.
Kära nån.

Paus 1

Efter första pluggpasset så tog jag och Elin en morgonpromenad med dagens metro som mål. Alessandra hade i egenskap av ung lägenhetsköpare blivit intervjuad om hennes låneförfaranden med tanke på att finansinspektionen vill höja kontantinsatsen. Jag tänker inte tycka till något om det men det var en fin bild på Aless.
På vägen gick vi och köpte lite motivation...:
... det var gott, flärpar inhandlades också...
Vi flärpar.

Raketen

Så, nu har jag jobbat och pluggat lite till. Nu går mina ögon i kors. Trött var ordet. Jag och Elin tänkte köra samma taktik imorgon också. Vi tyckte det var onödigt att Elin åkte hem till Mörby så hon sover över här då. Jag får skeda, Elin får skeda. Alla nöjda.
Jag pratade med mamma idag på vägen hem och hon påminde mig om någonting (någon för att var korrekt) som det var väldigt länge sen jag tänkte på. Min lärare från 1:a till 4:e klass. Vet inte hur vi kom in på det, nånting om pedagogik tror jag det var. Mamma frågade mig om jag kom ihåg "raketen som skulle lyfta". Eh, näej. Men en liten svag lampa lös i bakhuvudet. Lång historia kort så hade min lärarinna (för det var det hon var, lärarinna inte lärare) kommit på ett motivationssystem för att uppnå bättre resultat på våra glosförhör. Om alla nådde upp till ett visst antal rätt så lyfte raketen ett steg och när vi nådde månen (eller pluto eller vad det nu var) så skulle hela klassen få glass. Följden blev att de som hade alla rätt aldrig fick någon cred och de som inte nådde upp till gränsen blev syndabockar.
Hon var även läraren som på "fri teckningstillfällena" lät oss måla fritt, men först efter att vi lyssnat på en bibelberättelse och det fria tecknandet associerade till denna bibelberättelse. Alla mina hardcoretroende evangelistiska läsare, tro nu inte att jag raljerar om er favoritbok.

Sov gott Elin.

ja.

Läsandet går upp och ner. Har varit ganska duktiga tycker jag. Vi fick besök en liten sväng av Aless a.k.a Quagmire. Hennes sargade haka har repat sig förträffligt lyckat och hon är sitt gamla söta jag igen.
Det skulle bli en perfket profilbild, blev sådär. För övrigt så undrar jag om någon har lust att hugga ner hötorgsskraporna som skymtar i bakgrunden. De är förskräckliga, hur tänkte du Sven Markelius? Sedan Elin förde det på tal imorse har jag stört mig på de hela dagen.
Elin är på sitt gladaste. Det var något om en fisk som gillade hästar.
Såhär någonting såg den ut. Nu ska vi nog ta en paus, vi börjar spåra.
Jag måste hitta någon form av balans för jag ska iväg och jobba en sväng sen. Vad ska jag göra efter det då? Jo, läsa lite mer. Jag vill ha fredag eftermiddag nu så jag kan lägga den här kursen bakom mig!

Jag behöver lägga lite krut på att komma på lite roligare rubriker känner jag. Ska jobba på det. En "header" kanske också vore något. Får se.

Läsa.

Jag och Elin provar en ny taktik och gräver ner oss i lissabonfördraget hemma hos mig. Flitens lampa ska snart tändas.
Elin har färdigställt sitt camp. Nu är det min tur.

Tisdag

Idag på förmiddagen så hade vi frågestund inför fredagens tenta. Det var ett intensivt, lite speciellt, upplägg som bestod i en massa overheadbilder som man skulle hinna anteckna. Jag hann, men jag svettades när jag gick därifrån och kommer ha träningsvärk i tummen imorn. Hoppas det kommer vara värt det.
Efter lunch följdes skoldagen upp med föreläsning. Jag tycker inte det är en bra idé med föreläsning 2 dagar innan tenta. Det var det inte så många andra som gjorde heller.
Jag uppskattar att ca. 90 % gick i pausen. Jag hade inte hjärta att göra det.

Efter det drog jag ner till Studentpalatset för lite byteshandel. Jag tog med en bok till Sandras uppsats från Universitet och jag fick hennes anteckningar från när hon läste Europarätt. Anteckningar med lösningsscheman för alla problem och det bästa av allt är att anteckningarna har en innehållsförteckning och allt är flärpat. Helt otroligt ambitiöst. Tack för att man får snylta säger jag!
När jag ändå var på upphämtningshumör så hämtade jag upp styvsystrarna också.
Söta tjejer.
Nu handboll.

Är det här kul?

Både igår och idag så har jag reagerat på en reklam som hängt på bästa reklamplats i tunnelbanevagnarna. "www.sellyourmother.se" också är det en bild på en, får man förmoda, morsa. Inget mer, lite grönt och gult för att det ska se lite festligare ut. Först trodde jag det var ett skämt och att någon satt upp en egen reklamskylt. Men när jag idag såg att den hängde på flera ställen så bestämde jag mig för att gå in och kolla vad fan det var. Så vad var det? Jo, reklam för Sprite. Jag citerar från hemsidan "so good you´ll sell your mother for it". Näej, ni har fel Sprite. Storhetsvansinne, Sprite, storhetsvansinne.

Jaha.

Vi vann matchen, det var kul(+++++). Jag var inte så väldigt bra.(++1/2) Jag trivs i vår målvaktsmundering (++++). Jag orkar inte duscha (+), måste man det?
Har inte kommenterat Djurgårdens vinst mot AIK i helgen (+++++ feta plus). Johan Oremo avgjorde (+++++), klapp på axeln till honom.
Måste plussa för Uppsala också (+++++ i fetstil), återigen. Undrar om jag kommer känna behov av att kommentera det varje dag i ett helt år? Kan bli tjatigt (-). Men vill jag så får jag(+++++).
Jag sitter och vill ha en macka(+++++), men orkar inte riktigt (+). Ska snart ta mig i kragen (+++), ska bara se lite fotbollskväll först (++++).
Jag har sett på de stora killarna, jag välkomnar Lidingö in i mitt liv med en kyss. Töntigt(-), men roligt(+++++). Men jag skulle gärna vilja veta hur man spegelvänder bilden, jag och teknik... återigen.(+)
Passar på att tacka Härnösand (+++++) för en kanonsäsong!! Kärlek och massa ++++++++++++++++++++++++++++++ till er!

Match!

Jag ska spela min första match med Lidingö idag. Klockan 19 är det dags och jag är nervös. Men kul ska det bli!

Tillbaka till verkligheten

Sitter på skolan igen, mycket blandade känslor. På ett vis känns det som jag varit på semester och samlat kraft för att klara av spurten inför fredagens tenta. Å andra sidan så är jag ganska trött och sliten efter helgens eskapader, samtidigt som jag skulle vilja ha valborg igen, helst imorn, helst hela tiden, helst NU!



Tillbaka i Stockholm

Fy fan vad kul jag har haft det i Uppsala! Jag har redan planerat återfärd nästa Valborg. Att det var rätt helg att välja för min första Uppsalavisit är ingen överdrift. Sjukt värd helg. Mentalt så pepprar jag superlativ.
Vill börja med att tacka Helena och Pontus för husrum, tack tack tack.
Vet inte var jag ska börja för att sammanfatta. Kanske jag låter bli, eller så återkommer jag.  Nu ska jag försöka få lite skolgrejs läst.

1a maj.

Sjöng inte internationalen idag, såg ett tåg dock. Sen åt vi subway, gott. Nu ska vi ut en sväng igen. Det var galet igår, sjukt kul.
Alessandra ramlade med en cykel igår och ser nu ut som Quagmire från family guy.
Hon är söt då.

RSS 2.0