VALBORG

Uppsala äger än så länge. Sen om jag är en dålig fotograf, låt vara.
Helena spanar.
Hänger i Helenas garderob, den är fräsch.
Härnösandsbor.

Yeah.
Felicia är tagg.
Helena är sjukt cool.
YEAH!!

Uppsala

Efter lång väntan hela veckan så är vi äntligen på väg mot Uppsala!
Ful bild (på mig då, Elin alltid lika snygg), men vafan.
Aless och Felicia!
Vi vill vara framme nu!!!

tors

Efter morgonens seminarie så åkte jag och Elin ner på stan, idag igen. Det växte inte pengar på träden idag heller, däremot så växte det äpplen till våran stora förvåning.
Alessandra var lite skeptisk till en början.
Men smakade sedan en tugga. Nu sover hon och väntar på en prins.
Elin tyckte också att äppelträdet var spännande, men vågade inte gå närmare än såhär. Kanske för att hon är kissnödig som ni ser på fötternas position. Evenetuellt så beror fotpositionen på att hon inte vill göra övertramp.

Jag håller i detta nu på att förbereda för sushilagning. Sandra och hennes Anders kommer hit i sällskap av Janine. Vi ska sedan vidare till kulturhuset för något danshappening, Anders dansar lindy hop och, ja, på den vägen är det. I övrigt så kan jag bara säga att jag vill till Uppsala nu. Är glad att jag har något trevligt framför mig ikväll så tiden går fort.

Snabbkyler riset.
Jag har hackat.

Sa jag förresten att jag vill till Uppsala nu?

idag

När jag var på väg hem idag så blev jag stoppad av en snubbe som frågade var american apparel låg. Han verkade hygglig så jag sa att jag kunde visa honom vägen. Han pratade engelska med en liten fransk brytning så jag tänkte att om inte annat fick jag öva upp mina språkkunskaper lite. Mitt, trodde jag, tränade öga sorterade in honom i gayfacket men tji fick jag. Han förklarade förvånat att alla som han stött på här i Stockholm trott att han varit gay. Jag sa till honom att det förvånar mig inte, ni kan kolla in hans modeblogg här. Det slutade med att vi tog en kaffe och satt och pratade, och vi kom fram till att rätt benämning för honom nog var metrosexuell (om man tvunget ska sortera folk i fack). Han var inte brandmans-eller snickartypen precis... Han tyckte att vi svenskar var så snygga och att vi klär oss "so freakin´ goood" och gav mig komplimanger för mina kläder, I looked "Acnish" he said, merci beaucoup sa jag!

Sen mötte jag upp Elin, vi hade samma jacka. Vi var jättesnygga, men tyckte det var sådär kul. Så jag tvingade Elin att köpa en ny för 1200. Hon blev lite sur, men vafan.
I övrigt så önskar jag att pengar växte på träd. Eller att en stor del av de plagg jag såg på stan idag växte på träd.

Nu ska jag fightas med Märta om sängutrymmet.
Märtas del.
Min del, en datorbredd, 13,3 tum med andra ord. Inte okej. Men jag har inte hjärta att putta på henne.

Onsdag

Hm, jag kommer nog kunna gå idag ändå, får se hur det känns imorn dock... Något jag däremot inte var förberedd på var träningsvärken i armarna. Men jag ser det som ett bra tecken och kom i detta nu på att igår var första träningstillfället, på jag vet inte hur länge, som jag inte känt någonting i min axel. Jag kunde till och med göra armhävningar igår.
Jaja, nog om det. Ute skiner solen, längtar redan till lunchen. Ska inte sitta ute riktigt lika länge idag av två anledningar. 1, Måste vara produktiv och få något läst. 2, Jag drog på mig något som i det närmaste kan likna en T-shirtbränna igår. Och det är inte okej. Ska försöka sola bort den så vitt, men de facto, begynnande halsringningsgränsen.
Men först ska det avverkas ett seminarie. Jag tror att det kan vara ganska okej. Vi har haft "läraren" (hon är fortfarande elev på typ sista terminen) en gång och hon var asbra då så lite förhoppningar kan man väl få ha.
Tavlan i måndags, såhär fungerar fri rörlighet av kapital då. Håll till godo...
Hoppas dagens seminarie är lite mer strukturerat...

Jag lever

Min förkylning har inte riktigt velat släppa taget. Jag beslöt mig för att gambla lite idag. Jag drog upp på handbollsträningen, mitt resonemang löd: antingen tränar jag ur den sista skiten ur kroppen nu eller så blir jag sängliggande igen. Det sista var aldrig riktigt något alternativ så jag borde enligt mina beräkningar vara frisk imorgon då. Jag försökte vara lite snäll med mig själv och gå in med inställningen "jag tar det lite lugnt". Jag kommer aldrig lära mig att jag inte fungerar så.
Följden av det är att jag inte kommer kunna gå imorgon. Den andra målvakten, Maria, har gjort illa knäet lite så när jag kom upp och de fick någon att bomba på så lades träningsupplägget upp lite annorlunda. Beep-testet ströks (Thank goooood, har djupa mentala men) och det blev lite mer handboll än vad tanken varit från början. Men reste av fysen var kvar, jag kan säga att kroppen kände att den varit sjuk. Fy fan. Jag var så nära att sträcka baksida lår som man kan vara utan att faktiskt göra det. Balanserade på en mycket mycket fin linje där.
Jag kan inte lyfta armarna heller, jisses alltså, inte okej. Om jag får för mig att bli sjuk igen så säg "Nej Klara, nej".
En kul sak är att vi ska spela i någon typ av sommarserie. För en som är van att handbollsäsongen är över i april och inte drar igång förrän i september, efter typ 6 månaders försäsong, låter det som ett fantastiskt upplägg. Första matchen på måndag, yeah!

Valborg

Helena ringde med goda nyheter. Hon har ordnat gästleg och nationsbiljett till på fredag, tack tack. Dessutom så är det en färdiguppstyrd grillhappening lagom tills att vi anländer. Längtar sönder!
Kan dock inte sluta förbanna den som lade vårat schema och tyckte att ett seminarie 10-12 på valborgsmässoafton var en bra idé. Det var ingen bra idé. Tyvärr så är den ytterst tentarelevant så jag får väl så lov att infinna mig.
Jag skulle skriva ut en kopia på mitt kårkort, gick sådär. Tur att man har vänner som har ständig teknikjour.

Efter en otroligt oproduktiv sejour ute i solen så fick jag lov att gå in i biblioteket. Fick inte så mycket läst. Om jag ska kunna unna mig en helhelg i Uppsala så M Å S T E jag få något gjort. Nu.

Aless bilder

Jag behöll bara en bild, men Alessandra valde att behålla sex stycken. Om jag är en 1:a på fotogenikskalan så är hon en 6:a. Enkel matte alltså, en bild på mig och sex på henne. Och visste blev hon snygg?


Måndag

Jag och Alessandra har varit på StockholmStylisterna och blivit sminkade och fotograferade. Anledningen till detta var att Erica varit där tidigare och "rekommenderat" mig. Sanningen var tydligen att om man uppgav 10 namn så fick man en gratis bild. Jag uppgav i min tur även 10 namn så kanske just du blir uppringd imorn.
Vad tyckte jag om det hela då. Hmm, hon som sminkade var duktig. Men jag kände knappt igen mig när jag kollade i spegeln, lite mer klet än jag själv brukar använda. En annan ung tjej fixade håret på oss, hon var kanske den oklyftigaste nånsin. Jag satt och försökte hålla mig för skratt åt hennes kommentarer. Hon frågade Alessandra vad hon ville jobba med när vi studerat färdigt. Alessandra svarade att hon vill jobba på FN. "Jaha, du är sån", svarade tjejen. På tonfallet så förstod jag att hon aldrig hört talas om FN och att hon slängde ur sig nämnda kommentar i hopp om att den kanske skulle vara passande. Men nej, hon skulle varit tyst. Hon försökte även moderligt förklara för mig att det var kul att höra att jag gjorde något av mitt liv. Så många andra ungdomar satt ju bara hemma och spelade TV-spel och åt pizza. Hon var en stor filosof.
Fotografen var också i en klass för sig. Überenergisk och lite för mycket för min del. Jag hade lite svårt att slappna av i hans sällskap. Det syntes ganska tydligt på bilderna sen, haha! Steeeeel var ordet. Hittade ett som jag valde att behålla. Det får bli en present till mamma som fyller år på onsdag. Kanske orkar lägga upp den här efter onsdag, vi får se.
Min slutledningsförmåga säger mig att lilltjejen skrivit den här välkomnande lappen som satt på salongens toa. Särskrivet och felstavat, aja baja.
Ett sminkat öga.

Tack Agenda

Jag har stört mig på svenska nyhetsuppläsare ända sen Eyjafjallajökull aktiverade sig på Island. De har envisats med att uttala det "eyjafjaTlajökull", ett till synes helt omotiverat T har smugit sig in. Jag har verkligen retat mig på det. Men efter kvällens Agenda så får jag lov att krypa till korset och svälja irritationen. Jag verkar dock inte varit den enda som reagerat på uttalet, förklaringen var väldigt pedagogisk och riktade sig till hela svenska folket. På Island uttalar man visst "ll" med ett t-ljud alldeles innan, "tll". Så är det med det.
Såhär ska det uttalas enligt svensk fonetisk skrift:
['Eja,fjatlajøkol:]
Det isländska uttalet har (egentligen helt logiskt då) ett t-ljud innan de sista l-en också.

[ˈɛɪjaˌfjatlaˌjœkʏtl]

Agenda är för övrigt ett väldigt bra program.
Så, nu sova.

Igår

Aaaah. Skönt att vara hemma. Jobbet gick bra. Men är sliten, mina ben kommer aldrig vänja sig med betonggolv. Jag hade stödstrumpor idag, är nöjd med det beslutet. Gårdagskvällen var mycket trevlig. Efter att ha stressat hem från jobbet och gjort mig i ordning åkte jag till Theo där förfesten var i full gång. Hann inte stanna så länge där innan det var dags att förflytta oss mot juristernas hus. Det var en mycket trevlig tillställning. Det var Annie och hennes bror som hade festen och de hade bjudit både familj och vänner. Så det var en väldig blandning på festdeltagarna. Men det var bara roligt!
Jag tog en del bilder, men bara i tunnelbanan.
Anders och Sandra. Snygga!
Sandra, Annie och jag.
Elin. Oskärpan beror på att jag kom åt linsen med mitt, uppenbarligen kletiga, finger. Blev fint ändå, du ser ut lite som en ängel Elin.
Snygga.
Snygga.
Den här bilden tog jag när jag, svettig och odräglig, vilade huvudet mellan headbangspassen. 1,2,3,4 förhållna öron. Illustrerar ganska bra det breda spann av festdeltagstyper som närvarade.

Lördag.

Jag var på en trevlig sushimiddag igår. Igår som i fredagskväll. Förutom god mat så var det ett trevligt, och oväntat, tävlingsmoment inbakat i kvällens festligheter, frågesport. Utan att skryta så gick det ganska bra. Kanske ville resten gruppen hålla god stämning och i och med det ge mig segern. Alternativt var det inte så, utan jag var helt enkel bäst. Oavsett vilket så var det ett väldigt trevligt och uppskattat festinslag.
Erica och Helena och ett dignande sushibord.
Erica är koncentrerad.
Först gick allt fel...
...sen fick jag till snitsen. Sjukt bra rulle.
När jag kom hem stod de här skorna ute i trappuppgången. Sjukt malplace. Jag fick lov att lyfta upp de och kolla om de var skitiga, men nej det var de ej. Skumt, undrar varför de fick stanna utanför. Innan hemfärden så mellanlandade jag på Ljunggrens. Ljunggrens levererar alltid, inget undantag denna fredagskväll. Lyckad afton.
Idag lördag var en bra dag också, bara en dipp, en stor sådan. Jag orkar inte ens bli sur. HV vann. Ja, så är det, bara att acceptera. Får ta itu med aggresionerna över det imorn. Orkar inte nu.

Lunch

Har lunch på jobbet. Jag missade t-banan med, säg, 7 sekunder imorse. Vägrade komma sent så jag sprang upp och tog en taxi till Tekniska där jag måste byta. Väl där missade jag roslagsbanan och kom sent ändå. Visserligen bara några minuter men ändå sjukt irriterande. Och pinsamt, det är inte okej att komma sent.
När jag skulle gå imorse så hittade jag det här på min arm, det är rester från gårdagens marängsvisch. Fräscht.

Nyklippt och förbannad

Det blev bra, jag är nöjd, Lite kortare. Inget konstigt alls.
Nöjd.

DU SOM SNODDE MITT PAKET FRÅN POSTEN; GE TILLBAKA! ADRESSEN STÅR PÅ PAKETET!!!
Jag är så jkla irriterad!!!

Fredag

Jag ska klippa mig idag!! Ska bli jätteskönt. Mitt hår har tappat formen totalt, kan inte ha det utsläppt längre, så det är inte en dag för tidigt. Jag ska klippa mig hos en tjej jag träffade på en bussresa. Hon var supertrevlig så det skulle vara jobbigt om hon inte ar duktig... Värt att chansa.
Kanske den bästa före-bilden någonsin skådad.

Pussel

Jag fick ett pussel av Kajsa, jag älskar att bygga pussel. Tyvärr så har jag typ aldrig tid. Men jag blev så sugen att jag tog mig tid och började, fick hålla till på golvet, inte så ergonomiskt. Men jag märkte att det var en ganska bra grej för att hålla nerverna i styr under matchen. Det behövdes! Vilken spännande match. Utgången var ju dock pyton, men jag misströstar inte, vi tar guldet. Som ni ser nedan kom jag en ganska bra bit. Nu har jag rivit det igen, det ska städas imorn, då kan det ju inte ligga ett pussel på golvet. Det kändes lite tungt faktiskt. Man vill ju slutföra liksom.


Skolan

Är fortfarande lite krasslig, men är glad att jag tog mig till skolan idag. Det är roligt att träffa folk! Har haft lite umgängesabstinens känner jag. Möte upp Sebastian som varit i Oslo och hälsat på lillasyster Kajsa där han fick i uppdrag att överlämna min födelsedagspresent. Tack sis! :)
Har även lämnat in PM:et, skönt att ha det avklarat.
Nu ska jag börja plöja Europarättens grunder. Jippi.
I plöjstartgroparna.
Elin har lämnat plöjstartgroparna.
Felicia plöjer SMS.

Uppåtkurva.

Plötsligt känns livet lite enklare. Jag hostar fortfarande lika förskräckligt, men har slutat nysa och trycket på bihålorna har lättat. Jag tror bestämt jag klivit in på bättringsvägen. Är nästan färdig med mitt PM, höll på att skriva att det bara återstod finjustering, det hade varit missvisande. Det är inte en finjusterat PM jag kommer lämna in imorgon. Det är en undermålig och, men förhoppningsvis inom ramarna, halvtaskig PM. Men jag gjorde det, jag har ju för fasen legat för döden.
Självklart var Djurgårdens vinst en hyfsad humörhöjare också. :)
Marcus Krüger, dagens matchvinnare. Ganska söt.
Elin svängde förbi en sväng för att kurera mig. En hel burk med hemslungad honung från Kalvhaga har jag fått!

Snö dag.

Jag skickade ett mail till Amanuensen för Europarättskursen och frågade vad följderna blir om man inte skriver PM:et. Hon rekommenderade VARMT att man fick PM:et inlämnat innan deadline 12.00 imorgon. Annars måste man göra den till hösten och det blir massa bök. Så jag har snart färdigställt något som med lite tur kan klassas som en PM.

Fick ett roligt MMS idag med följande bild:
Texten löd: "Spotted, in upper old city: Sarah van der Wassen having a hot dog. xoxo"
HAHA!
Senare under dagen kom en kontring:
Texten här löd: "Otroligt men sant". Att hon äter frukt. Vi har nämligen tjatat på Sarah om att ändra livsstil en aning, förutom varmkorven så går hennes leverne faktiskt mer och mer i sundhetens tecken.

ons

Trodde att jag var på bättringsvägen när jag plötsligt började blöda näsblod. Men det var inte så farligt, slutade relativt omgående. Det har ju inte funkat att hosta eller nysa ut skiten så blöda ut den kanske är rätt väg. Om inte annat så blir det inga snorungar om 9 månader...
När jag är sjuk så brukar jag som ett sätt att tala om för kroppen att nu räcker det, ta en lång härlig dusch. Duschade inte igår och kände mig förskräckligt lodig. Nu, när jag duschat, känner jag mig fräsch som en nyponros och kommer resten av dagen vifta bort eventuell hosta som högfärdshosta.
Min tandvärk har kommit lite i skymundan bakom förkylningen, men den gjorde sig påmind när jag skulle sova igår. Jag kunde inte ligga på vänster sida, det värkte för mycket. Jag har fått en tid för operation nästa torsdag, den 29. Passar inte så bra, för det första har vi seminarie på torsdagen och på fredag är det ju Valborg. Jag vill inte springa runt och se ut som en påssjuk i Uppsala. Så får skjuta det på framtiden.
Det snöar idag, jag orkar inte bli förbannad. Jag lämnade inte lägenheten igår, men tänkte göra ett försök idag, trots snö, och ge efter för en craving jag haft sen igår. Chevréost och rödbetor! Hemköp nästa.
Här är det värsta över. Fick nästan krysta ut lite för att få en bild. Allt för konsten, Haha!!

Bild

Jag ser ut som ett härke idag och ligger i mjukisar och stinker. Nån hittade den här bilden från vårt senaste besök på soap bar.
Känns långt borta i dagens hälsoform.

less

Har varit sport på TV ikväll också. Jag försvarar mitt gluttande som följer:
1, Det är synd om mig för jag är sjuk, då får man göra lite som man vill. Jag hostar som en TBCing. Av och till spyr jag lite samtidigt tror jag bestämt.
2, Handbollsmatchen mellan Sävehof-Guif var i rent studiesyfte, Forsberg visade hur en bur ska vaktas. Tyvärr för fel lag, men jag orkar inte bli upprörd för att det inte går som jag vill i idrottsmatcher just nu. Guof fick helt enkelt se sig besegrat av ett bättre lag.
3, Att jag kollar på Champions Leageau-matchen mellan Inter-Barcelona är också i studiesyfte. Barcelona fick ta buss 100 mil från Spanien till Italien p.g.a. askmolnet. Om inte det är ett skolexempel på fri rörlighet av kapital så vette fan... Zlatan går väl loss på en 40 miljoner liksom. Men såklart ligger Barca under.
MEN DET HÄR TREVLIGA RESULTATET SOM JAG PRECIS NOSADE REDA PÅ GLÄDER DESTO MER: DIF-Åtvidaberg 2-1!!

Suck!

Jag har stannat hemma idag för kurering. Har åkt på en rejäl förkylning. Nyser och hostar i ett. Har inte tid för det. Har intagit soffläge framför TV:n, märker att det var ett tag sen, hade glömt hur fantastiskt dålig TV-tablån är på förmiddagen. Ett axplock; repris av Fråga doktorn, Våra bästa år, Miljonlotteriet, Hem till gården, Quizzo, Våra värsta år, Sjunde himlen, Glamour, Ringoling. Vad säger man.
La ner tanken på att hitta något vettigt på TV och kom på den briljanta idéen att se de två sista avsnitten av Solsidan som jag missat. Men jag kan inte hitta avsnitten någonstans!!! Hjälp! Inte youtube, inte TV4.se och där tar mina alternativ slut. Får hitta på något annat. Tycka synd om mig själv till exempel.

Jaha.

Matchen i bilder:
0-1
1-1
Ottosson i stolpen med 5 sekunder kvar.
Ett jävla massa hostande.
1-2. Jävla h-vete.

Host

Senast jag hostade mig igenom en dag så fick jag träningsvärk i magen. Enda positiva jag kan se med den här skithostan.
I övrigt så sitter jag och kollar på hockeyn, 0-0 i halvlek. Tänker inte tippa på något resultat, nöjer mig med upplysningen om att DIF kommer vinna.
Dagens happy moment var annars då Alessandra fick besked om att hennes bud blev antaget på den lägenhet hon ville ha, grattis Aless! Hornstull nästa!
Hann med en trevlig fika med Sandra på Studentpalatset idag. Jag försökte även sitta där och färdigställa mitt PM. Det var ingen bra idé då min hosta kom i ostoppbara attacker som renderade i arga blickar och suckar från andra studenter som ansåg att jag var ett störande moment. Så jag fick ganska omgående packa ihop och gå hem.
Nu sitter jag och tycker lite synd om mig själv så jag hoppas verkligen min upplysning angående segern är sann. Annars kommer jag tycka mycket synd om mig själv.

Tandjävlar

Nu ska jag klaga lite. Jag hade väldiga problem med en visdomstand i höstas, men det gick över. Nu har jag ont i en annan visdomstand. Båda två, plus en till, fick jag besked om i vintras att jag skulle ta bort. Jag ska bara invänta en remiss som aldrig kommer verkar det som. Av kostnadsskäl så kan det gärna få skjutas på framtiden lite till, men av smärtoskäl gärna idag. Eller igår hade varit ännu bättre. Vis av erfarenhet vet jag att smärtan inte kommer lägga sig de närmaste dagarna. Suck. Lite mer klag; jag har fått världens hosta, en riktig slemmig och rosslig sådan.
Nu ska jag komma på 3 bra saker som kan trumfa dessa 2 usla. Hmm.
1, Vädret, det är blå himmel.
2, Att Kristian Luuk var programledare för gomorron Sverige imorse.
3, Jag har kommit igång med mitt PM.
4, CSN kommer snart.
5, Det blev 4 saker.

Söndag

Kom hem från en mysig utflykt till söder för en liten stund sen. Mötte upp Alessandra och Linnea och tog en kaffe i solen på Mariatorget. Nu ska jag försöka komma igång med mitt PM på allvar. Morgondagens föreläsningar har tydligen blivit inställda. Gissa varför? Askmolnet. Vilket kaos alltså. Stackars Bosse får massa telefonsamtal från strandade kunder stup i kvarten. Hur som helst kändes det helt okej att vi inte har några föreläsningar imorgon, då kan man sitta och skriva istället. Jag hade tänkt hinna med en liten motionstur med Sarah idag också, men bara för att det är ljust ute så betyder inte det att det är mitt på dagen. Klockan blev plötsligt väldigt mycket. Nu action!
Linnea och Alessandra.
Linnea och jag.
Den här stackars lille krabaten fick mycket uppmärksamhet på torget. En liten råtta som sjöng på sista versen. Hade jag varit lite tuffare så hade jag gjort lidandet kort för honom. Men varken jag eller någon annan som ömmade med stackarn klarade av det. Jag undrar hur det gick för´n?

Igår

Jag hade inga förväntningar på kvällen igår också går den och blir en toppenkväll bara sådär. Den började på restaurang Mommas på söder tillsammans med Bosse, Anders, Lutten och Tina. En jättemysig restaurang med god mat och trevlig service. Det var tydligen en gaybar för flator. (blev den meningen helt politiskt korrekt?). Fick några blickar när jag stod i toakön, hehe. Blev dessutom utbjuden på dejt, blev smickrad men sa nej tack.
När vi var färdiga där så följde jag med Tina på Kayos födelsedagsfest, det var väldigt trevligt men jag stannade inte allt för länge där. Nästa anhalt blev en snabbis på Ljunggrens för att möta upp Elin. Kvällen höll på att ta slut där men vi fick ett ryck och drog vidare till Berns och dansade hela natten. Sjukt kul var det!
Jag trodde att jag knäppte jättemånga kort igår, men jag bedrog mig tydligen. Här kommer några iallafall:
Tina och lite Lutten.
Lutten och Bosse.
Skål.
Jag var i slagsmål igår. Nä, men jag skar mig på badrumsskåpet när jag kom hem. Det ville aldrig sluta blöda, trist avslutning!

Bananer

Den schemalagda skolaktivitet för veckan är slut, det är alltså helg. Jag har dock inte kopplat ner än, ska komma igång med det PM som vi ska skriva den här kursen har jag tänkt. Är hemma en sväng för att lämna av lite grejer, sen tänkte jag sätta mig med en kopp kaffe på lämpligt kaffe och börja plöja litteratur.
Dagens föreläsningar kändes som en föreläsning i ekonomi. Marknad och konkurrens var dagens nyckelord. Det var lite krångligt att hänga med, men lite fick man med sig. Speciellt den lilla bananhistorien. I "United Brands-fallet" så skulle bananens marknad definieras och frågan var om det var en frukt som sådan eller om marknaden bara innefattade bananer. Och anledningen till att motivera en alternativ bananmarknad, och då inte fruktmarknad, var att man kan mosa bananen till en lättätlig sörja. Denna sörja kan i sin tur lätt ätas av små barn och personer som saknar tänder. Försök göra detta med ett äpple, går inte. Alltså har bananen en egen marknad. Fantastiskt resonemang.

4-3!

Hm, jag gjorde ett försök att sia om kvällens match. 3-1 var mitt resultat, 4-3 blev det. Ölvestad skulle avgöra enligt mig, han var inte inblandad i något av målen. Slutligen så trodde jag att Wesslau skulle äga i målet, han klev av skadad. (Till mitt försvar så var han bra fram till det). Sammanfattningsvis så var det ingen vidare tippning, men det rör mig inte i ryggen!! Vi vann!!
Är lite putt på morbror Bosse som tydligen hade två biljetter till matchen idag som han fått av en kund. Vad gjorde han med de? Sålde de. Inte till mig. Men han försökte trösta mig med "om jag visste att du var intresserad så hade du fått de". Åh, nu känns det bättre. Haha! Jag ska få nästa gång lovade han. Då blev jag glad igen.
Jag kommer ha bissart mycket träningsverk imorn. Var ett tag sen jag körde badminton och dagens spelpartner Martin sparade inte på krutet. Härligt.

FORZA DIF

Nu kör vi, 3-1 inför tredje perioden! Jag och Märta sjunger hejaramsor och svär tillsammans!
OBS! Märta är helt med, hon blundar p.g.a blixten då!

torsdag

Min plan för dagen håller ganska bra. Önskar att jag lyckas plussa på lite mer plugg härutöver kvällen. Om en stund börjar första finalmatchen. Spännande. Vi har en HV:are i huset, det kan bli hett. Anledningen till att vi har en Hv:are hos oss är vulkanen på Islands fel. Lutten, som hon heter, och Bosse skulle egentligen vara på väg mot Italien nu. Har de tur kommer de iväg imorn istället.
Lite bilder från igår:
Alessandra och Elin.
Sarah, jag och Tilda. Observera min pose, var kom den ifrån liksom?
Tilda demonstrerar sin Iphone. Roligt tycker jag.
Sarah försökte få mig att fatta något.
Alexander, Elin och Peter.

Nu börjar matchen. DIF vinner med 3-1 och Ölvestad avgör. Wesslau kommer vara matchen rese.

Hörs

1. Föreläsning
2. Badminton
3. Plugga
4. Hockey på TV.
Hörs sen, har lite brådis då!

Onsdag

Kom lite fel in i dagen idag. Gick hemifrån och tyckte det drog om skrevet (Har tjejer skrev?), och tittade ner. Korvkiosken stod vidöppen och jag hade gått en ganska bra bit. När jag gjorde min upptäckt så såg jag de menande blickar som personer jag dittills mött gett mig i ett nytt ljus. Jag suckade lite och drog upp gylfen så diskret jag kunde. Sjukt odiskret med andra ord, i farten bakom väskan. Herregud! Detta följde jag upp med att ramla i rulltrappan upp från t-banan. Ett sånt där fall där man tror att man ska klara sig men plötsligt ligger på backen. Blev sjukt förvånad och fick ont i handen som jag tog emot mig med. Plus att en jättesöt kille skulle hjälpa mig. Jag sa "Det gick bra" och stormade vidare. Varför gör man så?
Efter en okej föreläsning drog jag och Elin hem till mig och gjorde matlådor. 23 stycken blev det. VAR! Fatta, vi borde bli mattanter.
Elin in action.
MAT!
In med pajen.
Matlådor.

Efter vi var färdiga med det stack jag ut och sprang ett varv runt skeppsholmen. Inte likt mig. Men det kan ju gärna få bli en vana. Nu ska jag hem till Elins kompis Tilda en sväng! Hoppas att dagen ska avslutas bättre än den började. Over and out

Mera sol

Jag vaknade till liv imorse av ljuset utifrån. Jag låg där och undrade när nästa snooze skulle komma. Det kom aldrig någon snooze. Fan, har jag försovit mig!? Greppar med hjärtat i halsgropen mobilen som ligger på nattduksbordet och är beredd på det värsta. 06.53 och klockan ska ringa 07.00. Det var ju helt lugnt, men var kommer då solen ifrån? Har jag vaknat upp i paradiset? Är det någon som spelar mig ett spratt? Eller är det sommaren som knackar på? När jag kvicknat till ordentligt och inser att allt är som det ska sprider sig en lycka i min kropp, är vintern nu på fullaste allvar på väg bort. Kan man säga att det är senvår? Försommar låter lite magstarkt. Hur som helst så tror jag inte att jag klarar av ett till bakslag, nu kan det väl inte komma mer snö? Om det gör det ska jag ändå gå i converse och utan vantar och mössa.

Jag och Elin ska göra matlådor i eftermiddag. Tur att vi har sol på balkongen hela eftermiddagen så vi kan ta D-vitaminpauser.

Örongodis...eller...

Någon tjuvfotograferade tydligen mitt ivriga lyssnande på dagen föreläsning, det såg ut såhär:
Tack Aless och/eller Elin! :)

SOL

Vilken dag. Inleddes med två föreläsningar som var, eh, sådär. Föreläsaren hade lite problem med den röda tråden. Hon trasslade in sig, rejält. Jag uppfattade orden hon sa men att pussla ihop det till något konkret som jag förstod var en gnutta besvärligt. Eftermiddagen var bra mycket trevligare. Årets första glass avnjöts i Kungsträdgården, italiensk sådan med melonsmak. Gott! Avslutade på Fridays, höjdpunkten där var att en fågel sket på Sarahs fot. Haha!
Lunchen avnjöts i solen utomhus på Universitet mellan föreläsningarna.
Mys!
På vägen till t-banan svängde vi förbi Juristernas bokhandel för att inhandla kursböcker. Vi blev alla lite förbannade när de inte fanns, de skulle kommit till lunch igår och vi behöver komma igång med våra PM nu! Nåja, blir mycket förbannad om de inte finns imorn. Positivt var att jag fått sålt lite gamla böcker och cashade in några hundralappar, satt fint. Jag blev färdig bland de första inne på bokhandeln så jag ställde mig ute i solen och väntade, i en myrstack! Myrorna blev griniga och jag började nästan grina. Nä, det gjorde jag inte.
Glass!
Glass!
Sol!

Dagens outfit

Idag går jag till skolan med stödstrumpor. Ålderstecken? Jag vet inte det jag. Kanske. Skönt är det iallafall. När jag gick och la mig i sängen igår så kröp det som bara attan i benen, så jag tror jag gör mina spiror en stor tjänst genom att supporta de idag.
Voila! Närmare en "Dagens outfit" än såhär kommer inte publiceras på denna blogg.
Mörkblåa stödstrumpor från Lindex.

Deilig dag.

Europarätten, hmm, det kan nog bli ganska intressant. Spännande och aktuellt ämne. Vi kommer bli de första färdigutbildade juristerna med pejling på Lissabonfördraget, yeah! Hedvig heter våran kursansvariga, jag trodde aldrig jag skulle få tillfälle att klaga på att en lärare är överpedagogisk på juristutbildningen, men det är en fin linje och Hedvig är svindlande nära. Kanske har hon till och med plurrat i daltdeltat. Tröstar mig med att av de två ytterligheterna opedagogisk och överpedagogisk, så är det sistnämnda att föredra. Hon är en repetitionens mästare het enkelt. Men, jag ska inte klaga.

Efter introt blev det lite jobb, det går fortfarande bra och är fortfarande kul. Enda nackdelen är att jag får så himla ont i fötterna och resten av kroppen som en följd. Är inte van att stå i flera timmar, plus att jag har dåliga skor. Jag får skylla mig själv lite. Idag fick jag en mycket viktig och glamorös uppgift. Jag fick den stora äran att ringa ett norskt företag angående en reklamation. Utrolig morsomt! Samtalet flöt som rinnande vatten och mina kollegor var impade.
En lustig sak som jag, angående norska, har märkt är att alla mina automatiska serviceartighetsfraser kommer på norska. "Trenger du pose?", "Var det det hele?", "Bare hyggelig!", "Ha det gott da". Det är som om att när jag är inställd på att jobba så slås norskan på, service=norska. Jag blev överlycklig här om dagen när det kom in en norsk dam och frågade efter "noen mye bukser", min kollega förstod inte riktigt vad hon menade. "Kosebukser!", sa jag och damen log med hela ansiktet "Ja netopp!". Trist att det var min första dag så jag inte kunde hjälpa henne rent praktiskt och faktiskt p.g.a. min, så gott som, obefintliga kosebukskunskap.

Kursstart

Ny kurs startar idag, Europarätt står på menyn. Mums. Klockan 10 är det introföreläsning, får se om mitt intresse väcks! Efter lunch så ska jag ut och jobba igen. En kille gick hem igår efter att ha spytt (han var INTE bakis, PEPPAR PEPPAR, jag vill INTE bli magsjuk) så de är en person kort idag och jag vill ju jobba, alla nöjda (utom han som spydde då).
När jag loggade in på facebook i lördags så hade jag, milt sagt, en hel del grattisönskningar.
Tog mig tid att svara alla personligen, puh! 

AIK spelar i Elitserien nästa år, yack! Roliga derbyn är väl det enda positiva med det.

Stackars blogg

Snacka om att mitt bloggande blir lidande av mitt jobbande. Lite jobbigt för jag får ju i och med jobbet massa mer roligt att skriva. Hittar väl en balans hoppas jag. Dessutom så har det ju varit väldigt intensivt dessa fyra dagar, med allt.
Min födelsedag firade jag först som ni vet med jobb. Festligt! Sedan lite champagne med morbröderna, ja det vet ni ju också. Detta följdes upp av spelning med Dial M For Murder med Elin som sällskap. Efter det så drog jag till Café Opera för lite mer galej. Fick ju festa med måtta med tanke på jobb idag, och jag hittade en perfekt balans. Hade jättetrevligt. Nu är jag trött, trött, trött. Vi har haft gäster och det var urmysigt men det sög ur den sista lilla must jag hade kvar. Ska bli SÅ skönt att sova!
Vi skulle göra Sarah avundsjuk i fredags för att hon inte var med oss. "Vi har den typ roligaste feschten liksom va". Det var inte riktigt lika roligt som det ser ut för oroliga läsare.
Dial M!
Elin och jag!

24

Jag fyller år idag, 24 starka. Jag ska jobba igen imorn, men lite firande ska det iallafall hinnas med. Börjar med ett glas champagne som morbröderna var gulliga att bjuda på.
Skål!

I´m back

Det ska banne mig inte gå en dag utan att jag skriver något här. Nära idag dock, gårdagens prestation var ju också att skämmas för... Jag har börjat jobba, det är därför.
Träffade världens skönaste namne första dagen på jobbet. Hon var nio år.
-Vad heter du? Frågar hon.
-Klara.
-Va?? Stora ögon och gapande mun.
-Jag med ju! När fyller du år? förväntansfullt.
-10 april.
-Åh... hon är besviken men glömmer det snabbt och frågar vidare (snarare konstaterar:P):
-Vilka stora muskler du har!
-Tycker du, hehe...
-Kan du inte spänna de?? ivrigt hoppandes.
Sure thing, tänker jag och spänner mina feta biceps.
-WOW! Tränar du varje dag??
-Nä, det blir såhär om man spelar handboll. Förklarar jag pedagogiskt.
-MAMMA!!!! Jag vill börja spela handboll! Sen vänder hon sig till mig igen med stora ögon:
-Spelar du i laget?
-Eh, jag spelar i ett lag, ja.
-Ameh, laget, Sverige liksom?
-Nä, det gör jag inte.
Och nånstans där var det slut på det roliga...
Observera att jag skrivit när jag fyller år och kolla i kalendern.
Har ingen tillgång till dator som jag kan ha under en dag på skolan. Nåväl. Har lite bilder som jag tänkte bjuda på (bra utfyllnad).
När vi skulle gå från Elin i onsdags så såg vi en skadad padda en bit fram på gångvägen. Trodde vi. Plötsligt var vi voyeurister mitt i paddornas sovrum. Sorry rå!
Jag fascinerades av Sarahs tår, hon har inga leder överhuvudtaget.
En till. Jag kom hem med, i runda slängar, 15 bilder på Sarahs fötter ur alla möjliga och omöjliga vinklar. Men tänkte att ni nöjer er nog med ett axplock...
Jag och Aless på väg ner mot stan.

FINAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jobb

Ska iväg och jobba första gången nu, ska bli spännande.


Trots att jag började kvällen igår med att kliva in på följande väg:...
...så blev det en mycket trevligt afton. Jag var skeptisk, men tog Elin på orden, och mycket riktigt så ledde genvägen mig rätt.

Klart!

Tenta skriven och klar. Det är skönt, nu kan man inte påverka mer. Det dåliga samvetet från helgen när jag valde att faktiskt få känna mig lite ledig kan inte smyga sig på. Jag gjorde mitt bästa får se hur långt det räcker. Avklarandet "firades" med köpelunch på Vapiano. Deliciöst. Åt en god pasta med salami och ricotta. Ikväll så ska vi till Elins nya hem och förfesta lite sen blir det utgång.
Mamma ringde med goda nyheter idag, min "selvangivelse" från Norge har äntligen kommit och den kom med goda nyheter. Jag får tillbaka lite mer på skatten än jag kalkylerat med. Stört välkommet.
Nöjt gäng lämnar universitetet.
God mat. Blev en öl också.
Nöjd Felicia.
Nöjd jag.
Nöjdhet allover.
Elin och Alessandra. Också nöjda.

Hörs imorn

Jag har tenta imorn och är lite stressad över det. Ska bli spännande att se hur det går. Ingen blir nöjd om jag börjar mala på hur det känns. Så jag avstår det.
Våren är här, en fördel med att åka söderut. Hemma i Härnösand är det fortfarande en bit kvar. Jag hoppas för allt i världen att det bjuds på en lika blå himmel imorn så avklarandet av tentan kan firas (hmm..) utomhus, på en uteservering kanske...
Nu är det sista rycket, plöja gamla tentor börjar nu.

Tack Jakob

Ca 23.30 ringde jag och ville beställa taxi igår, det skulle jag inte ha gjort. Jag skulle ha ringt så fort jag visste att jag skulle behöva åka dyngtidigt. Det fanns nämligen inte en enda taxibil ledig. Nähä, ska jag gå i snöslasket menar de? Jag kunde få en taxi till 04.25, 45 min innan tåget skulle gå. Jag återkommer gav jag besked om. I mina tankar började jag fundera på om jag inte hade någon jag kunde ringa till. Sedan kom verkligheten ikapp och jag kom ihåg att klockan var 23.30, det är inte okej att höra av sig till nån och be om skjuts följande morgon kl 05.00 vid denna tidpunkt. Så jag fick ringa upp taxi Härnösand och snällt be om den där taxin till 04.25.
Tog mig upp ur sängen med stora besvär, kommer inte ihåg senast jag velat ligga kvar lika gärna. Hann äta lite fil och flingor, det är jag nöjd med. Har inte kommit på något jag glömt än, det är jag nöjd med. Men allra mest nöjd är jag med att det var Jakob som körde taxin. Egentligen bara en bekant men han körde gratis plus att jag fick vänta inne i "taxiväntrummet". Plötsligt blev min biljett värd, så jäkla schysst. Han hade verkligen inte behövt bjuda. Jag lovade att jag skulle bjuda på ett järn när han blir farsa i juli, det ska jag komma ihåg. Nu är det snart dags att gå ut till spåret, fördrivit lite tid i vart fall.
Är fortfarande tröööött dock.

Nerfärd

Kom över en billig sista-minuten tillbaka till Stockholm. Den avgår 05.11 imorgon bitti, upp med tuppen då. Liten komplikation är att jag måste ta mig till tåget, mamma och pappa har inte hunnit hem med bilen. En hunka på taxi så var resan inte så billig längre, jaja. Fördelen med morgontåget är att man får åka tåg hela vägen och slipper segbussen till Sundsvall. Men fy sjutton vad trött jag kommer vara.
Nu ska jag äta lite violglass.
Min åsikt om violglass. Lite mer rumsren bild än förra gången. Smartare med en före-bild tänkte jag.

Var ska jag börja

Ge tillbaka min (mammas) cykel du snorunge som snodde den! Kan man inte lämna en cykel 1 minut eller? ÅHH! Vem vågar sno en cykel på stora torget liksom, i och för sig så var det ju inte tokmycket folk ute och rörde på sig i snörusket som hade kunnat civilkuragat å mina vägnar. Med facit i hand så skulle jag också ha stannat inne, det var ju trots allt min ursprungliga plan för dagen. Låset på cykeln kärvade så jag trodde verkligen det skulle vara lugnt att lämna den. Så sjukt störigt. Gick en runda runt centrum för att se om nån slängt den i en snödriva eller ner på isen, men ingen cykel. Så det var bara att knata hemåt.
Jag passerar polishuset på vägen hem så jag svängde förbi för att göra en anmälan, möttes av en hänvisning om att ringa 11414. Så det gjorde jag. Mycket trevlig polisman som förstod min frustration. Då händer nästa lustiga sak. Bakom fängelset möts jag av en man i rullstol och när jag kommer närmare så ser jag att han har byxorna nerdragna och händerna cirkulerar på ett misstänksamt sätt runt hans skrev. Jag pratar fortfarande med polismannen och upplyser honom om vad jag ser. "Händelserik dag" säger han. "Ja" säger jag. När jag kommer fram ser jag att mannen i rullstolen försöker kissa. Blir beklämd och frågar om "Allt går bra". Då tittar han upp och jag ser att han är berusad, eller iallfalla påverkad av någonting och till svar får jag "Jaa, men du kan få komma och hjälpa mig med kuken, gumman". "Tack men nej tack" säger jag och går vidare. Plockar upp telefonen där polismannen fortfarande är kvar "Hörde du" frågar jag. "Ja, vill du göra en anmälan om ofredande?" frågar han med ett litet skratt. "Tack men nej tack" skrattar jag uppgivet fram.
Det var en lyckad och mysig fika som låg bakom hela denna prekära situation, tur det iallfall.
Glad och lyckligt ovetandes...

Upp och hoppa!
Efter att jag fått upp lillebror från sängen så hälsade vi på farmor en sväng.
Farmor och jag
Farmor och lillebror.

Snö

Det snöar ute så det blir lätt att stanna inomhus idag. Drygväder. Men bra för studierna.

TV-funderingar

1, Jag undrar vem som vill vinna en heldag med Magnus Samuelsson?
2, Jag zappade förbi "Anna Anka söker assistent" och stannade till några sekunder (ev. minuter men då snackar vi ensiffrigt) och under den tiden så var det två aspiranter som pratade och deras namn och titel kom upp. Den första var FD stå-upp komiker och den andra var FD make-up artist. Fina titlar.
3, Den där kycklingen som hoppar fram ur ett ägg och ser ut som en 5:a på kanal5 är läskig. Neurosedynkyckling.
4, Jag längtar till Mia & Klara börjar igen.
5, Jag blir inte betryggad av att Michelin-gubben kan rädda vår stad om den angrips av "den elaka bensinpumpen".
6, Jag ville se parlamentet idag 20.30, men då var det supersöndagbingo eller vad de kallade det.
7, Com hem- reklamen där de härmar tvprogramsintron är faktiskt ganska kul.
8, Jag känner en tjej som ska vara med på dejting in the dark på tisdag. Kan bli spännande... Hon är eh, lite egen.
9, Jag håller på att dö av genans varje gång trailern till "Håkans bar" visas.
10, "Jakten på Julia" ska jag försöka följa, SVT=rekalmfritt=stor fördel. Jag hejar på Parwin och Jenny. Parwin gick i samma klass som Marta i Gbg och jag jobbade med Jenny i Oslo.
11, Det värsta med dumburken är att den är en sådan fruktansvärd tidstjuv. Fy fan alltså. Datorn också för den delen, fy fan.
Dumburken. Dum burk.

Ja

Jag gick hem från krogen igår och var inte så nöjd med att behöva göra det. Så när jag idag kom på att jag tagit cykeln till Malin så blev jag inte nöjdare precis. Jag hade med andra ord kunnat ta cykeln hem igår, plus att nu måste jag ju hämta cykeln. Suckade litegrann ett tag, sen så började en plan ta form. En kort och enkel plan, jag springer och hämtar den. Sagt och gjort, jag sprang till Malin och cyklade hem. Så jäkla skönt, fint väder och det gick bra att springa också.
Stallet fullt.
Mission Completed.

hepp

Det blev en liten utgång igår iallafall. Vi hamnade på Nybron, eller Svenssons som det heter numera. Vi gick dit då vi hört att det skulle vara lite äldre klientel där än på Amadeus som var det andra alternativet. Kanske att det var lite för gammalt, för det var inte många jag kände igen. Andra alternativet är att inflyttningen till Härnösand skjutit i höjden. Tveksamt. Många lustiga filurer som jag inte sett förr hade letat sig ut. Det var en värd kväll, men det var mysigast hos Malin innan.
Jag och Helen.
Malin och Jag.
Jag luktade bara, och som det luktade, mmmm.

Jimmie

I förra inlägget så var jag nära på att sia lite om matchens utgång och min tanke var då att skriva "Jimmie Ölvestad kommer avgöra". Bara det korta, och jag skrev det men suddade bort det. Och vad hände, klart Jimmie Ölvestad avgjorde. I övrigt så var det målvakternas match. Gillar burväktare.
Ska göra lite mat nu, sen beger jag mig till Malin för lite lördagshäng. Planen är inte helt utkristalliserad men Helen kommer också dyka upp hos Malin och en liten sväng ner på stan kan det nog tänkas bli.
Malin och Helen, grävde fram bilden i Helens arkiv. Jag tror bilden är en aning arrangerad. Ingen ögonblicksbild med andra ord.

Hockey

Verkar som att 5:an visar semifinal 2 nu mellan Djurgården-Linköping. Multitasking på gång då, ett öga i boken och ett öga på TV:n, dock måste datorn bort. Bort. Nu.

Kul kväll

Kvällen igår var en lyckad kväll. Är lite besviken på mig själv för att jag inte tog fler bilder bara. Det hade passat mig ganska bra att bara skriva "lyckad kväll igår" och demonstrera det i ett bildspel. Jag är nämligen lite seg i huvudet idag och den kvot av hjärnverksamhet jag har kvar behöver jag lägga på Folkrätten. Några bilder blev det iallafall.
Jag och Helena.
Jag försökte ta bort Helenas röda ögon först. Gick sådär.
Kristin och Madde. Hög femma till Kristin som inte blundar på fotot. Vet inte vad jag gjort för att förtjäna blicken från Madde, kanske pratade vi hockey.
Två tjejer stod och dansade innanför kravallstaketet som avgränsade DJ-bordet. Jag kunde inte låta bli att fundera på varför de gjorde det. Och hur hade de kommit dit? Vem hade släppt in de? Märkligt var det. Med tanke på deras moves så kan inte grejen varit att de skulle få igång publiken. Tror inte de kände de spelade heller. Som sagt märkligt. Jag blurrade ansiktena på de, vill inte hänga ut någon. Det kanske var världens grej för de att få dansa där, deras 15 minutes liksom. Vill inte paja det. Ädelt.

Fredagsnöje

Förfest hos Malin, Helena och Madde trillade nyss in genom dörren. Kan bli en bra kväll, kommer bli en bra kväll! Recension imorgon.

Kattskrälle (varning för osmakliga bilder)

Solen kikade fram lagom till att jag skulle bege mig, glad i hågen kliver jag ut genom ytterdörren. KNASTER, jag har klivit i någonting, fan. Ser ner och där ligger en platt mus på dörrmattan. Per får komma ut och langa iväg den.
I takt med vårens intåg så börjar snön tina bort, och vad som göms i snö kommer ju fram i tö som vi alla känner till. På ingången till vårat hus har hela Guns vintertoalett kommit fram. Hon har fan skitit ner hela våran framsida.
Vår katt Gun. Här söt och oskyldig, men skenet bedrar.
Fångad Gun, mosad av mig. Äckligt.
Ett axplock av Guns skit. Äckligt.

Långfredag

Tur att det är en lång dag idag, ska nämligen hinna med en del. Eller egentligen inte så mycket olika saker men jag borde spendera X antal timmar stirrandes i skolböckerna. Men först ska jag in till st Petri Logen och hämta biljetter till kvällens fest.

Har fått lite kommentarer om min glassbild från igår. Om det ändå varit så väl att ni haft rätt. Nä, men skämt åsido så hade jag inte ens en tanke på det, naiva jag. Men bilden får vara kvar. Haha!

(går)Dagens skämt

En kompis, "fröken Linköping", skickade ett mess tidigare idag som löd "För övrigt så kommer LHC krossa Djurgården ikväll". Jag kan se framför mig hur hon funderat och funderat på hur hon skulle kunna skämta mig aprilo. All ära för försöket. Du har nu ett helt år på dig att fundera hur du ska sätta mig på pottan, time´s ticking. Men du ska ha cred för försöket. ;)
Järnkaminer i aktion.

April

Det blev biblioteket en sväng, inte så länge som jag önskat men det var effektiv tid iallafall. Efter det så gick jag och Malin och hälsade på Poffen på klubblokalen. Vi tog med lite fikabröd och Poffen förberedde kaffe, bra deal. Blev kvar nästan 3 timmar, tiden går fort när man har roligt.
Malin.
Poffen.
Det finns album med gamla klipp från tidernas begynnelse. Även om ögonblicket när den här bilden togs var pissig så lockar den alltid fram ett litet flin såhär i efterhand.

Mamma och pappa drog till fjälls idag så det var bara jag och lillebror till middag. Jag höll i spakarna, potatisklyftor med vitlöksolja och rådjur med go´sås. Jag frågade honom lite ödmjukt om det var han eller pappa som hade skjutit det "troligtvis jag". Förmodligen bro, förmodligen.
Mamma hade gömt påskägg innan hon åkte och vid middagstid började det trilla in ledtrådssms. Lillebror Per hittade äggen först, jag fick lov att be morsan om en till ledtråd och tillslut hittade jag fram. Jippi!
Bingo!
Jag har hittat min favoritglass, GB gräddglass med violsmak. Jag åt mycket och med hela ansiktet, fettumme upp!!
Pelle Plutt. Nu ska jag lägga pussel och titta på Boondock Saints 2.

Skönt att vara hemma

Bussresan gick sådär. Mest irriterande på hela resan var en snubbe som försvann och i och med det sinkade resten av bussällskapet. På vägen upp så stannar bussen på en 45-minuters "måltidspaus" (idioti, alla andra avgångar är expressbussar...) i Tönnebro vid 01.00-tiden. Hur som helst så är en stol tom när vi ska åka, det saknas någon. Vi väntar några minuter, åker därefter bort till Shell och kollar, följer upp med några varv i maklig spanartakt. Men nä, ingen vilsen bussresenär. Så vi åkte, undrar var han tog vägen. Tönnebro är liksom inget ställe där man stannar för att slå sig till ro.
Det trevligaste med resan var mitt sällskap. En ung tjej från Ö-vik som jobbar som frisör i Stockholm, jag som tidigare inte haft någon bestämd frisör i Stockholm har numera det. Ska gå dit nästa gång det är dags för klippning (vilket är snart), hoppas hon kan sina saker...
Nu ska jag öppna böckerna ett litet tag, kan inte bestämma om jag ska åka till biblioteket eller sitta hemma. Vi får se då.

RSS 2.0