Efter vilan

Jag vilade, men lusten att åka hem ikväll hade inte blivit svagare. Snarare starkare. Så nu sitter jag på en knökfull Ybuss, mysigt! Är dock lite arg på mig själv för att jag glömde ladda batteriet till datorn fullt, kom på det för sent så har bara 2/3 av batteritiden. Men ska förhoppningsvis få lite sömn så det gör inget. Har tillräckligt med batteritid för att ladda upp lite fler bilder från det där gamla USB-minnet så HERE WE GO:
Lillebror i våran förskräckliga soffa i min lägenhet i Oslo. Den ingick, inget jag fick välja själv...
Syrran och jag bodde tillsammans, våran första jul fick ingen av oss ledigt så mamma, pappa och lillebror kom helt enkelt till oss Oslo så vi kunde fira tillsammans. Speciellt men mysigt.
Mamma och pappa. Gulliga!
Jag hoppas verkligen att det var så att jag tvingade in mamma i trädet och att jag inte hittade henne såhär.
Mamma "the queen" och pappa "the king" framför det norska slottet.
Julfest hos brudarna på osterhausgate. En av alla tokiga kvällar. Helena och jag.
Kristin, Madde och Erica.
Madde, Erica, Elin, Josefin och jag då. Vilka tandrader, här var vi unga, mjölktänder?
Det här skulle bli vårt julkort tror jag. Ja, god jul då.
Kristin och Helena. Älskar Helenas blick.
United Bakeries, tillika min arbetsplats.
Jag, Jakob och någon. Också Oslo.
Hos "grabbarna" på Grönland. Oslotider...
För att verkligen uppskatta det roliga med den här bilden måste man ha hört min far skratta så han kiknar. Det är helt stört kul!!! Jag håller på att börja fnissa på bussen av blotta tanken, HAHA!
Elin och ett gäng fransmän, Bonjour!!
Jag med Frognerparken i bakgrunden. Jag har en väska i högra handen därav av den lät fjolliga posen.
Några härliga kalla på härliga "Skeppet" en härlig sommarkväll med härligt sällskap.
Martin och Helena

Hängig

På eftermiddagen idag så fick jag en våldsam huvudvärk. Hoppas för allt i världen att det är någon form av snusabstinens och att jag inte håller på att bli dålig på riktigt. Känner mig hängig och ynklig. En tanke på att åka hem lite tidigare än vad jag tänkt från början, imorgon alltså, föddes på föreläsningen idag. Inga beslut tagna men, tro det eller ej, så är det en lockande tanke att sätta sig på en Y-buss ikväll klockan 21. Men vi får se, ska slappa lite nu för att se om krafterna återvänder till mig efter dubbla alvedon. Det är fest på Juristernas ikväll, att jag inte känner mig peppad för det är ett tecken på att jag inte riktigt är mig själv. Men som sagt, lite vila så får vi se.

Jobb

Jag har jobb på intersport! Skrev på kontraktet nu i eftermiddag. Skönt och kul! Nästa vecka sätter jag igång.
För övrigt så vill jag bara hem till Härnösand nu, önskar att seminariet i morgon eftermiddag blir inställt så jag kan åka tidigare. Men det lär ju inte hända så jag får försöka gräva upp lite motivation från tårna och bita ihop. Glädjen över att jobbet är i hamn kanske kan bidra till motivering. Jaja, nu är det dags för föreläsning om internationell straffrätt. Hell yeah.

Dymmelonsdag

Jag och Elin ska på viktiga angelägenheter mitt på dagen och då vi inte börjar förrän 15 idag så beslöt vi oss för att sitta på ett lugnt café och läsa. Vad de viktiga angelägenheterna är får jag förhoppningsvis återge i positiva ordalag i eftermiddag.
Vårt camp.
Om jag väntat 10 min med att ta den här bilden så hade gubben i bakgrunden bytts ut mot två stiliga kostymnissar i mer passande ålder.
Titta ner Klara. Fokus på böckerna.

Ordning och reda. USB

Knäppte två efter-organiserings-bilder. Är sjukt nöjd med den ordning som nu råder.
Här rådde tidigare kaos och laglöshet.
Från fyndkorgen-på-HM-standard till NK-standard på en handvändning.

Haha, jag kollade igenom USB-minnet och hittade några roliga kort som jag är glad att få ha kvar. Inga riktiga blunderkort, mest bara trevliga bilder från trevliga tillfällen. Ett axplock:
Myshelg med Marta i Götet.
Jag fick prova Martas danskläder och kände mig bekväm. Kommer fortfarande ihåg hur en "pas-de-bourreé" ska göras.
Elin från något tillfälle i Oslo. Kan inte komma ihåg att jag gjort något för att förtjäna den blicken... :)
Jag, pappa och syster yster på naturhistoriska.
Haha. Jag hittade en bild på dessa tre herrar, gamla gymnasiebuddies. Tror faktiskt det är taget på Lappis här i Stockholm.
Mamma är less på något. Kanske på att jag tog en bild.
Bror och jag.
Pappa mådde dåligt här kommer jag ihåg och jag bad honom illustrera exakt hur dåligt. Stackarn.
Helen och jag, tror vi var hos Erica på Östanbäcken i Härnta.
Sanna, Erica och Mattis.
Marcus, Sanna och Mattis.
Från någon gång när jag var och hälsade på hos Anders och Bosse. Nu är jag och Athena bästisar, men den här bilden togs för att bevisa att hon accepterade mig. Vill lägga upp fler bilder men väntar till imorgon, nu måste jag sova.

Match

Det gick inget bra för Brännan trots god support. Träffade några gamla Härnösandare på läktaren som man kunde analysera Brännans spel med, ett spel som hade betydligt mer att önska.
Förlust trots time out. Det var många unga spelare som tog för sig, det var kul att se. Annars var det inte så mycket att hänga i julgranen. Synd att det skulle ta 57 minuter innan "Kicken" hittar rätt i mål, så dags då...


Eftermiddagen

Det blev varken sömn eller löpning. Istället ställde jag till med det här:
Tyvärr finns det inte ännu en efterbild, det råder alltså fortfarande organiserat kaos på mitt rum. Hinner inte färdigt just nu, för jag ska ut till Solna och heja fram Brännans IF till division 1!
Jag hittade mitt USB-minne som jag hittade i flickrummet när jag var hemma senast. Ska kolla om jag har något roligt på det när jag kommer hem sen.

Trött, yr och ofokuserad

Jag googlade snusabstinens och hittade ett forum, på forumet klagade andra som slutat snusa över sviter de lider av. Och trött, yr och ofokuserad verkar ligga högt i 10-i-topp-listan över symptom. Är samtidigt väldigt rastlös, om jag inte somnar när jag kommer hem så ska jag ut och springa. Hur sjutton kan mina alternativa eftermiddagsplaner vara sådana ytterligheter. Blir väl en trevlig överraskning vad jag hittar på då.

1 Vecka

Jag har bestämt mig för att åka till Härnösand nu i påsk trots att jag blir ensam hemma. Kanske att jag hinner överlappa mor och far några timmar. Hoppa annars på att bli mött av ett välfyllt kök, vältempererat hus, nybäddad säng, trevlig katt, frukost på sängen, en sammanfattning av allt vi behöver kunna till tentan, en ny garderob, en stor fest till min ära, en trisslott med fet vinst, en ny bil eftersom mamma och pappa tar skodan till fjällen, någon som kan tillaga god mat från det välfyllda köket och fint väder. Jag är inte dum utan jag inser ju att jag kanske får nöja med bara några punkter, men hoppas kan man ju alltid.
I övrigt så måste jag säga att det går förvånansvärt bra med mitt snusslutande och nu har det faktiskt gått en vecka. Yeah!
Det blir mycket tuggummi. Försök göra sådana här torn med snus, går inte så bra va?

152

I brist på bättre fantasi så får det bli min rubrik. Sitter hemma i sängen med Elin, en hög med böcker och en liten Märta. Internationell våldsanvändning står på menyn, mumma!
Duktig Elin.
Duktig jag. Märta agerar armstöd, duktig Märta. Om ca 3 timmat så har jag varit snusfri i en vecka, duktig jag igen.

Måndag

Segade mig upp ur sängen imorse, det var verkligen slitsamt. Fick äta frukost med lillasyster innan det var dags att säga hejdå. Med facit i hand kanske jag kunde suttit hemma och förberett mig för dagens seminarie, bara jag och Felicia som dök upp. Vi får speedsynka våra åsikter med resten av gruppen under lunchen då.
Till varje kurs så ska det väljas grupp och det är dags för val till nästa grupp 12.00 idag. Lina var schysst och kom ner och berättade för oss som inte hade en aning om att så var fallet. Hon trodde inte heller att det var så många andra som visste, vilket innebär att vi kan välja bästa gruppen.
Jag vill också ligga och mysa.
Snussubstitut.

Seg

Är väldigt väldigt seg idag, jag skyller på att jag förlorade en timme inatt, garanterat därför och bara därför. Är oinspirerad, kommer inte på något att skriva. Så jag tänker att jag kan ta tillfället i akt att skryta lite. För oavsett om jag kommer "falla tillbaka" så har jag ändå hållit upp sen i måndags kväll. Hållit upp med vad? SNUS. Det har varit en lite jobbig vecka kan jag milt påstå. 100 gånger om dagen uppskattar jag att jag tänkt ta en snus, 100 gånger om dagen har jag således gjort mig själv både besviken och sjukt nöjd på samma gång. Har blivit en hel del tuggummituggande. Nu får vi se hur länge det håller, för alltid hoppas jag.
Djurgården är i semifinal, jag är inte förvånad.

Söndag

Är lite seg idag efter gårdagens äventyr. Jag och Kajsa bjöd morbror Anders på en bejublad lasagne. Till efterrätt serverades gino. Gott gott. Sen satt vi och snackade lite skit i väntan på att Kajsas vänner skulle komma in till stan. Till slut så kom de och vi kunde bege oss, Kajsa gick till Harry B och jag begav mig hem till Alessandra. Hängde där ett tag innan vi drog ut, blev Berns. Igen. Varför ändra ett vinnande koncept.
Lillasyster under tiden för vårat skitsnackande. Observera den tillfälliga förlovningsringen, en dödskallering. =)
Jag under tiden för vårat skitsnackande.
Skål hemma hos Alessandra. Jag ser läskig ut.
Kvällens värdinna Alessandra

Lördag.

Jag och lillasyster tog en tur på staden idag, jag fick inget köpt, förståndigt men tråkigt.

Fint te.
Fint och intressant te.
60 meter kö till systemet. Ska man stanna upp och reflektera lite bekymrat över svenskars dryckesvanor eller bara se det som ett rättfärdigande av sitt eget beteende. Alla andra är ju här, så då är det lugnt. Ja, jag vet inte jag. Vi stod i kön iallafall.
Vi åt god lunch och jag passade på att föreviga ögonblicket. Kajsa fick se bilden och undrade vad det var för svamp i bakgrunden. Vadå undrar jag?
Jaha, den svampen. Frisyrsvampen.
Kajsas hemska bussresa tog ut sin rätt när vi kom hem. Hon får vila lite innan vi sätter igång med maten. Vi ska laga mat till oss och morbror Anders.

Besök

Lillasyster har anlänt, strax efter 6.00 trillade en trött och sliten Kajsa in. Hon hade inte haft en trevlig resa. En fullproppad buss med lite för hög temperatur. Hon spenderade resan i horisontellt läge på bussens golv med yrsel och illamående. Hon höll även på att törsta ihjäl. Stackarn. Till råga på allt så spydde hon också. Jag ska vara snäll mot henne idag.
Var ut en sväng med Carolina, hennes mamma Anna och Dan igår kväll. Väldigt trevligt. Det lustigaste som hände var att det klev in en man genom dörren som Carolina kände igen utan att kunna placera från var. Så hon stoppar honom och säger helt enkelt "Vi har träffats förut, jag känner igen dig" , varpå han svarar "Hehe, bra försök men det tror jag inte" i tron att Carro raggar på honom. Han blir stående vid oss och tar lite för mycket plats, pratar lite för mycket om sig själv, står lite för nära och pratar lite för högt. Vi vill stå själva men han var ingen höjdare på att läsa av sociala regler. Då plötsligt går det upp ett ljus för Carolina och hon lyckas placera honom. De har varit på en gemensam parmiddag i Stockholm förra året. Då tycker man kanske att han ska förstå att det inte var en dålig raggningsreplik som Carro slängde ur sig utan vanlig trevlighet. Speciellt när Carolina börjar sticka hål på den illusion som han skapat om sig själv. Hon kom t.ex. ihåg att han hade barn och att han var lite äldre än han försökte ge sken av igår. Vi flydde i en taxi, gick på Eas, där vi mötte upp Elin för övrigtt. Trodde läget var lugnt, men han hade följt efter. Så vi fick fly igen. Denna gång hem.
Nu ska jag och Kajsa ut i friska luften, hade önskat bättre väder idag men får nöja mig med trevligt sällskap.

eftermiddagen

Redovisningen av tjafset om Lake Lanoux gick helt okej. Skönt att ha det gjort. Efter föreläsningen så blev det lite badmintonspel, det var många som ville vara med idag så vi körde rundbadminton. Det var kul och framförallt bra för flåset. Jag ville utmana mitt flås lite extra så när jag kom hem och skulle gå och hämta hundarna på jobbet duschade jag inte innan utan drog på mig löparskorna och gav mig iväg. Förvånansvärt bra gick det. Nu är ju i och för sig en gång ingen gång, men jag tänker ta helg med vetskapen om att jag har tagit en löparrunda på eget initiativ.

När jag sen skulle duscha så gjorde jag en sak jag tänkt göra hela vintern. Fila fötterna. Och som jag filade, jag tappade 19 gram. Jag samlade nämligen ihop all död hud och vägde det på köksvågen, 19 gram. Nä, jag vägde det inte det hade ju varit jätteäckligt. Men mycket död hud var det.


Idag kändes det som vår  och jag tog mig tid att lyssna på fåglarnas kvitter. Jag tror mig identifierat en bofink, vårtecken. Jag kanske måste ringa pappa och vissla honom i örat för att få verifierat att jag hört rätt, men känner mig ganska säker på mina ornitologkunskaper.

Jag hade velat vara i globen nu och se Djurgården spöa skiten ur Brynäs. Men som jag sagt tidigare, jag väntar till finalerna.

Jag hade en tam bofink en gång, men nu kan jag för mitt liv inte komma ihåg vad den hette och det stör mig ska jag tala om.


Lake Lanoux

Är en sjö mellan Frankrike och Spanien. Frankrike ville på 50-talet bygga ett kraftverk. 5 sidor på juridisk engelska skriven på 50-talet har vi läst och försökt förstå. Seminariet börjar om 2 min, och de två första meningarna är ungefär så mycket kött jag och resten av gruppen har på benen. Läraren önskade oss i och för sig lycka till med ett flin på läpparna igår, så vi behöver nog inte skämmas. Faktum är att vi är nog kan ordbajsa på ganska bra om Lake Lanoux.
Lake Lanoux, en välmående sjö på gränsen mellan Spanien och Frankrike.

Vårfrudagen

Ja, det är sant. Vårfrudagen (från vår jungfru Maria) har i folkmun blivit våffeldagen. En kyrklig högtid med andra ord. Jag har ätit våfflor två gånger idag, den andra gången efter att jag fick kunskap om vad det egentligen är för dag idag. Lite halvkyrklig känns helt okej att vara. Idag.

Trevligt sällskap.
God vårfru.

Monster Bosse åker till Karibien för kryssning imorn, han lämnar bygget 04.45. När han kom hem från jobbet idag så frågar han Anders sådär i förbigående om han sett hans pass. Näej, säger Anders. Okej, säger Bosse och tänker på annat ett tag. Jag blir sjukt stressad av hans lugn och min puls börjar gå på högvarv. Herregud han åker ju imorgon! Tillslut så ringer han en kollega och frågar om hon sett det. Det låg tydligen på hans kontor trodde hon. Vad bra, säger Bosse i lugn ton.

Våffeldagen

Det blev våffelfrukost hos Alessandra idag, allt förflöt väl när plötsligt strömmen gick. Jag och Sarah la beslag på de två våfflor som hann bli färdiga. Men det kändes inte helt okej att njuta av den då Alessandra sprang runt och slet sitt hår. I mitt stilla sinne var jag glad att det inte hände hemma hos mig, jordfelsbrytare och proppar är inte mitt gebit. Reste mig beslutsamt för att hjälpa till, hjälpen bestod i att sällskapa ner till källaren där det fanns kanske, jag höftar, 100 proppar i ett enda virrvarr. Inte stod det vilka som hörde till vilken lägenhet heller. En snäll granne kikade in och försökte assistera. Det slutade med att grannen ringde ordförande-Erik som ska komma på sin vita springare till Alessandras dörr ikväll.
Fint dukat, inte lika fint viftat.
Elin tinar bär och funderar över skillnaden på immunitet och okränkbarhet.
Hade det varit min hand i Elins ficka så hade Elin kunnat hävda okränkbarhet. Jag har inget i hennes fickor att göra.
På tallriken de 2 våfflor som jag och Sarah roffade till oss. Alessandra undrar varför det inte händer något med våffeljärnet. Strax efter denna bild togs gick hon och bytte till sin t-shirt med en lessen smiley.
Vi fick våfflor tillslut, ett uttag av modernare typ fungerade.

Filmkväll

Lina bjöd in till filmkväll och rullen för kvällen var sex and the city-filmen. Jag var den enda som inte hade sett den, jag missade hypen när den kom. Jag hade till och med lyckats undvika att veta hur den slutar. Betyget blir faktiskt ganska gott, den var underhållande och att se den med ett gäng tjejer gjorde sitt till det. Man kan ju inte låta bli att tänka på "vem man liknar mest"," vem man tycker bäst om" eller vem man skulle vara om man fick välja". Jag funderade men kom inte fram till något. Trist. De har sina för-och nackdelar alla 4.
Annars var en trevlig scen under kvällen när Linas pojkvän Johan kom hem och meddelade att Djurgården vann över Brynäs med 2-1 så nu står det 3-1 i matcher. Jag känner lukten av Semifinal!
SATC-wannabes
Glas med snela hestar.

Sedan två dygn tillbaka så har jag försökt kombinera hälsa med sparande. Det får till följd att jag har varit lätt hispig, rastlös, grinig, töntigt lättroad, allt detta på ett obehagligt oberäkneligt sätt. Kommer inte vara tydligare än så, kan ändå tänka mig att en del förstår. 

Första seminariet

Idag hade vi första seminariet i Folkrättskursen. Till varje tillfälle så finns ett antal uppgifter som man ska presentera i grupp. Det gick bra för oss, trots att vi inte var effektiviteten personifierad igårkväll. Får se om förberedelserna inför morgondagens seminarie går bättre. Förberedelserna ska nämligen kombineras med våffelfrukost hemma hos Aless. Jag ska försöka vara lite duktig idag och komma påläst till våran frukostdate.
Om två veckor så har vi haft våran tenta, en otroligt kort kurs. Jag har stora bryderier angående påsken, ska jag åka hem eller inte? Kan inte bestämma mig. Var pluggar jag bäst? Helst vill jag åka till fjällen med skidor i bagaget, men så pass väl känner jag mig själv att då kommer jag abslout INTE plugga någonting överhuvudtaget.
Påskfint hemma hos oss:

Människan

Idag äntrade jag biblioteket 9.02 och skyndade mig flåsande in för att få tag på ett gruppbord. 2 minuter efter öppning så har utsikterna för att lyckas med det försämrats drastiskt. Jag fick iallafall tag på ett, men nu såhär 9.30 så är det ingen idé, vänd ni som är på väg! Inrusningsfenomenet liknar lite ett program man kunde se på kanal5 i höstas, Ullared. Folk står utanför och bevakar sin plats, spanar lite diskret om bibliotekarien/butiksbiträdet ska komma och låsa upp snart (det får inte synas att man spanar, man råkar ju bara chilla utanför bibblan/gekås 2 minuter innan öppning), tittar på klockan, diskret förstås. När dörrarna äntligen slår upp och alla ska in samtidigt uppstår det välkända fenomenet "flaskhalsen". Vi svenskar är väldigt duktiga på att köa allt som oftast men stöter vi på en flaskhals så mörknar blicken och armbågarna vässas, vi tränger oss, utan betänkligeter. Väl inne med första delmålet avbockat så börjar frosseriet. I biblioteket så "paxar" man så många platser som möjligt, ibland för att inte vara tillbaka förrän om någon timme efter att ha inhämtat kunskap på någon föreläsning. Paxa plats, gå på föreläsning 2 timmar, irritera sådana som mig. På Gekås så tacklas man med sin kundvagn, lämnar sin kundvagn i gången så ingen kommer förbi medan man går runt och plockar på sig diverse fynd. Ta plats, leta erbjudanden 2 timmar, irritera sådana som mig. Och jag är precis likadan själv. Så jag ursäktar mig för alla som jag någon gång irriterat och skyller på att ni, massan, irriterat mig lika många gånger. The circle of life.
Hr ser ni mitt camp och prov på avancerad paxning. La beslag på 5 stolar i en halvtimme och har ignorererat alla eventuella arga och avundsjuka blickar. Fruktansvärt av mig. 

Helgen

I helgen så kommer min kära syster på besök. Klockan 06:40 på lördagsmorgonen trillar hon in från Oslo. Jag har själv åkt den där bussen så vis av erfarenhet vet jag att hon kommer vilja krascha när hon väl anlänt, busskomforten har med andra ord en del att önska. Så det ska nästan bli lite skönt att kliva upp för att släppa in henne med vetskapen om att jag får somna om. Hon har stora planer för lördagen. Jag får inte gå ut för hårt på fredagen för det ska tydligen bli "tufft" på lördagen. Jag tror hon kommer vilja gå på någon rockklubb och headbanga, det är väl bara att ställa upp.
Kajsa a.k.a Gene Simmons. Min syster tycker till skillnad från mig att rock är synonym med "riktig musik". Citat: "Jag lever för rocken", hon var även bruden som missade sin student för Sweden Rock Festival. Utan att ångra sig. Sköning.
Lite mer naturlig. Ska bli ytterst trevligt att få rå om Kiwi under helgen. Kiwi är mitt egna namn på henne, hon kallar i sin tur mig för Klös. Kiwi & Klös.

En kompis från stan som numera bor i Göteborg kommer upp i helgen, ska klämma in lite dating med henne också.
Kör försiktigt upp Carolina!

Hos Aless

Mätt och belåten. Bra ordnat Alessandra. Vi drar oss lite för att börja med våran trevliga uppgift, vi diskuterar i princip allt annat än det vi ska. Just nu om någon jäkla kanin från våran barndoms barnprogram, vi håller på att bli galna. En liten rosa kanin som förvandlas till ett stort monster, om nån vet, låt mig veta.
Nu lämnar vi det och jag vill komplettera med en till föreläsningsomständighet som gör det lättare att hålla sig vaken. Ett fördelaktigt utseende på föreläsaren, i kombination med pedagogisk skicklighet givetvis, håller uppmärksamheten vid liv. Vi drog jackpot idag, han var smart och duktig.
Uppdukat
Sarah fick äran att ordna köttfärsen och det gjordes med finess. Sarah besitter en lätt övertro till Linköping som normgivare. Så Sarah presenterade en spaning hon gjort; "Jag tycker Stockholmarna är så lustiga, de säger badhus istället för simhall". Sarah, de säger det för att det heter det. Badhus.
Felicia visste inte vad hon skulle säga, det finns inget badhus i Hölö.
"Meh, va?" sa Alessandra med en skeptisk min och började genast dra rövarhistorier om Karlstads badhus.
Stekaren, av köttfärsen vill säga.
Sarah äter tacos med kniv och gaffel. Bara i Linköping.
Elin leder kvällens seriositetslista. Jag måste haka på nu.

Dagen

Idag var jag på bra humör, men trött. Fick som tur var en bra start på dagen med kaffe och Felicias hemmagjorda bullar. Vi hade föreläsningar både på för- och eftermiddagen. Det är mer påfrestande än man tror att lyssna på någon som står och pratar för en stor, för honom/henne, anonym grupp. På ett seminarium när man är en mindre grupp så känner man sig mer engagerad och delaktig. De första månaderna i höstas lärde jag mig nästan aldrig någonting på storföreläsningarna, men efter jul så har min lyssnarteknik förbättrats avsevärt har jag märkt. Förut somnade jag nästan alltid, spelade ingen roll hur utvilad jag var eller hur spännande ämnet var. Idag blev det en liten powernap som jag planerade in i pausen. Jag nickade till mitt bland 250 pers. Bra utnyttjad paus för min del.
Ikväll så ska vi till Alessandra och kombinera nytta med nöje. Gruppuppgifter till seminariet imorgon ska förberedas och för att motivera oss till det så grundar vi med tacos tillsammans.

Jag hittade ett gammalt USB-minne hemma i helgen som jag tänkte kolla om jag hade något skojigt på. Men nu kan jag inte hitta det. Jag vet att jag la det på ett "bra ställe". Jag förstår inte varför jag ska envisas med att lägga saker där...

Dagens höjdpunkter

Idag var ingen bra dag, en riktig skitmåndag. Jag var bakom flötet, nere. Men när jag nu summerar dagen så ska jag försöka se positivt på den.
1: Djurgården krossade Brynäs med 4-0. Om jag så ska käka vatten och bröd ska jag gå på iallafall en av finalmatcherna. Ja, jag vet att det bara är kvartsfinaler än så länge, men jag är realist så jag räknar kallt med final, hehe. Har börjat spara utspelsskägg på benen.
2: Jag köpte min skinnjacka efter lite turbulens. Nöden har ingen lag, har man varit på jakt i 2 år och det bara finns en i rätt storlek kvar får man vara konstruktiv såhär 2 dagar innan csn dimper ner.
3: Lidingö hade också säsongsavslutning i helgen så istället för att spela handboll på träningen så blev det racketsporter, närmare bestämt badminton och pingis. Höjdpunkten var när jag vann över vår tränare Kaj i badminton. På slutet stod jag och Lykke och lattjade lite pingis och till min glädje så hade jag backhanden i behåll, också en höjdpunkt(4). Som jag nötte den med pappa på mellanstadiet ute i bagarstugan.
5: I skrivande stund fick jag ett sms "Klara Klara! Jag har bloggat för dig!" från Elin. Hon märkte av min deppighet under dagen och ville muntra upp mig lite, hon lyckades.
6: Även om det inte är idag så ska jag få smaka hemgjorda bullar imorgon på föreläsningen, good job Felicia. Det blir morgonens höjdpunkt.
7: Även om dagen var piss så vet jag att jag kan skatta mig lyckligt som har fina vänner och en underbar familj. Dagens insiktshöjdpunkt.
8: Jag lyssnade nyss på Coca Carolas "gul röd blå". Fina färger.
9: Det var bra väder idag.
10: Jag var effektiv i läsningen idag.
11: Sista höjdpunkten är väl att jag kom på 10 höjdpunkter.
Före.                        Efter

Paus

Solen är tillbaka så vi tog våran lunch utomhus.
Medhavda matlådor som de smarta och ekonomiska studenter vi är. Gratis D-vitamin av solens sken också. Gratis är gott.

Typiskt

Fick ett sms klockan 07.30 imorse från Lina "lektionen inställd". Väldigt rutinerat av henne att gå in och kolla om det skett några schemaändringar. Vis av erfarenhet så borde jag också anamma den morgonrutinen. De har en tendens att ställa in föreläsningar med kort varsel. Jag åkte upp till Universitetet till 9.00 ändå, mer tid för läsning. Så nu, läsa.

Haha!

Skadeglädje. Bollnäs förlorade SM-finalen i bandy mot Hammarby. Jag har inte mycket till övers för Hammarby men idag hejade jag på de. Jag fick min hämnd på Bollnäs. När vi var där igår så sa de att det skulle gå 70 abbonerade bussar till Uppsala. Jag skrev ju tidigare att det bor 2622 i Arbrå, i Bollnäs (som Arbrå ligger i) bor det 12455 personer. Räkna med att en del åkte kollektivt och vissa tog egna bilar till Studenternas så är det en ganska stor skara Bollnäs-bor som besvikna får vända hem.

Jag, Sarah och Felicia drog till Alessandra på Mariatorget för att äta tillsammans, 37 kronor för en falafel är inte dåligt. God var den också. Som ni ser ovan så är det en ordentlig styckeindelning, tack Felicia som listat ut hur man gör på en mac.
Gott!
Alessandra bjöd även på citronpaj, vi var inte nödbedda. Tackade och tog emot.
Tjo flöjt!

Vädret

Jag undrar var solen tog vägen. Snälla, låt det inte vara så att den blev kvar i Bollnäs. Ska gå ut och gå med hundarna snart, hoppas vi inte flyter iväg. Sen står reklamation av skor på dagordningen. Kvällen igår var lyckad, igen. Jag gillar lördagkvällar. Tack för trevligt sällskap ni som var med!


Grå-j*vla-vädret förstör min inspiration så jag skriver inte mer nu.

Lördag.

Sitter på tåget på väg mot Stockholm med Hanne och Josefine. De ska mellanlanda i Stockholm för vidare färd mot Vietnam på måndag. Jag är inte avundsjuk. Börjar smälta förlusten, det ska inte få förstöra min kväll. Det blir Berns ikväll och mina två reskamrater följer med, kul! I omklädningsrummet efter matchen fälldes en och annan tår i en gemensam sorgestund, sista matchen med ett gäng man trivs i är aldrig kul. Men som sagt, får tackla det imorgon om jag inte fick ur mig all sorg idag.
Hanne och Josefine, backpackers. Paret i bakgrunden hade väldiga problem att ta sig ner för trappan p.g.a. lätt överförfriskning. De satt även på samma tåg från Bollnäs och levde rövare.

Arbrå

Arbrå är en tätort i Arbrå-Undersvik församling i Bollnäs Kommun, Gävleborgs län. Orten var fram till 1961 egen kommun och även socker samt muncipialsamhälle i Hälsingland. Invånarantal 2622.
Flytta inte dit. Jag råder er.
Enda positiva var solen. Men den lyser ju i andra delar av landet också.

Mot Bollnäs och match mot Arbrå

Säsongens allra sista match står för dörren och jag får för andra gången åka lagbuss. Idag så hade jag gärna suttit med på tillbakavägen då det vankas avslutningsfest. Men jag valde att åka till Stockholm direkt, får fira av säsongsavslutningen där. Efter att äntligen fått smaka på segerns sötma förra helgen, har jag givit klara direktiv till resten av laget om vad som gäller. Jag vill förutom avslutningsfirande fira en vinst. Arbrå ska gråta.
Jag sitter längst bak och bossar.

Bysse racoon

På träningen idag så fick vi fin besök av en cool tjej med två feta blåögon. Hon har nu även fått en "diagnos". Hon har inte brutit näsan, den har LOSSNAT från sitt fäste. Tydligen väldigt ovanligt, inte så konstigt att det blev en halvhyfsad blödning. Så nu är det bara att vänta tills att svullnaden lägger sig och då avgöra om det blev ett bättre eller sämre resultat än innan... Ett ofrivilligt nose-job.
Heting!!
Vet inte riktig hur jag ska tyda min egen blick; beundran, medömkan, avundsjuka, orolig, medlidande. Lite av varje tror jag.

Kvällen spenderade jag på tu man hand med pappa då mamma var på middag med "syjuntan". Han bjöd på rådjur och rösti, inte helt fel. Sen degade vi framför TV:n, solsidan var givetvis höjdpunkten. När det var slut och tomheten behövde fyllas var tablån gles, tillslut hittade pappa en kanal han gillade, MTV, de visade Jackass. Han skrattade så han kiknade och jag skrattade åt honom.
Nöjd kock.
Mamma kom precis hem så vi satt oss och lanade lite. Blir mest facebook-kurs för morsan, jag vill spela WOW.

Dag

Efter tandläkarbesöket begav sig jag och "folkrättens grunder" till biblioteket för att möta upp Malin och hennes klasskompis Marcus. Lunchen tog vi på rutiga duken där även Erica mötte upp. Både jag och Erica bor i Stockholm, så lite märkligt är det att vi aldrig får till någon date där, Härnösand verkar vara möjligheternas stad.
Malin.
Glada att se varandra.
Erica beställer kaka till kaffet.
Malin och Marcus i biblioteket.

Fick den här bilden från Sarah Wass med följande text "Kolla vad man missar när man rotfyller tänder =)"
Tack för upplysningen.

Konsten att bita ihop.

Igår innan jag satte mig på bussen så pratade jag med pappa i telefonen och beklagade mig över min prekära situation. Jag har däremot märkt att sedan jag började blogga och någonting går emot mig så kan jag ta ett djupt andetag och tänka "nu har jag något att skriva om" och den plötsligt översköljande ilskan och irritationen kan jag kanalisera bort. Detta skulle jag få äta upp, tålamodet sträcker sig inte hur långt som helst. Bussen anlände utsatt tid, 03.15, till Härnösand och taxin stod och väntade. Allting väl så länge. Halvsov på vägen hem och föll nästan in genom dörren, "sova, sova, sova". Tar av mig jackan, tar av mig mössa och halsduk. Men, när jag kommer till skorna så körde jag fast, bokstavligt talat. En av häktorna hade satt sig på snedden och det var omöjligt att dra ner dragkedjan. Jag pillade, slet, suckade och gav tillslut upp. Bestämde mig för att mamma fick hjälpa mig imorgon bitti och jag fick sova med en plastpåse runt foten. Smart idé fram till att jag märkte att jag inte fick av mig byxorna över skon. Då var sammanbrottet nära, jag blev 12 år gammal och går och väcker mamma och ber uppgivet om hjälp. Hon hämtar en skruvmejsel och en tång och börjar agera. Ganska omgående löste hon problemet, jag var fri och kunde slänga mig i sängen. Upptäckte dock på morgonen att skorna inte går och stänga, men det skiter jag i och använder de ändå. Hade inte så många andra bra alternativ hemma.

Har även fixat tanden, men det behövs tydligen ett återbesök till. Kanonkul.
Boven i dramat.
Mamma, hjälten i dramat.

Buss

Har sysselsatt mig växelvis med "Sverige och folkrätten" och min kära deckare som närmar sig upplösningen. Busschauffören talade alldeles nyss om att hon skulle sätta på en film, att vi skulle spänna fast säkerhetsbältena för det står i lagen och sitta ner när vi kissar. Filmen visade sig vara E.T., jag blev lite nostalgisk och lade genast ifrån mig litteraturen och pluggade in hörlurarna. Filmen går igång, och är dubbad. Jag hatar dubbat. Allvarligt, hur kan de sätta på en dubbad film 22.37? Klientelet som uppskattar en dubbad film är inte precis överrepresenterad. Inte en person under 12 på bussen och de ska väl ändå sova nu? Jag surnade till och drog ut hörlurarna. Istället kollade jag upp vad det är för typ av författning som säger att man måste spänna fast säkerhetsbältena. Det är inte en lag kära busschaufför, det är en förordning. Fy fan vad nördig jag kände mig när jag gjorde det. Men jag är helt överens med henne angående kissteknik.

Mycket Sara(h) nu.

Det är inte bara Sarah Wass födelsedag idag utan det är även Sara "morsan" Nybergs dag idag. Pratade nyss med henne och lilla familjen var på väg till Sarahs föräldrar i Borlänge. Olle sov så jag fick ingen pratstund med honom, jag hade velat frågat honom hur första firandet av mamma kändes, om han var nöjd o.s.v. Kollade gamla bilder med den tanken att jag skulle lägga upp en fin på de båda. Gick sådär, det är mest bara jag och Olle på alla bilder. Jag tenderar att lägga beslag på honom och agera surrogatmamma ganska omgående varje gång vi träffats med den följden att ett kort med de båda samtidigt är svårt att få till... Kan inte hjälpa det, vem kan motstå honom liksom. Hittade en på de båda från när han var pytteliten, den får duga.
Morsan och lillOlle.

Nu ska jag gå till bussen, 6 h på buss var det. Yeah! Ett glädjeämne som kan motivera att resa sig för att gå är att Djurgården leder mot Brynäs med 2-3, Yeah!
Yeah!

Dagen i + (Ja, jag har snott idéen)

Sarah(+++++) kom till skolan(++++) med egenhändigt tillagad pannacotta (+++++) idag för att fira hennes födelsedag. Mycket trevligt initiativ! (+++++) Jag har redan börjat fundera på vad jag själv ska bjuda på när det är min tur att fylla år (+++++), men kommer inte på något i dagsläget (+). Felicia (+++++) hade ordnat en liten skattjakt(+++++) åt Sarah, först skulle hon svar på lite frågor för att sedan få motsvarande antal bitar av en karta. Hon klarade bara hälften (++) men lyckades få kartbiten med X:et (+++++). Så hon lyckades lista ut var i biblioteket skatten låg gömd.
Pannacottan var en (+++++) men av ansiktsuttrycken att döma kan man tro att den var en (+). Le brudar!
Sarah på jakt med kartan i högsta hugg!
Vad har hon fått?
Ett collage med blandade bilder! (+++++)

Jag har hittat min skinnjacka idag (+++++), bara ett problem, den var dyr! (-)

Suck!

Eftersom jag inte fick så mycket information av damen i receptionen när jag ringde Härnösands folktandvård igår och jag befinner mig 50 mil därifrån så erbjöd sig min mor att gå förbi idag. Hon gjorde så och ringde omgående upp för att upplysa mig om jag hade en tandläkartid imorgon 9.30 då de skulle göra färdigt tanden. Nä hon sa det kunde jag erinra mig att, jo, det kanske var så, men jag hade helt raderat det ur minnet. Men tanden verkar ha kommit ihåg och påminde mig lite väl brutalt igår om att jag glömt något tycker jag. Det hade räckt med en liten ilning. Så nu måste jag ta bussen hem ikväll så jag hinner. Åh, less! Vi skulle ju ut och fira Sarah... Jaja, får gå lite tidigare.


Avrundning av dagen

Dagen avrundade jag med en mycket trevlig middag på två mans hand med Sandra. 
Uppdukat.

Skidåkare

Trots min lilla tandfadäs så begav jag och Sarah oss iväg ner till slottet för att kolla på världscupssprinten. Det var väldigt värt, vi lyckades med lagom vassa armbågar skaffa oss hyfsat bra platser så vi såg målgången. Enda nackdelen var att det var så infernaliskt kallt. Men som sagt det var värt. Bara för att jag nyss lärt mig så lägger jag upp målgångarna i finalerna, förmodligen kan ni se de i bättre kvalité i en TV-kanal nära dig.
Precis när vi kom så svassade mr Northug runt utanför den norska baracken, han visade ryggen men jag fotade ändå.
Anna Olssons segerhopp.
Prisutdelning ur HMK Carl XIV Gustafs hand.
Titta noga så ser ni prins Carl Philip bakom lyktan.
Emil Jönsson.
Sarah tyckte Robin Bryntesson och hans kommentatorskollega var festliga.
PaparazziJag tog en bild på en av alla Anna Olssons grattiskramar.

2 dåliga och en bra sak.

Dåligt av mig och Jon att inte ta tillbaka våran heder på badmintonplanen idag. Jag var ganska irriterad. Dåligt numer två var att en bit av min tand lossnade idag på föreläsningen. Jag har känt de sista dagarna att det har stuckit ut en grej från min rotfyllda tand längst in. Så idag skulle jag känna med fingret och då, plopp, så lossnade en bit av den. Blev lite paff måste jag säga, som tur är gör det inte ont. Jag satt hela föreläsningen med biten kvar i munnen i nån förhoppning om att rätt Ph skulle "rädda" den så någon snäll tandläkare kunde sätta tillbaka biten.
Efter föreläsningens slut så ringde jag upp folktandvården och frågade vad jag skulle göra, det var tydligen bara om man slog ut tänder som man skulle ha den i saliv, jag var inte helt ute och cyklade iallafall. Så jag plockade ut den och lindade in den i papper och nu ligger den i min väska. Försökte även förhöra mig om jag kunde klandra de för deras fuskbygge i min mun, det är nämligen inte mer än 2 månader sen som jag rotfyllde den där tanden och den börjar redan rämna. Inte okej. Och definitivt inte okej sett utifrån min studentbudget. Men receptionsdamen visste inte så mycket om eventuell reklamation, men jag ska banne mig inte betala.
Så den bra saken, jag fick tag på killen som jag köper böcker av och jag kunde få låna hans böcker under kursen för han har den släpande. Jag behöver alltså inte köpa någon kurslitteratur till den här kursen! Det gillade studentbudgeten.
Där har vi den jäveln!

Lustigt

På morgonen här hemma brukar radions P1 stå på, mycket proffsig radiostation för det mesta. Men imorse gick det fel. Helt plötsligt, mitt i en nyhetspresentation som återgavs av en behaglig mansröst, så börjar en kvinnoröst plötsligt slåss om uppmärksamheten. "Ja" sa hon med en lite sliskigt nykär röst, sedan paus och "Jaa" igen. Av tonläget i rösten och av pauserna att döma så tror jag hon pratade i telefon, förmodligen med han (eller hon) som väntade därhemma. Någon tekniknisse hade väl kommit åt någon viktig knapp och ovetandes sänt hennes prat rätt ut i etern. Efter ett till "Jaarå" så avslutade hon med att säga "Nä, det går bra. Jag kan promenera hem". Under hela detta korta samtals gång så satt jag med spetsade öron och hoppades att hon skulle säga någonting som fått den politiskt korrekta redaktionen att flyga av stolarna. Men det blev inte smaskigare än så, blev lite besviken.
Idag ska vi försöka hinna ner till slottet och se lite skidsprint med Jönsson, Kalla och resten av gänget. Jag hoppas vi hinner, jag måste hinna avkräva min hämnd efter gårdagens badmintonförlust också.

Hmm

Hmm, Alice i underlandet, är besviken. Vet inte vad jag hade väntat mig, men när jag gick ur salongen så var det på gränsen till en axelryckning. Eller den var bra men allt var så rörigt, kändes som om Tim Burton och gänget hade lagt allt krut på att komma på en massa lustiga figurer som skulle dyka upp stup i kvarten. Dialogen var dålig, jag saknade de klassiska Disney-skämten som alla, gammal som ung, kan skratta åt fast av olika anledningar om ni förstår vad jag menar. Men det var full fart iallafall, det var aldrig en lugn stund och ska man se den så ska den ses i 3D.

En helt annan sak, idag så kom det fram en kursare som sa att hon sett en bild på mig på internet från Berns. Och när handbollstjejerna var här så blev jag, Elin och Emelie fotograferade men vi frågade inte var de skulle publiceras. Hanky.se var sidan, en gay-sida till monster Bosses förtjusning, det var ju gay-kväll när vi var där så vimmelbilderna hamnade där.
HBTEmelie, HBTJag och HBTElin.

Eftermiddagen

Jag och Jon fick lite storhetsvansinne och utmanade två ungtuppar i dubbelbadminton idag. Vi var väldigt nära hela tiden, men aldrig tillräckligt. Vi tog väl 2 set av, säg, 12 st. Inte okej. Redan imorgon har vi begärt revansch, käkar taggtråd för fullt.
Ikväll ska gänget gå på Alice i underlandet. Hade gärna sett Shutter Island men det är tydligen en "helgfilm" enligt Sarah. Men det spelar inte så stor roll, är lite smånöjd över att få sukta lite efter Johnny Depp. Nu ser han ju lite lustig ut i den här filmen om jag förstått saken rätt. Jag får skala av allt eventuellt smink och andra lustigheter mentalt, ska nog inte bli några problem. Elin, Sarah och Alessandra gick till bion och bokade samtidigt som vi spelade badminton och jag skulle hämta ut min biljett senare. Vilket såklart inte skulle gå friktionsfritt. Fick först gå hem för att hämta ett presentkort på SF som jag tyckte att det var på tiden att använda och begav mig ner mot Hötorget. Kliver in och ställer mig i kön då jag hör Alessandras röst i mitt huvud "de står på Elins mobilnummer". Fan. Mobilen ligger i väskan och väskan är hemma. Orkar inte bli irriterad, vänder bara på klacken och går tillbaka hemåt, har ju som tur är inte så långt. Vl hemma skriver jag upp Elins nummer på en lapp (förstår fortfarande inte varför jag inte tog med mobilen) och börjar gå igen. Hinner ner för hissen då jag ska känna efter i fickan att lappen ligger där, såklart gör den inte det. Upp igen, hämta den fina lappen som låg på byrån i hallen och börja gå igen. Tillslut fick jag min biljett.
Ganska snygg karl.

Lite trött idag

Alldeles innan jag släcker lampan brukar Söta Lilla Märta komma in i mitt rum och kolla läget, att jag lever, andas o.s.v. Inatt var hon av någon anledning väldigt överbeskyddande och kom förutom den obligatoriska första rundan, ytterligare 2 gånger. Du är söt som bryr dig lilla Märta men du behöver inte slicka mig i ansiktet för att försäkra dig om att jag andas. Lägg istället försiktigt kinden mot min mun och och känn om jag andas, titta samtidigt på min bröstkorg för att se om den höjer och sänker sig, om så är fallet behövs ingen mun-mot-mot-metod.
Gullstump.

Jag tror de har sett lite för mycket High School-filmer.

Efter våran handbollsträning idag så var det ett gäng grabbar som skulle träna amerikansk fotboll. Inte varje dag man får se den ädla sporten så vi observerade lite nyfiket från sidan. Till slut kunde vi inte hålla oss för skratt, deras uppvärmning á la allt-klyschigt-typiskt-amerikanskt var lite för mycket.
Om klippet jag tänkt lägga upp funkar så har jag tagit ett stort tekniksteg framåt, tackar även Felicia för guidning.

Nu kan det väl inte bli värre?

Vad säger man... Stort att kosta på sig ett leende...

Ny kurs

&Ny kursstart idag, folkrätt heter den, lite missvisande då den heter international law på engelska. Det känns som ett intressant ämne men kursen är väldigt kort, har tenta redan den 7:e april. Inget jullov fick man och nu inget påsklov heller. Efter förmiddagens introduktionsläsning så tog vi en sväng på stan, försökte hitta en skinnjacka som jag har letat de senaste 2 åren. Den verkar har gått och gömt sig nånstans där jag inte har tillträde eller så kan det bero på att jag är lite för kräsen. Vilket i sin tur är lite konstigt då jag inte vet hur den ska se ut. Jag räknar med att "jag vet när jag ser den", får nog ta och ändra taktik tror jag.
En liten fika hann vi med också.
ISarah
Alessandra och Sarahs kompis Sofia.
gt;Hoppas och tror att dagen var en perfekt uppladdning för lite handbollsträning för jag drar ut till Lidingö alldeles snart.

Kan bara bli bättre då.

Djurgården förlorade med 2-1 mot Häcken i allsvenskans premiäromgång. Häcken kan ta sig i häcken.

Sköna söndag

Jag är ganska dålig på att se på film, kommer mig aldrig riktigt för. Jag tror det är tanken på att man är låst typ 1,5 h som stör. Däremot kan jag titta på TV i 2 h ibland utan problem, men då med vetskapen om att jag kan resa mig upp och gå när jag vill. Hur som helst så bröt jag ett mönster idag och satte på en film i vetskapen om att jag absolut inte ska någonstans. Det blev Napoleon Dynamite som jag förvisso redan har sett, men den är hysteriskt rolig så jag ångrar inte mitt val. Och timingen blev perfekt så jag hann se filmen färdig lagom till parlamentet.
Jag glömde mitt smink hemma i Härnösand, det tar emot att säga det, men det känns lite jobbigt. Det är en sak att välja att inte spackla sig men när man inte har valet så är det en aning störigt. Det kommer ner på torsdag så jag får hålla mig inne till då. Närå, den dagen jag inte vågar gå ut utan smink längre så sluta umgås med mig eller ta ett allvarligt snack mellan fyra ögon.
Jag undrar om Sara har hittat min ögonskugga efter smällen igår. Det ska vara på ögonLOCKEN!
Skämt åsido så ser du stenhård ut Sara. (Spring ner på granudden och låna lite foundation om du vill, det står på handfatet uppe).
Napoleon Dynamite, antihjältarnas antihjälte.

Vågar man säga vår?

Jag och Alessandra tog en härlig promenad ut på Skeppsholmen med Märta och Athena i det fantastiska vårvädret. Vi köpte bullar som vi avnjöt på en bänk i solen. Jag tror samtliga lediga människor i Stockholm var ute och promenerade idag, väder av det slag som bjöds på idag har uppenbarligen varit mycket mycket efterlängtat.
Härligt!
Alessandra fick ansvara för Märta och bullarna.
De fick sitta på bänken med oss.
Soldyrkare
Slussen på andra sidan vattnet.
Ett gäng svanar tuffade förbi.
Gröna lund skymtar i bakgrunden, när öppnar det?? Då blir det åka av!

Vinst alltså!

Jag fick som jag ville, sista hemmamatchen blev en vinst! Vi var det bättre laget hela matchen så det var rättvist, vi ledde från start och vann tillslut med komfortabla 27-22. Lovisa fick börja i mål och var superbra, men vi bytte i mitten av andra när de började komma ikapp. Jag kliver in med en fantastiskt bra känsla i kroppen, känner mig ostoppbar och önskar verkligen få avsluta på ett bra sätt i good old Öbackahallen. Och Jag levererade, fem raka räddningar varav några frilägesskott och vi börjar dra ifrån igen. Så jävla skönt var det!!
Extra kul var att nästan alla fick göra mål. Alla utom Sara Byström, hon tog en bruten näsa för laget istället... Cooling!
Så jag hade all anledning att fira igårkväll, både med tanke på matchvinst och avklarad tenta, och det gjordes med besked. Kanske en av de bästa kvällarna hittills. Tråkigt att stora delar av de som jag ville fira med inte följde med, deras förlust! Jag, Alessandra, Josefin och Linnea drog på Berns. Tänk att de levererar kanonkvällar helg efter helg.
Nu ska jag, Alessandra och kanske Sarah ta en promenad i solen med småvovvarna.
Matchuppladdning på Rutiga Duken.
INGEN visste att de knäppte.
Sådär, nu är vi beredda.
Sara kom tillbaka efter tur till sjukhuset, näsan lite rakare men en aning svullen fortfarande...
Busiga tjejer på väg ut.

JAAAAA!

Vi vann idag! Jag hade inget internet på tåget hem så mitt långa, fina planerade inlägg får jag skjuta på morgondagen. Önskar bara att det går bra med Sara Byströms mörbultade näsa. Återkommer imorgon!

Match

Är redo för säsongens sista hemmamatch. Vaknade med lite ont i halsen, men det sköljde jag snabbt bort med lite te. Var verkligen SÅ skönt att var hemma igårkväll, perfekt uppladdning för dagen (och kvällen). Det här kan vara min sista hemmamatch i Öbackahallen, det ger lite blandade känslor. Jag har ju sagt det förr så man vet aldrig...En sak jag vet är att jag vill vinna den sista matchen. Så om vi förlorar (med säsongen i bakhuvudet så är jag realist, det kan hända att vi torskar) får jag väl göra comeback vid 37 eller nåt.
Uppladdningen idag börjar på Rutiga Duken med god lunch. Ska dra dit nu.
Mammas hemmagjorda sushi. Var väldigt goda. Dock var det lite wasabiroulette där ett tag, mamma hade stundtals varit lite väl generös.
Jag hann lägga ett pussel igår...

...jag älskar att lägga pussel.
Hittade världens minsta avocado.
Kul att träffa bror...
...saknade dock syster yster. Kanske var hon på festival.
Kvällen rundades av med massage från pappa och lite deckarläsning. Kanonkväll.

Röda mattan? Var tog den vägen?

Jag trodde jag skulle mötas av våran fräsiga Skoda Octavia när jag anlände Härnösands resecentrum, istället möttes jag av detta:
Allt började med att min mobil dog på vägen mellan Härnösand och Sundsvall. Jag fick slänga upp datorn och logga in på facebook där Erica var inloggad, jag bad henne ringa till mamma för att tala om att vi var i tid så hon kunde åka snart. Erica gjorde så och gav vidare mammas besked som löd; om pappa kommer med bilen så hämtar vi annars kan du ta taxi. Okej. Jag hade sagt att vi skulle anlända 17.00, men vi var lite tidiga så jag gick in i vänthallen där jag rotade fram laddaren och ringde mamma, för jag ville ju inte ta en taxi om hon var på ingående. Hon svarade inte, däremot så ser jag när jag kollar ut genom fönstret en spanande mamma Ingrid i sportig outfit. Jag skyndar ut, kånkandes på mina väskor, och ropar och vinkar. Får kontakt tillslut. Var är bilen? undrar jag försiktigt. Mamma börjar förklara. Hon kom hem vid 16.30 och möts av pappa i skidkläder. Hon upplyser honom om att hans dotter snart kommer och vill bli hämtad. Kommer hon nu? undrar pappa. Ja, säger mamma. Jag har ju tänkt åka skidor nu, upplyser pappa om. Och beger sig ut, inga betänkligheter där inte, han hade ju tänkt åka skidor ju. Kvar står stackars mamma som lovat att hämta. Ska jag skratta eller gråta? Jag orkade inte gråta, kände dessutom att jag i tidigare inlägg bad om detta, då jag önskade mig någon typ av fysisk aktivitet. Tur att jag fick revansch på pappa i Fia, jag vann och pappa kom ohjälpligt sist. Tur för husefriden att jag fick vinna.
Mamma roade med lite kulturhistorisk upplysning på vägen hem. Visste ni att den här gamla bron var den gamla "Stora vägen".

Nu jä*lar

Min bror är hemma och vi ska spela fia med knuff med mamma och pappa. Det här kan aldrig sluta bra.
Per militär försöker skrämmas. Han ska få spö.

Sammanträffande

Mamma ringde nyss "vet du vad jag började läsa för bok igår, matthandlare Olssons död". Hallå! Jag började ju också läsa den igår! Sjukt mysko!

Är vi framme snart?

Är så jäkla rastlös, vill vara framme nu!!
Är vi framme snart??
NÄHÄ! Då får jag väl fortsätta leka med Photo Booth då.
Grannen snett mitt emot har tagit handsprit typ 15 gånger under resan. Det stinker sprit, enda positiva är väl att det är just handsprit och inte sprit som i sprit.
Lite tidsfördrivfördriv.

AAAHHHH! Äntligen gjort!

Vilken urladdning det är att skriva tenta. Är dessvärre inte helt tömd på laddning, skulle behöva prestera något fysiskt också. Springa en mil eller något, sen skulle jag kunna sänka axlarna helt. Det är som att min kropp vet att den ska prestera innan en tenta, men den är inte riktigt säker på vad, så den tror att den ska göra något fysiskt ansträngande. Då blir den inte riktigt nöjd när det bara är det mentala som presterar. Det var samma sak vid förra tentan. Skumt. Hoppas den där önskan att prestera fysiskt stannar kvar i hjärnan till matchen imorn.
Det var inte tillräckligt för att ladda ur att skynda till tåget som avgick en halvtimme efter tentans sluttid. Kanske om det bar varit en kvart. Sitter hur som helst på tåget nu och solen skiner utanför, såklart. Jag hade så gärna velat springa den där milen (velat inte att förknippa med orkat), eller kanske bara tagit en lång promenad efter att ha suttit inomhus med näsan i böckerna alla fina soldagar den här veckan.
När jag klev på tåget var jag panikhungrig, tror att det är dags att lära mig att jag inte äter något av det snack jag tar med på tentorna. Vatten får räcka. Nu har jag iallfall fått mat i mig tyvärr var dock kaffet på maten uräckligt. Vet inte vad de har gjort, smakar som gårdagens som de värmt på, och 20 kronor ska de ha, rena rånet.
På tal om rån (eller brottslighet) så satt det en man i bistron och hängde. Vissa killar/män tycks tycka att det är lite coolt att visa vilket kalsongmärke man bär genom att låta de sticka upp ur byxlinningen. Mannen ifråga hade anammat det tänket men det stack upp "tillhör kriminalvården". Vill man verkligen skylta med det? 
Nu ska njuta av min deckare!!! Matthandlare Olssons död av Karin Wahlberg, har höga förhoppningar!

Somnar med ett skratt på läpparna

Tog en sista runda på internet innan det är dags att knoppa, fastnade för min kära Marta som spexar borta i Staterna. En översöt huvudfoting.
Gillar även Elins sammanfattning av dagens aktivitet i biblioteket.
God natt.

Rubrik

När jag skrev mitt förra inlägg så kände jag mig lite salongsberusad, eller hög kanske. Bibliotekets väggar kom närmre och närmre, jag tyckte det var oerhört lustigt med den där tjocka minigrisen och jag hade svårt att hitta ord. Därför var det nog ett klokt beslut att packa ihop böckerna och bege mig hemåt för att inta soffläge och löka, chilla, dega, slappa för någon mer kunskap kunde jag inte banka in. Man ska aldrig säga aldrig i och för sig, böckerna ligger här bredvid om jag får en hangup på någonting. Vem är kungen? Vem är statsministern och vad gör han? Hur stavas regeringen? Är vi med i Eu eller inte? Vart huserar riksdagen? Har vi dödsstraff i Sverige eller inte? Vad är en lag? Frågor i den stilen.
Nu sitter jag och följer med i streckstriden i hockeyns elitserie. Mitt lag, kära DIF, är redan säkra för slutspel. Men tre andra norrlandslag ser det tyngre ut för. Modo, Timrå och Luleå slåss med Frölunda om de sista två platserna. Jag har ett ganska stort norrlandshjärta också så jag hoppas att de två platserna tas av norrlandslag. Dessvärre ser det i nuläget ganska bra ut för Frölunda...
Pratade med morsan nyss för att förhöra mig om vad det blir för middag imorn när jag kommer hem eller om jag skulle "önska". Det visade sig att hon redan tänkt och hon hade tänkt bra. Hemmagjord sushi kommer stå på menyn och det är mamma och lillebror Per(?!) som kockar. Blir spännande.

Nonsensqwdqwdj

"Inget tre undantag aktuella." Den som kan uttyda vad som menas med den meningen ur ett statsrättsligt perspektiv, hör av er innan 9.00 imorgon. Kan de skriva en ordentlig svarsmall till de gamla tentorna eller?! Vi lyckades till slut luska ut vad de menade. Men ändå, bättre svenska tack!
Orken och stubinen börjar sjunga på sista versen.
Vi sitter mest och slamsar nu, känner att jag kan tillåta mig att göra det, har ganska bra koll. Tror jag. Jo.
Åker upp till Härnösand direkt efter tentan imorgon, ska unna mig lyxen att läsa en skönlitterär bok då har jag tänkt, funderar på en deckare. En dussindeckare som får ha hur dåligt språk och handling som helst, bara jag slipper lära mig och komma ihåg vad jag läser, om jag inte vill, vill säga.
Elin berättade en rolig historia om en minigris som förvuxit. Förlösande var ordet, skönt att skratta. Men det är dock synd om en gris som måste ha ett plåster på magen för att den släpar i backen...
Tillbaka till allvaret. Nu.

Står och väger

När jag kom till skolan idag så konstaterade Elin att " jag kommer nog bli sjuk efter den här tentan". Jag har gjort samma konstaterande light när jag vaknat varje morgon den här veckan och inte haft någon röst. Sarah trillade in och var lite mer brutal i sitt konstaterande " jag har blivit råsjuk", kom inte nära mig tack! Hoppas verkligen att jag har fel med tanke på lördagens match och lördagens kväll. Men ska man vara sjuk nån gång så passar det väl bra att vara det direkt efter en tenta.... Ska knapra esberitox och tänka positiva tankar.


Så kan det gå.

Är helt slut mentalt, jag tolkar det som ett gott tecken, med tenta på fredag så måste det innebära att jag pressat in så mycket kunskap som bara var möjligt idag. Trots intensiv trötthet vid hemkomsten så fick jag för mig att jag skulle plocka fram lite frusen korv ur frysen och göra lite korvstroganoff till matlådor. Det initiativet kom som en total överraskning för mig själv och med facit i hand skulle jag ha nästan ha låtit bli (kommer ihåg något om överslagshandling* från biologin), detta med anledning av att jag höll på att hugga av mig fingret. Jag har en tendens att göra allt så fort som bara möjligt, det kombinerat med en vass kniv, trög hjärna och frusen korv var INTE en bra idé. Nu klarade jag mig med blotta förskräckelsen och ett litet sår (som aldrig ville sluta blöda, drygt). Klantighet nummer två för dagen.
För att lugna ner mig beslöt jag mig för att lägga mig på spikmattan och hoppas på att lite spänningar skulle släppa, det var ett bra beslut. Balansen är återställd.

Våran katt Gun vet också att uppskatta (förra)"årets julklapp".

*Inom etologin, eller beteendeekologin, definieras överslagshandlingar som skenbart ologiska handlingar som en individ (djur liksom människa) utför i en konfliktsituation mellan två instinkter.
Tack wikipedia jag kom ihåg rätt.

Klantigt

Under tentaveckor finns det en sak som påminner om lördag, med betoning på en sak. Godisintaget ökar i det närmaste exponentiellt. 7/eleven har p.g.a. det varit väldigt nöjda med mig. Idag var jag inte riktigt lika populär, jag stod i godan ro och grävde upp skumsockerbitar då plötsligt hela lådan rasar i golvet. Mitt i lunchrusningen. En butiksmedarbetare kommenderas ut för att sopa, jag försöker beklaga mig, men vet av erfarenhet att det bara irriterar mer. Det räcker att höra det en gång. Så jag höll inne kommentaren om att det var ju den lättaste godissorten, det kunde ju varit bumlingarna.
Fick min godispåse iallfall så nu kan jag återigen fokusera på tryckfrihet.
Vilket slöseri. Förlåt.

47,5 h kvar

Så lång tid är det kvar till tenta. Lite blandade känslor, men det känns faktiskt ganska bra, tror jag. Eller? Tja. Kanske.
Kommer tyvärr missa "tentafirandet" den här gången då jag måste bege mig norröver direkt efter tentan för lördagens match. Schysst att mina vänner sparar lite krut till på lördagen så jag kan fira av Statsrätten.
Förutom tentan så upptar en annan grej mina tankar, en Lars Winnerbäcklåt. Den börjar med att han säger "det finns ett ställe i Linköping som heter, Cupolen" sen drar låten igång. Vad är det för låt?? Snälla hjälp.
Nu dyker jag ner i våra grundlagar igen. Over and out.
Tänkarstuga.

Hm.

Detta konstaterande satt uppklistrat på en bankomat.
Kunde inte låta bli så jag gick in på deras hemsida för att kolla upp vilka/vad/vem "thezeitgeistmovement" var. "Det är en social rörelse som erkänner merparten av våra globala problem som tekniska problem." Så läste jag några av de målsättningar de har. Många av de lät bra t.ex. "att förklara världens resurser som hela mänsklighetens gemensamma arv". På slutet hittade jag däremot ett som inte passar så gott inpå mig "Att ersätta tävling med samarbete"!?. Tror mig förstå vad de menar ur social synpunkt, men allvarligt, får man inte vara med om man är en vinnarskalle? Hur skulle handbollsmatchen sett ut idag om tzgm fått bestämma? Skämt (eller?) åsido så har jag ingen om vad det är för rörelse, de lyckades iallafall väcka mitt intresse. En helt annan fråga är vad socialstyrelsen anser om varumärkesintrånget..

Varför?

Varför har jag inte varit och tittat på Handboll tidigare för? Tack Sofia och Malin för att ni drog med mig! Jag är fortfarande, såhär 2 h efter slutsignal, speedad och vill se mer! Guif vann, haha! Har inget speciellt förhållande till de men eftersom att Sofia och Malin känner typ halva laget och att det var Hammarby (i den betydelsen Stockholmslag och inte Djurgården) så var valet inte så svårt. Matchen var väldigt spännande och Hammarby ledde med 1-2 mål fram tills att det var kvarten kvar. Då lyckas Guif kvittera och deras målvakt Daniel Johansson börjar rädda. Tacka vet jag målvakter! Åström i Hammarbys mål var stört grym ska nämnas (som så ofta), måste medge det trots hans lagtillhörighet. Vi burväktare håller ihop.
Refererade så gott jag kunde till Malin Jonsson på Expressens sportredaktion, räknar kallt med att jag blir citerad.
'
Malin och Sofia, peppade.
Vyn mitt emot, huvva! Hammarbys klack var för det första dålig och för det andra osportslig.
"Vem var det som kasta?" undrar Sofia.
Time out, vägen till segern utstakas.

Handboll

Ikväll ska jag gå och kolla på Hammarby-Guif med Sofia och Malin, äntligen blir det av att gå och titta på en match!

Besök, igen!

Efter helgens finbesök så följdes dagen/natten upp med ännu ett finbesök. Malin Jonsson trillade in efter en kväll/natt på Expressens sportredaktion. Hon fick följa med upp på skolan och tentaplugga med oss. Trots tenta på fredag så har jag tagit mig tid och frågat ut henne om hennes månad i Vancouver under OS. Är lite, bara en aning, avundsjuk.
Malin spillde dagens första kaffekopp i sin egen panna. Därför närmar hon sig kopp nummer två med stor försiktighet och trummar lite lätt på den innan hon avnjuter den. Vidskepelse?

Kan inte sluta fundera

I lördags när vi väntade på tåget i Eskilstuna som skulle ta oss till Stockholm gjorde vi depåstopp på pressbyrån. När vi kliver in så står det två killar/unga män i kassan. Kassörskan ser förbryllad och lite stressad ut. Medan jag plockar lite godis så hör jag henne be de unga männen släppa före tjejen bakom för det här "kunde ta lite tid". När vi var färdiga för att betala så ställer vi oss bakom i kön. Vid det här laget så har kassörskans ansiktsfärg skiftat till en lite mörkare rödton och hennes överläpp börjar bli blank av svett. Kön växer. De två killarna börjar vrida lite på sig. Det knappas in personnummer, det bes om legitimation, telefonnummer och en massa annan information. Jag skymtar ett papper som det står Western Union på, pengaöverföring, eller? Tiden går, det börjar närma sig avgång och kön har vuxit, det börjar mumlas, vad tar sån tid? Till slut så verkar det dra ihop sig och kassörskan som nu svettas ymnigt försöker lite nonchalant upplysa om att "det blir 31440". Jag satte lite saliv i halsen och höll andan när en av killarna börjar gräva i fickorna och langar fram 31440 i 500-lappar. 63 st 500-lappar dumpar han i en enda röra framför den stressade kassörskan som med skakande händer rafsar ihop de och samtidigt försöker förmedla en aura av "vadå, det här var väl inget". Killarna lunkar ut, vi får betala. Det kändes skumt hela grejen, undrar vad de där pengarna skulle användas till. Och vem sjutton vågar gå runt med så satans mycket pengar i kontanter? Förmodligen någon som vet att ingen ger sig på de.

Kvinnor

Alessandra frågade mig om jag "hade tänkt på något att äta", "nä" sa jag. Vi tittade på varandra en sekund och börjar le lite pillemariskt mot varandra och börjar omgående diskutera var vi ska äta. För att rättfärdiga att äta ute mitt i veckan så väljer vi att fira oss själva i egenskap av kvinnor, det är ju faktiskt våran dag idag.
Stötte på en annan skön äldre kvinna (ca 80 år) i tunnelbanan på väg till skolan idag, hon satt med sin gubbe som refererade dagens Metro. Jag vet inte vad artikeln som föranledde denna korta diskussion dem emellan handlade om, men förmodligen någonting om svenskars alkoholkonsumtion.
Han: Jag är så tacksam att jag alltid tagit mig hem på egen hand och aldrig behövt hjälp.
Hon: Jaha. ( Detta sägs med en något avmätt ton för hon tror förmodligen i det här läget, precis som jag, att han syftar på sin ålder)
Han: Ja, jag har aldrig varit så full på en fest att jag behövt assistans för att ta mig hem.
Hon: OJ, då har du missat en hel del!
Hon börjar fnittra och han brister ut i ett mullrande skratt.
Jag kunde inte låta bli att le där jag satt mitt emot. Hoppas det kan vara samma go i mig om 60 år och att jag har en gubbe som jag kan låtsas att jag är 20 år inför. De hade fantastisk kemi.
Alessandra. Kvinna.
Jag. Kvinna.

INTE helt okej

Att läraren bestämmer sig för att tidigarelägga ett seminarium som ska börja 12.00 idag till klockan 10.00 och beslutet tas 9.45. Tack så mycket, det var det seminariet.

Helt okej

Det var helt okej att Elin kom och gjorde mat igår.
Ciabatta med chevre och honung.
Grillad kyckling, stekta chanpinjoner och sallad.
Gott gott gott.

Lyckad afton

Kvällen igår var verkligen lyckad. Blev mötta av färdiglagad mat; kyckling, klyftpotatis och tzatziki. Klasskompisarna drog upp till Juristernas hus där det var superhjältefest och vi handbollstjejer begav oss mot Berns. Trodde att jag hade knäppt jättemycket bilder men jag bedrog mig tyvärr. Men som sagt så var kvällen mycket lyckad, längtar redan tills att jag får besök igen!
Duktiga kockar.
Gott var ordet!
Berns-Bunny var på plats.
Mysmorgon med sötisarna.

Kul match

Tåget har nu vänt från Eskilstuna. Det sket sig ganska rejält, vi var inte så bra, vi förlorade med 16 bollar. Skönt att jag har sällskap på tåget iallafall, Malin, Maja och Maria är redo för en stockholmsnatt. Vi har brutit ihop och är på väg att komma igen, inget får förstöra denna lovande afton. Vi får komma på något annat att fira.
Promenad innan match.
Sara trodde på seger, hon hade fel. Emelies grimas i bakgrunden karaktäriserar bättre matchresultatet...
Jag köpte korv innan matchen och under matchen. Kanske anade jag vad som väntade, resten hakade iallafall på korvtrenden och köpte under match. "Köpa korv" = "bli totalt överspelad" Allmänt vedertaget uttryck i handbollskretsar.

Matchdags

Satt mig precis på tåget mot Eskilstuna där dagens drabbning mot Guif väntar. Tåget är ett sånt där med två våningar, första gången jag får åka ett sånt, det finns alltid en första gång för allt. Tog en sista sväng med småtjejerna innan jag begav mig, tror de blev lite ledsna när jag gick, Märtas blick var inte nådig. Kan tänka mig att den liknade något en förälder kan få av sitt barn första gången de lämnar på dagis.
Glada hundar i solen.
Sarah och Felicia mötte upp mig på väg till tåget och tog mina nycklar. De ska med lite assistans laga mat så det finns när vi kommer tillbaka från Eskilsuna. Änglar!

Igår.

Yeasayer levererade igår, bra låtar, bra energi. Publikstämningen var lite trögstartat men kom igång mot slutet, det berodde nog på att de började spela ganska tidigt. Vi hann knappt komma in på stället innan det var dags. Hade varit kul att få en låt från förbandet iallafall. Men overall en toppenkväll!
Elin och Lina kikade förbi.
Sofias kompis Stina och Sofia i egen hög person.
Jag och Elin på Debaser.

Utfodring

Ja nu är det bara jag och småbrudarna hela helgen och måndag. Athenas mage är inte riktigt bra än så jag fick i uppdrag att ge henne kokt torsk med ris, sagt och gjort jag kom hem och förberedde middag för oss alla tre. I min iver så hade jag tyvärr glömt att planera min egen middag. Fick ta vad som fanns i kylskåpet.
Äggröra, rödbetssallad, lite paparika och en avocado. Kulinaritet av högsta klass!
Till höger Märtas skål; kokt oxkött med nykokt ris. Till vänster Märtas skål; Kokt torsk med nykokt ris. Glassigt.
Athena skickade ut firebolts ur ögonen. Jag jobbade inte snabbt nog. Märta blev också lite skraj.

Så...

..har man äntligen fått sina glasögon.

Sociala medier

Jag har en facebooksida som så många andra. Jag har många "vänner", har inte varit så selektiv innan med vilkas vännerförfrågningar jag har accepterat eller inte. Vet jag vem personen är så har jag i regel accepterat. Jag har inte heller tagit bort någon kontakt, förrän idag. En rent rasistisk statusrad är INTE okej, vill inte ens återge den här. Kan säga att den innefattade E.T. och rader som "han ville ju iallafall åka hem". Blev så sjukt förbannad. Så nu har jag demonstrerat mitt missnöje genom att avsäga mig "vänskapen" med ärkepuckot i fråga.

Krypa till korset, att göra en pudel

Skrev ett inlägg tidigare idag där jag nämnde något om att Felicia hade bakat och tagit med muffins till skolan. Jag bedrog mig lite, tog fel, tog inte reda på hela sanningen som "anonym" så vänligt påpekade för mig. Jag är skyldig någon ett tack. Så tack Sarah Wass, jag har skrivit en tackdikt:
har aldrig fått smaka
maken till kaka
made famous by Sarah
eaten by Klara


Kul att man kan hjälpa till

Idag på handbollsträningen så stukade Linnea foten, ingen agerade, så jag tog saken i egna händer och sprang fram. Var länge sen sist men rutinen satt; Jag tryckte av allt jag var värd strax under fotknölen, krånglade av skon, tog lindan (viktigt att den är elastisk) och började linda från insidan och ut och nerifrån och upp, hårt som sjutton ska man linda och lägga någonting som trycker extra mot blödningen, det blev en ihopknölad strumpa. Sen är det bara att få upp den i högläge och avvakta en halvtimme (om inte tårna är allt för blåa tidigare) och lätta på trycket på lindan. Finns möjligtvis en som gör det på ännu bättre rutin, Sara Nyberg min gamla målvaktskollega, hon rycker ut fort som en ambulans varje gång nån stukar en fot. Kul att man kan hjälpa till.
Idag så tog jag emot en overall, en väska, ett par shorts, en vattenflaska och strumpor från Lidingö. Inget är påskrivet, men om det är något jag kommer ihåg från avtalsrätten så är det att det inte krävs underskrift för att ett avtal ska ha kommit till stånd. Det är bara smart ur bevissynpunkt att få det svart på vitt, men nu har de ganska starka bevis om jag skulle dra mig ur i och med mitt mottagande av nämnda material. En spelarövergång kräver vissa formkrav men anser nog att jag ingått ett konsensualavtal. Pacta sunt servanda=avtal skall hållas. Jag vill spela med Lidingö nästa säsong och de har försökt ragga över mig hela säsongen så alla är nöjda och glada. Kul att man kan hjälpa till.
Skumt att spela i rött.

Förvaltad dag

Mission completed. Förvaltningsboken utläst, nu kan jag inte riktigt allt om förvaltning men har lite mer koll än gemene man iallafall. En vecka till tenta och det känns faktiskt helt okej.
Felicia överraskade med chokladmuffins. Man är ju inte den som är den.

Vill ha helg nu!

Var ett tag sen det var soffdag på universitetet senast, Elin var tidigt på plats och paxade. Elin verkar inte helt nöjd med tillvaron, hon vill att något ska "hända". När jag spontant pratar om att basta formligen exploderar hon " JAG ÄR PÅ". Elin så festligt är det inte. Däremot blir lördagen festlig, tycker hon borde tänka om och haka på då. Har match i Eskilstuna på dagen och efter det så följer Maja, Malin och Maria med tillbaka till Stockholm. Monster Bosse, självutnämnd "glamourmorbror", har fixat gästlista på Berns. Helen glider över från Oslo och tar med sig Emelie och joinar på lördagen också!
Maria och Malin
Maja.
Helen och Emelie. Ser att även jag står i bakgrunden och väntar på min tur att spela lite dodgeball, sommar kom nu!
Universitetets godaste kaffe, stories. Lite dyrare än pressbyrån och 7/11, men nån gång i veckan kan man få unna sig lite extra. Nu ska jag läsa ut förvaltningsboken.

Jag undrar hur man styckeindelar och gör indrag!?

Imorse när jag klev upp vanlig tid 07.30 var det ovanligt tyst i lägenheten. Inga tassande steg från hundar som hör att man är på g från sängen, ingen frukosttv, inget ljud av tekoppar som lyfts upp och sätts ner på bordet. Ute skiner solen så jag får lite lätt panik att klockan på mobilen går fel och att klockan är typ 11. Jag kliver ut i köket, håller andan och tittar på köksklockan, 07.30. Konstaterar även att lägenheten är tom. Okej att Anders har gått hemifrån som är morgonpiggheten personifierad, men att Bosse redan tagit sig ut förvånar, milt sagt. Förklaringen kom när jag var hjälpsam styvdotter och hämtade hundarna på jobbet. Diarré, Athena har fått diarré och väckte A och B tidigt imorse, så de tog morgonrutinerna en timme tidigare. Vi kan lämna diarrén därhän nu.
Vill uttrycka tacksamhet för hjälpen med korsordet, fortfarande några luckor kvar men nu är det ju bara ett dygn kvar så kan vi googla.
Spelade badminton idag med vapendragaren Jon, han knaprar närmare. Höll på att tappa ett set idag men lyckades rädda upp sitiuationen. Jon har förstått att jag är dålig förlorare, och vinnare också för den delen, och om jag hade förlorat det där setet hade han fått se min absolut värsta sida. Vet inte varifrån min labilitet kom ifrån men jag tror att om jag förlorat det där setet så hade jag tagit min väska och gått utan att säga ett ljud. Otroligt omoget, tur att jag slapp skämma ut mig så. Har aldrig känt så innan då han varit nära att vinna. En förlust är kanske vad jag behöver.
Ja, så undrar jag hur jag styckeindelar och gör indrag också.
Åt lunch med Felicia och Sarah idag.
Tacobuffé. I sin iver började Felicia äta med hela kroppen.

Trevlig kväll igår.

Peter Moréns releasefest på Strand igår får klart godkänt. På vägen dit stannade jag till hos Alessandra där även Jon, Sarah och Felicia befann sig för att plocka upp de. Vi halkade in på lite ordlekar efter att jag droppat det fantastiska citatet "Att vara berusad är att känna sig sofistikerad, utan att kunna uttala det", tack Elin som lärt mig det. Jag följde upp det med att utmana alla att uttala "Västkustskt", om ni provar nu så är jag 99% på att ni säger fel. En riktig tungvrickare är det.
Jag hörde en välbekant melodi när jag rundade hörnet på Alessandras gata, Hemglassbilen. Den stannade en bit framför mig och tro på fan om det inte kom ut någon från porten och ville köpa glass. Då tycker man verkligen om glass, jag fryser av tanken.
Felicia inledde besöket på Strand med att demolera sitt Visa-kort. Jag la ut för hennes öl, så nu står hon på min dödslista. ;) (Ja, det blev en flirtsmiley för att avdramatisera, men jag har en lista...)
Sarah och Jon.
Peter med band.
Jon och Alessandra.

Hjälp

Varje fredag kommer ett nytt kors & tvärs-korsord med SvD som jag och morbror Anders måste bemästra innan nästa fredags kryss. Ibland kan monster Bosse fylla i det ska erkännas. Just nu så står vi och stampar. "Eskulapump" 3 bokstäver ingen hjälp, "kunde trampare få att ljuda" 10 bokstäver ingen hjälp tror dock att andra bokstaven ska var en vokal, "Envälde" 7 bokstäver andra bokstaven "u", "Har FBI-centrum" 8 bokstäver. Om någon sitter på svaren så får ni gärna på ett ödmjukt sätt upplysa mig/oss. Samtliga ovan nämnda nötter skulle öppna upp krysset en hel del. Ni får gärna googla men min regel är INTE innan torsdagskvällen.
Ja ni, ni kanske tycker det ser glest ut, men det är ju faktiskt bara tisdag och vi har ganska aktiva liv.

Solsidan och kaminmannen

Efter tips från två vänner så tittade jag på tv4:s nya komediserie Solsidan igår. Mia Skäringer, Klaras parhäst (Inte jag Klara, tyvärr) lockar fram skratt bara genom att visa sig i bild och det var inte långt till asgarv när hon började leverera oerhört kvicka och träffsäkra repliker ur Felix Herngrens geniala manus. Johan Rheborg gör också en fantastisk insats i sin roll, utan att säga för mycket så utvecklar hans karaktär "Fredde" någon typ av besatthet för grillning. Kunde inte hjälpa att tänka att jag sett detta förut. Ganska snabbt slog det mig att det är ju Åke från Percy Tårar, där är det dock en kamin som lindar Rheborgs karaktär Åke runt sitt lillfinger, hårt lindad är han. Slutar med att han eldar upp hela huset. Hur som helst så stör det mig inte så mycket att jag tycker mig ha sett det förr, utan snarare gläds jag åt att få se det igen. Felix spelar Mias man och Josephine Bornebusch Johans fru och båda två gör kanoninsatser.
På denna pyttelilla bild, som förmodligen går att förstora om jag bara intresserat mig för hur, ser ni kaminmannen.

Nya träningskompisar, ny position

Idag på handbollsträningen så hade Lykke svårt att lösa barnpassning och "Bambi" svårt att lösa hundpassning. Så vi hade en 2,5-åring, en 6-åring och en Boxervalp som stal mångas uppmärksamhet. Eftersom jag ibland får vänta på min tur att ställa mig i målet så blev jag per automatik stundtals lekledare. Hade en diskussion idag om att det är kul och givande att träffa individer från andra generationer, då syftade vi mest på äldre generationer, men små individer kan vara nog så givande. Speciellt de här två gossarna, då familjen flyttat till mammas hemland Sverige från England, och blandade sina två språk hejvilt. Bondade verkligen med de, åkte dessutom med de hem och fick fortsätta underhålla. Tråkigt att jag var "locked in the fängelse" hela vägen bara.
Fick även agera utespelare idag då vi var 3 målvakter och det saknades en utespelare för att få fulla lag på slutet. Sjukt kul var det, gjorde ganska bra ifrån mig också om jag får säga det själv!
Han var svår att fånga på bild. En riktigt vilding.

Orolig själ

Det cirkulerar en orolig själ här på SP. Hon har blont fluffigt hår, är ca 1.70, går klädd i jeansskjorta och svarta leggings och luktar vanilj. Jag tror möjligen att hon nyligt inhandlat ett headset till mobiltelefonen som hon inte är blyg att stoltsera med. Är osäker på om det verkligen är någon i andra änden av hennes kommunicerande, hoppas det. Oj, nu nös jag igen, denna vanilj alltså...

Trevligt för örat

Igår så köpte jag biljett till Yeasayer som spelar på Debaser Medis på fredag. Har höga färväntningar, biljetten kostade 265 kronor så nu får de lov att leverera. Imorgon blir det Strand igen för releasefest av Peter Moréns solodebut. Det är gratis så om man slår ut det på båda så blir det plötsligt lite rimligare. Känns kul att få gå på lite spelningar, det har blivit bortprioriterat ett tag känner jag.
Sitter på SP tillsammans med Felicia och ska bege mig in i normgivningens värld igen. Sen ikväll så väntar träning med seriesegrarna Lidingö, grattis brudar!

Xynthia

Xynthia är över oss, det är en mjölkvägg av snöfall utanför fönstret och det ser ut att vara sån där härlig tung och blöt snö. Det kommer inte spela någon roll vad man sätter på sig, fukten kommer krypa igenom ändå. Just i detta nu så skottas våran balkong och tidigare på morgonen tog de tappra skottarna sig an taket. Tack för hjälpen tappra män. =)

RSS 2.0