Mina nerver

Jag bestämde mig för att hålla på USA, har vittnen på det, jag är ingen kappvändare. Däremot är jag svettig, mitt hår står på ända och min puls ska vi inte prata om. Tur att det inte är Sverige som spelar då hade jag legat i fosterställning och talat i tungor om matchen utvecklats på samma sätt. Väntar på förlängning nu, USA har allt att vinna, Kanada har en hel, STOR, nations förväntningar på sina axlar. Tror inte de pallar.
I egenskap av målvakt så måste jag lyfta fram Ryan Miller. Tog plats i all star team och blev MVP (most valuable player), jag hoppas han blir nyckeln till USA:s OS-guld.

Hepp

OS-brons! Bra gjort Johan Olsson, det enda som grumlar medaljglädjen är den där typen Northug. Alla norska vänners facebookstatusar känns väldigt provocerande "hva om Björgen og Northug skulle få barn sammen", "OL-GULL!!" etc. Men jag är väldigt glad för Johans skull, kul med ett spännande upplopp också.
Var och fikade idag med Anders på Waynes Coffee på Götgatan, där hans bror och min kompis Elin jobbar. Blev många kompisflugor i en smäll. Passade även på att gå in på Monki och Weekday innan, köpte inget, vet inte var förnuftet att stå emot kom ifrån.
Nu är det dags för OS-finalen i hockey, har inte bestämt vilket lag jag ska heja på, velar väldigt mycket. Kanske jag får ta till det värsta av argument jag vet när det gäller vilket lag man ska hålla på "jag hejar på de som vinner". Nä, bestämmer mig vid nedsläpp.
Gustav och Elin in action!
Det är kul att hälla mjölk!
Lite latteart by Elin. Perfekt skum! (Sorry Elin, och jag vet att du vet, espresson är inget vidare men 10 poäng för det visuella=)) I och för sig så har jag sänkt mina krav vad det gäller kaffe ganska rejält, överlever ju på 7/11-kaffe numer.
Det var svårt att få plats, alla ville fika idag. Vi fick sitta på varsina pallar som var sjukt hala.

Slappsöndag

Ligger framför tv:n och tittar på OS-repriser, zappar ibland över till någon kommersiell kanal i hopp om att hitta något underhållande då jag redan vet alla resultat. Bäst hittills var Americas funniest homevideos, programledaren Tom Bergeron är oerhört töntig och tar för mycket plats, men bortsett från honom så kluckade jag gott här i soffan åt människor och djurs klantigheter. Är lite seg idag efter gårdagens äventyr och jag är inte ensam, jag och Bosse har intagit soffläge båda två. Knäppte ett oerhört osmickrande kort på Bosse som jag förstår att han inte godkände för publikation. Märta mös ner sig på min mage och är lite mer fotogenik så hon får gestalta segheten som råder på Mäster Samuelsgatan. Krafterna börjar dock återvända och det är bra för jag ska iväg och fika snart.
För att återgå till gårdagen så kom ju tåget i tid (!) och jag skyndade hem för att göra mig iordning och sticka iväg mot Långholmen och Martins partaj. Kollade upp kartan och trodde jag hade koll, ack vad jag bedrog mig. Kom upp från tunnelbanan i Hornstull, kollade mot stjärnorna och tog riktning, så började jag gå, och jag gick och jag gick. Taxi efter taxi passerade, stoltheten sa "nej Klara, du skulle bara våga vika ner dig". Så jag gick lite till och kom till en busskur med en karta, konstaterar ganska snabbt att jag är på rätt gata men har gått i fel riktning så jag vänder glatt på klacken och tänker "det här var ju kul, jag som redan är 4 h sen". Plötsligt dyker Långholmen upp på min högra sida och jag flinar lite stolt och ger mig själv en mental tumme upp. Går över bron och möts av två stora gallergrindar hmm... När jag gick över bron skymtade jag längre bort en till bro och konstaterar att jag nog tog fel bro, typiskt. Men då vet jag ju iallafall att jag ska till vänster, tar ett djupt andetag och börjar gå. Det är inget trevligt villaområde jag måste snirkla mig igenom utan ett läskigt, dunkelt båtvarv. Jag tänker "kan ingen komma nu så jag kan fråga vart sjutton jag ska" snabbt följt av " Jag skulle skita knäck om jag stötte på någon här". Mitt emellan två båtar så ringer Kristin och frågar med fog vart jag tagit vägen, det var ordning på henne så hon lyckas guida mig rätt tillslut, puh! När jag väl lugnat ner mig lite så utvecklade sig tillställningen till en fest med högsta betyg! Tack Martin!
Fin tjej!
Såhär blev bilderna från igår.

Tåg tåg tåg

Är inte alltid så svårt att fördriva tiden på tåg. Snett mitt emot mig sitter en lustig snubbe. När jag klev in i tåget så stod han och pratade i telefon, han pratade högt ska tilläggas, och blockerade ingången till vagnen. När man väl krånglat sig förbi så står ett kamerastativ mitt i gången. Av hans samtal så har jag förstått att han är fotograf och han har varit på sitt "VÄRSTA JOBB NÅGONSIN" på göteborgskdialekt, ingen hårdhudad norrlänning med andra ord. Det hade varit kallt och jävligt enligt honom, det har varit -1 grad idag. Stackars stackars. Nu sitter han i telefon och dömer ut någon som jobbar som mingelfotograf " det är fan det lägsta", vilket pretto. Jag tror dessutom att han är lite lätt berusad. Mellan alla telefonsamtal sitter han och lyssnar på musik och dansar i sitt säte. Lustig typ. Okej nu pratar han med nån ny person som han berättar sin senaste dröm för " Jag drömde att jag låg med dig inatt", nu vet hela vagnen det grabben.
Jaja, tåget går som det ska än så länge så tidtabellen verkar följas, det var ju för väl.

Nöjd trots förlust

Så var man på väg ner mot Stockholm igen, åker upp och ner som en jojo känns det som. Har haft en väldigt fin vistelse i Härnösand den här gången, huvudorsaken till resan var såklart att vi hade match idag. Hur gick det då? Jo, trots förlust på det mest snöpliga sätt med ett mål så är jag sjukt imponerad över den uppstramning som mina lagkamrater gjorde om man jämför med förra helgen. De spelade som de aldrig spelat framåt idag, allt bara flöt på och alla tog ansvar. Så på ett vis var ju det en vinst. Malin Sö ägde, hon tog sitt ansvar som lagkapten och var den som fick ta matchens sista skott, en straff i sista sekunden vid ställningen 22-23. Jag var helt övertygad om att hon skulle sätta den, hon också för den delen, skottet avlossas. Och träffar stolpen. Skånela vinner med ett mål. Malin förtjänade verkligen att få sätta den! Hoppas att hon efter lite spontandepp direkt efter matchen kan se till helheten och se vilken jäkla rese hon var på plan idag. Överhuvudtaget taget tack för hjälpen laget! Min egen insats kändes sådär, var en sån där match då man är på allt men de går ändå in, skotten går stolpe in och ja, det stämmer liksom inte riktigt. Sara förde statistik och jag hade ändå 20 räddningar. Blev lite förvånad över det måste jag säga, då var jag ju nästan 50%-ig, kändes inte så. Nu håller jag tummarna för att tåget går som på räls hela vägen till Stockholm och att jag hinner till Martin Bretz 25-årsfest.

Matchdags

Lånar datorn på klubblokalen för att tala om att vi bestämt oss för att vinna idag. Skulle sitta bra. Här snöar det golfstora snöflingor, vet inte om jag gillar det med tanke på att jag ska ta tåget ner mot Stockholm efter matchen. Kalkylerar redan med viss försening och då skulle det ju vara skönt att iallafall ha en vinst i ryggen. Så brudar nu kör vi!

Besvikelse/ skuffelse

Efter Nilssons första liggande skytte som han spikade så trodde jag på mirakel. Hade han KBT:at bort sin stafettskytteskräck? Hade vinden för honom vänt? Hade han timat formen till OS? Börjar det lukta guld? I bakhuvudet så pickade dock mantrat " stående skyttet är kvar ropa inte hej, stående skyttet är kvar ropa inte hej". Som tur var ropade jag inte hej för han klappade ihop, fullständigt. Som tur var så var jag förberedd. Men är ändå så sjukt besviken. Dessutom så tog ju Norge guld. Jippi. Trur kanskje jeg ska se meg som norsk igjen. Heia norge vi tog OL-gull! Kjempebra gutta! Vi knuste Sverige, söte bror där i vest trur de är beste vintersportnasjonen i skandinavia men de lever i skikkelig villfarelse ass.

Matdags

Att bara vara hemma hos mamma och pappa ibland har sina fördelar t.ex. får man önska mat när man kommer hem. När jag väl bestämt mig var det otippat både för mig och mamma. Det blev köttfärssoppa och våfflor, egentligen är det väl mera torsdagsmat men jag var oerhört sugen. Och mamma levererade som vanligt.
Sinnsykt godt!
Det här är nog det mest moderna våffeljärn jag sett.
Men vilka våfflor den levererade, här med hallonsylt, oförtjänt lam tumme. Det var jättegott!
Bättre tumme på blåbären, kjempegodt!

Mora mi

Innan fikan på stan idag så lämnade jag av mamma på vuxendagis, en vävstuga. Kanske man ska säga pensionärsdagis, mamma var lammkött jämfört med de andra som var där. Hon har börjat väva en pläd, inte en filt, utan en pläd och jag måste erkänna att jag också vill göra min egen pläd. Efter lite googling så har jag hittat ett antal vävföreningar i Stockholm, så efter handbollssäsongen kanske jag gör min egen pläd. Jag kommer vara en bebis i sammanhanget, blir många vuxenpoäng.
Jag vill inte inse att min mamma blivit till åren så när vi efter dagishämtning kom hem så ropade jag på mamma och bad henne fylla i lösenordsraden på facebook. Jag hade fyllt i allt annat så nu var hon bara ett fåtal knapptryckningar ifrån att kompensera upp den stora mängd pensionärspoäng hon samlat upp under dagen med några fräscha ungdomspoäng. Och hon gjorde det. Mamma är på facebook. Vi ska ha kurs ikväll, än så länge får jag hålla i spakarna. Har bestämt att det får bli efter middagen för detta kommer kräva tålamod.
Oj, vad gammal!
Oj, vad hipp!

Sthlm-Hsand

Kom upp imorse, det var något av en pärs, men jag kom till tåget i god tid och har inte kommit på något jag glömt. Väl på tåget så hade jag tur och fick ett eget 2-säte. Sen tog det, säg 10 min, innan jag somnade och jag sov tills tåget anlände Sundsvall, det var väldigt välbehövligt. På bussen till Härnösand tog jag plats bredvid en kvinna som bredde ut sig väldigt mycket, men jag bredde tillbaka, tackar min dunjacka för hjälpen med det. Blir oerhört störd på folk som ställer sin väska eller ockuperar sätet bredvid sitt eget på annat sätt och sitter och stirrar ut genom fönstret när de ser att bussen kommer bli full. Jag väljer alltid den som anstränger sig mest för att försvinna. Haha! På andra sidan mittgången satt tre tjejer och trodde att hela bussen ville veta allt om de. Vilket kackel.
Tur att jag inte skulle åka så långt, väl i Härnösand så mötte mamma upp mig och jag begav mig till första anhalt, rutiga duken och pluggfika (för deras del) med Malin och hennes klasskompis Marcus. När jag insåg att de faktiskt skulle plugga så gick jag till bilen och hämtade min dator. Böckerna kom med också får se om jag sällar mig till duktiga gänget när jag skrivit färdigt detta.
Sjukt fokuserad 1.
Sjukt fokuserad 2.
Jag chillar med en fin kaffekopp.

Sjukt oinspirerat inlägg

Har ingen lust att se på damkronorna så det blir lite Anders & Måns, faktiskt sjukt bra. Tips. Försöker hålla mina ögon öppna för jag vill se herrarnas curlingsemi 23.00, kommer vara otroligt trött imorgon. Igen. Ska åka hem 06.30 imorgon bitti, bara jag tar mig upp ur sängen så kan jag slumra på tåget. Har gjort det förut på rekordtid så det borde inte vara några problem, från uppvaknande till tåg på 17 min, slå det ni!

TRÅKIGT

Fy fan vad trist, förlust mot Slovakien 4-3. Sitter här skittrött nu efter intensiv OS-vaka inatt, först curling till 02.00 sen upp till kvartsfinalen 06.00. Hur kunde de förlora och mot Slovakien, hade verkligen sett fram emot ett spännande hockeyslutspel i OS, men näej. Vilket lag ska man hålla på nu? Får fundera på saken. Positivt att curlinggrabbarna tog sig till semi iallfall, lite ljus i mörkret. Spännande in till sista sten var det också, bra gjort Nicklas och Co.
Har valt glasögon nu, får de om 1-2 veckor, är väldigt nöjd med mitt val och alla smakrådare var överens.
Ska tagga inför föreläsning kl. 16 nu.

Kylin- Cateringdamen

Drog efter lite lätt övertalning en sväng till Alessandra tillsammans med Sarah, där även Linnea befann sig. Aless är en jäkel på att fixa godsaker. Baguette med chevre i ugn toppat med valnötter och honung, på en onsdag. Jag kommer!
Nu sitter jag och kollar lite curling, SWE-GBR, tror killarna har det under kontroll så funderar på att sova en blund innan klockan ringer för kvartsfinal 06.00 imorgon bitti. Vi knep visst ett OS-guld idag också, börjar tappa räkningen, inte varje dag man gör det som svensk! Tumme upp för det.
Duktig tjej, gott var ordet!

Onsdag

Idag har jag och Alessandra varit duktiga och suttit och läst på Studentpalatset, det ska erkännas att vi varvade läsningen med djupa världsproblemsdiskussioner. Okej, vi pratade lite skit också. Efter det så åkte jag upp till universitetet och blodbussen för att dela med mig av mitt blod och förhoppningsvis rädda någons liv. Fick reda på att jag är A+, den vanligaste blodgruppen i Sverige. Jag måste sett lite besviken ut för sköterksan sa " Ja, de flesta som har det blir lite besvikna för de vill vara lite speciella". Men jag är skitnöjd, det låter ju som det bästa av betyg, ett A med ett +! Bäst i klassen! =) Tänkte inte på det när jag kom men när jag kavlade upp ärmen så flashade jag en hårt sargad arm. Har världens blåmärke på underarmen plus bollmärken sen matchen i söndags, jag såg att sköterskan gjorde stora ögon så jag fick lov att förklara.
Lägger upp lite bilder sen spelningen igår, den var jättebra och det var kul att träffa gamla gemensamma vänner till mig och Anders.
Elin var ypperligt sällskap. Fick även med mig Alessandra från klassen, men hon fastnade inte på bild.
Nöjd.
Ska sitta på till imorgonbitti.

Konsert ikväll

Ikväll så ska jag på konsert på Strand med dessa grabbar:
Dial m for murder.

Dagen så långt

Jag och Alessandra bestämde oss för att vara lite kulturella så vi tog en tur på kulturhuset och gick på utställningen "känn dig själv". En mysig utställning om våra sinnen och hur de fungerar. Gratis var det också, alltid glädjande för en student. Innan så fikade vi gott på kaffekoppen i gamla stan.
De här "bubblorna" var det absolut bästa med utställningen, hade man väl lagt sig så ville man inte resa sig.

-22

Idag var det stundtals -22 grader ute enligt morbror Anders, inte konstigt att man frös en aning trots dunjacka och långkalsonger.

Match

Vi hade match mot serieledarna Nacka igår, ingen överraskning att de vann men hade gärna förlorat med äran i behåll. Jag är nöjd med min insats, men resten av laget satt kvar i bussen. Blir otroligt frustrerad av att inte kunna påverka vad som händer framåt. Det fanns ingen inspiration, inget samarbete, det var lojt minst sagt. 12 mål framåt är inte okej. Min käre tränare "Poffens" ord efter matchen värmde dock " Klara var bäst på planen sett till båda lagen och jag hoppas verkligen du fortsätter spela handboll nästa säsong". Blev väldigt glad av att höra det för det är fasen kul att spela, skulle bara vilja vinna lite oftare... Även om jag var väldigt upprörd över mina lagkamraters undermåliga insats igår så bör det tilläggas att det är världens härligaste gäng och att vi borde bestämma oss för att avsluta säsongen på ett godkänt sätt. Och jag tycker lite synd om de som fick åka hela vägen till Härnösand oduschade då hela hallens vattenförsörjning slagits ut. Inte kul.
Efter matchen mötte jag upp Alessandra och Felicia och tröståt på McDonalds, det satt bra.

Helg

I lördagskväll så var det tacoafton hos mig, det var väldigt trevligt, och gott. Planen vidare var att dra en sväng upp på Juristernas hus där det var galej och sedan vidare till Berns. Vi höll oss till planen. Så kvällen slutade på Berns, mycket dans och trevliga människor.
Uppdukat. Notera presenten på min tallrik.
Här ser ni innehållet. Jag är mer en öldrickare än en vindrickare, så när mina vänner såg den här så kunde de inte låta bli. Ringklockan fungerade. Plingade jag så kom påfyll.

Just ja!

Jag var ju hos optikern i fredags, jag ska tydligen införskaffa mig ett par läsglasögon. Vilken skillnad det blev när jag fick läsa med ett par läsglasögon, skönt var det! Optikern sa att p.g.a. att jag ser dåligt när jag läser gör det att jag spänner mig när jag sen ska se på långt håll, en ond cirkel kan man säga. Nu återstår bara att välja glajjer. Tog med mig tre alternativ, tror dock inte bara snygghet för bestämma utan studentbudgeten får nog styra...

Mycket att skriva om

Igår var mitt internet så sjukt segt så jag gav upp, hoppas det ska gå bättre idag. I fredags så bjöds det på chicken tikka masala á la Alex Schulman. Det dokumenterades, resultatet kan ni se nedan. Eventuella likheter med Alexs blogg är ingen slump.
Marinadvirke.
Kyckling i marinad.
Jag tog på mig uppdraget att hacka löken.
Hm, inga tårar. Dålig lök?
Jag lagade lite ostkrokar (inte bågar) Helena tyckte att jag gjort ett bra jobb. Tumme upp!
Tungan rätt i mun!
Jag fräser löken under stor koncentration.
Jag ska höfta kryddor.
Höftade hejvilt.
Jag doftar som jag vore en kännare. Vet inte riktigt vad Helena gör...
Ser lagom blasé ut. Kryddhöftning är min grej.
Helena pressade citron med ett leende, det smög även in en uppåt-tumme ser jag. "Det ska var kul att laga mat" säger Helena.
Fräsigt.
Helena drar en rövarhistoria.
Kyckling. Notera min halvmålade tumme, blev avbruten av telefonen och glömde måla färdigt. Stiligt.
Förväntansfulla.
Sjukt nöjda, högsta betyg!
1,2,3,4,5 sneda tummar upp!
Goda drinkar på Berns
Glada flickor på Berns.

Förmiddagen idag och tjuvlyssning

Förmiddagen idag spenderades hos Alessandra där hon, Felicia och Sarah satt med sin arbetsrätt. Själv kunde jag lugnt ligga och läsa vad jag ville. Jag läste en glamourtidning, egentligen kanske inte det jag helst ville men just då var den perfekt! Hittade Malin Söderlund i en såndär snabbfrågeruta där hon svarat på hur hennes favoritdejt skulle se ut. Hon vill flyga över Grand Canyon. Får hitta en rik snubbe då! Hann även med att göra Sarah och Aless fina i håret med inbakade flätor. Fasen vad jag har gjort inbakade flätor i mina dagar, hela handbollslaget stod på kö, varför lärde sig ingen annan också!
Sarah var kanske den mest pluggpeppade jag någonsin sett.
Sarah pimpade min inköpslista.
Sarah och Felicia skulle gå och simma och tjatade på att jag skulle knäppa kort på de i deras simglasögon. Notera Felicias hår innanför glasögonen
Ett till... Notera Felicias galna blick och Sarahs freakigt långa pianofingrar.
Fina flätflickor.
Ja, vad var det då jag hade tjuvlyssnat, jo, det hände i kön på hemköp. Framför mig i kön står en mamma och hennes, säg, 15-åriga son.
Mamma: "Kan du springa och hämta en påse morötter?"
Son: "Öhh, men, ah ´kejrå!" Och han börjar gå.
Mamman ropar efter: "Det gör inget om de är stora och grova!!"
Sonen: Men MAMMA!!! Hans kinder blossar av förnärmelse över sin pinsamma morsa och springer därifrån med böjt huvud.
Mamman som ska skämta bort sin sons utbrott: " Men vadå, det är ju mer RIV i de då". Med betoning på riv, förmodligen menade hon bara att de är lättare att riva, men jag och de närmast associerade annorlunda. Hade nog blivit dåligt fredagsmys i den familjen om sonen hört den sista kommentaren...

Helena och hälar

Sitter och tycker synd om Helena Jonsson. Okej att man inte lever upp till förväntningarna och inte tar guld men att klappa igenom, det kan inte vara roligt alltså... Jag trodde att hennes nerver skulle hålla, men tyvärr verkar det som att det var de som svek.
Jag har ordentligt ont i min häl, vette katten vad det kan vara men jag har haltat idag. Det finns något som heter hälsporre och sådär spontant skulle jag kunna tänka mig att det är början på det, jag har diagnostiserat mig själv helt enkelt, billigt och bra. Roade mig med att googla hälsporre och hittade ett intressant symptom."Smärtorna blir värre när du går på hårt underlag och om du under en längre stund bär något som är tungt." Med andra ord, jag borde inte bo i storstan med massa asfalt + att någon borde bära mina böcker. Någon frivillig, nähä, då får jag tvinga någon då. Nä, men skämt åsido, hoppas verkligen det lagt sig till imorgon så man kan ut och roa sig!
Hälsporre.

Lite text och två bilder

Just nu skulle det var perfekt om dygnet haft någon extratimme, jag vill orka sitta på skolan hela dagen och sitta uppe hela nätterna. Jag vet att det inte går ihop, men som sagt, det skulle vara perfekt. Dessutom så har Jon på ett väldigt fyndigt sätt frågat om jag vill åka skridskor idag. Med rubriken Yes/No fick jag denna bild:
Får se om jag orkar. Om inte annat så för att strama upp stussen kanske...
Yttrandefriheten i ett nötskal presenterat av Sarah. Hade ganska bra koll på yttrandefrihetsföreläsningen idag tack vare att jag, Sarah och Felicia hade vårat första PM om det. Bilden ovan var våran första bild i den oförglömliga succépresentation av nämnda PM. Felicia satt vid powerpointspakarna.

Uppe

Oj, nu är jag trött! Kämpade för att hålla mig uppe hela matchen inatt men jag somnade nån gång i den andra halvleken, det var nog ganska bra egentligen... Nu är det dags för föreläsning om yttrandefrihet, kan nog bli intressant, behöver bara en kopp kaffe så inte koncentrationen sviktar.

Extra underhållning

Monster Bosses käft är något av det kvickaste och roligaste som finns, krydda med lite nervositet i sprinten så går han på högvarv. Just nu pratar han med hunden Märta på norska om Ari Behn och om att hon ska "gå ut å tisse på horegatan", han är för lustig. Tidigare i kväll så pratade han med en bekant från Köpenhamn som ska komma och hälsa på som inte träffat hundarna Märta och Athena. Märta och Athena må vara världens sötastte hundar men de gör lite som de vill och skäller gärna. Kanske att Märta är lite mer skötsam och social. Detta illustrerade Bosse med " Hmm, Athena skulle kunna vare flyvertinne og Athena må jobbe i bagasje så hun ikke möter noen mennesker". Han frågade även vad jag skrivit på min blogg idag och jag svarade att jag skrivit om min OS-kväll i divanen och då var han snabb med att säga "den är från svenskt tenn, bara så de vet". Ja, så nu vet ni, på order av Bo.
Bosses favoritord: "krompir"= Potatis på serbokratiska (?!), "Fiffa" Fint namn på kvinnliga, ja.., "Techekur erderem"= Tack så mycket på turkiska. Alla dessa tre ord kan på Bosses svenska betyda allt, med följd att jag skrattar så jag dör. Så tack för underhållningen Bosse.

OS-divan

"En divan är en lång soffa med lösa dynor eller kuddar istället för ett fast ryggstöd." Citat rätt av från wikipedia. Jag ligger alltså i divanen och kollar på OS, har legat här sedan 18.15 och kommer förmodligen somna här. Önskar och tror att jag kommer kunna hålla mig vaken så jag kan se Sverige-Tyskland i hockeyn. Kommer kanske vara lite tjurig imorgon, jag ber er som träffar mig ha överseende, det är inget personligt. Kanske man borde sova lite innan, den börjar ju inte förrän 01.30, får se hur jag gör.
Ajj, Anja kraschade precis, såg inte bra ut. Knäna såg ut att ta mycket stryk...

Morgonstund.

Igår så var det semmelbak ute hos Elin men jag kunde inte vara med. Men när jag kom till skolan i morse så har Elin, i prydliga burkar, tagit med sig grädde, mandelmassa och bullar så jag kunde snickra ihop en egen. Hann precis snickra färdigt och avnjuta den till morgonkaffet då telefonen ringde. "Hello this is Anna from USAGC". What? Ett samtal från USA med anledning av att jag spontanfyllt i mitt telefonnummer om intresse för ett amerikanskt green card. Jag har hört om en som vunnit tidigare så jag vet att det inte är humbug. Men om någon annan hört att det är det så kan ni ju på ett snällt sätt upplysa mig om det, vill dock inte tro att jag är blåögd, hehe. Jaja, kul att få träna engelskan lite. Dessutom sa de att jag låg bra till för att jag var född i Sverige och studerade juridik så vi får se, kanske jag emigrerar!

Fettisdag och gulddag

Har ätit två semlor idag, synd att det bara är fettisdag en gång om året. Ska erkänna att jag har tummat på reglerna lite tidigare...
Idag var en OS-kväll som jag egentligen inte ville missa, men är det träning så är det. Fick dock direktrapport via Elin när Ferry gick i mål. Upplyste hela tunnelbanevagnen om att vi fått OS-guld och det drogs på några smilband. Inget förenar som idrottsliga framgångar!
Sitter och tittar lite på sammandraget och vad ska man säga om Wolfgang Pichler? Snacka om att kunna prata engelska på tyska och vad söt han var, det är nog bara en förälder som kan glädjas med någon mer.
Jag hade även velat se herrarnas curling, inte så ofta man känner de som tävlar i OS. Får se till att se nästa match, skickar ett grattis till segern över Storbrittanien!
Nu ska jag förhoppningsvis se curlingdamerna slå Danmark även om jag ur grannlandsperspektiv är mest nöjd över att vi ägt Norge hittills.
Semmelmys på Vete-katten.

I vår cell

Vi satt oss på SP idag, det fanns bara ett grupprum att välja på, det är litet som en cell och har bara ett fönster som sitter flera meter upp, men det fick duga. Om ett tag är det dags för semla fettisdagen till ära, mums!
Elin tycker livet är festligt.
Jag visste inte att de knäppte...

Vinter

Börjar bli less på vintern, det går inte att njuta av all snö när man bor i en storstad. Helena ringde idag och gav ett bra alternativ för vinternjutning, hon hade åkt långfärdsskridskor en bit utanför stan. Vi ska försöka planera in det någon dag här framöver. Det gick att hyra tydligen, annars har jag ju vanliga skridskor på plats numer.
Över julen i Härnösand så fick jag trots permafrost några fina vintersoldagar.
Om alla vinterdagar vore som dessa!

OS-guld!!

Fy fan vad glad jag blev, Sveriges första OS-guld, och det tas av en tjej som man inte kan låta bli att älska! Jag unnar verkligen Charlotte det här, otroligt kul att Anna Haag kom 4:a också, HEJA SVERIGE! Vilken pärs det var innan det var avgjort, vi hade nerverna på utsidan milt sagt!
Nervös Bosse!
Nervös Anders!
Två nöjda glada Kalla-fan efter målgång!

Optiktid

Jag har bokat tid för synundersökning, på fredag ska jag till optikern. Jag känner att jag ser dåligt men jag ser ändå bra, svårt att förklara. Får se vad de säger. Om jag nu måste skaffa glasögon kommer jag få sjuk beslutsångest, har iallfal hittat ett par jag INTE vill ha.
Inte de här och inga andra rosa heller för den delen.

Pizza

Idag var jag sjukt sugen på pizza, Alessandra ställde upp som sällskap. Jag gick 20 meter över gatan till Soft där jag mötte upp Alessandra och vi beställde varsin pizza, den fick med beröm godkänt. Alessandra hade en klokdag idag tror jag, det vällde ut visdomar från henne, tror jag blev lite klokare själv!
När jag kom hem sen igen så möttes jag av två väldigt ivriga hundar, jag kunde inte stå emot så vi tog en promenad.
Mätt och belåten
Snart mätt och belåten

Valentin har namnsdag

Jag kom hem går kväll lagom för att se damernas sprintskidskytte, blev ingen medalj, men enligt min OS-musa Malin så är det inte i sprint medaljerna ska skördas. Så jag får väl hålla mig till tåls.
Sen åkte jag iväg till Sandra, hittade fram och kom ihåg koden. Klev rätt in i en festatmosfär av rang. Kom lite sent, men hann iallafall komma in och socialisera lite innan vi drog vidare till O-baren. När de stängde beslutade vi oss för att gå hem, så jag började knata. Gick alldeles bakom ett gäng och när jag kom tillräckligt nära ser jag att en av de är Helena, en tjej från från handbollslaget som jag tränar med här, och de skulle till Berns. Varför inte tänkte jag och följde med. En oväntad men lyckad avslutning på kvällen.
Jag skulle ju gå på handboll idag, men de hade tydligen flyttat matchen, jag var så himla peppad. Tråkigt! Får bli nästa gång.
Det är alla hjärtans dag idag, ett kort konstaterande, sen släpper vi det.
Gårdagens födelsedagsbarn!

Jag är inte fotogenik

Den här bilden kommer publiceras i den lokala tidningen. Fantastiskt! Haha...
Den här är lite bättre iallafall, ser sjukt nöjd ut!

Tåg igen.

Blir ett väldans åkande för mig, upp igår ner idag. Tur att jag tycker det är ganska mysigt att åka tåg. Resan hade dock varit mycket trevligare med en vinst i bagaget. Jag gjorde iallafall min del, blev matchens lirare, igen! Fick en ask choklad som jag kan tröstäta.
Jag tog med mina skridskor ner till Stockholm på order av Elin, så nu får det bli åka av. Var länge sen jag åkte senast, men lite gamla takter ska nog sitta kvar!
När jag kommer fram till Stockholm nu så ska jag snabbt hem och byta om för att snabbt som tusan komma mig iväg på 25-årsfest hos Sandra. Ska bli kul, hoppas jag inte blir lika paniktrött som jag blev förra lördagen hos Annie då jag höll på att somna där jag stod. Imorgon får jag sova ut, härligt! Sen ska jag gå och kolla på handboll, Hammarby-Redbergslid, förstår inte att jag inte kommit mig för att gå och kolla tidigare.
Ser sjukt peppat ut!


Fredag

Idag fick jag slita på träningen, fokus låg på utespelarna fram till att det var 10 minuter kvar, då var det målvaktsdags, min tur. Med besked kan tilläggas, på gränsen att jag fortfarande eftersvettas. Men kul var det, fasen vad det sög i benen, för att inte tala om flåset. Det ska jobbas på!
Kvällen har spenderats framför "på spåret" med mamma och pappa, 4 av mina favoriter var med, eller egentligen 6, eller egentligen hela ensemblen inklusive augustifamiljen. Filip & Fredrik tävlade mot Johanna Koljonen & Marcus Birro, jag hejade på F & F men Christian & Fredrik utropade Johanna & Marcus till vinnare, det kändes okej. Johanna är sjukt smart. Sen kan man inte låta bli att älska Håkan Hellströms kompband, dels är de duktiga och dels så är de just det, Håkans kompband. Han kommer nog alltid kunna få mig att känna mig som 17 år!
Malin vid dagens lunch!
Inte helt lätt att hitta in i hallen...
Ja, jag tog en bild på TV-skärmen. Radarparet.

Hemma i Härnta

06.30 imorse gick tåget från centralen, var där i god tid och slocknade i princip direkt när jag satt mig. Väl hemma i Härnösand möttes jag av blå himmel, -10 grader och mamma. Vi gjorde en kopp te och tittade oroligt på sotaren som skulle upp på grannens snöfulla tak, men han skyffla sig fram på säkra ben. Vi var beredda på att springa ut och ge första hjälpen om han glidit ner, men han hade ju i och för sig landat mjukt för det är sjukt mycket snö här!
Nu ska jag äta lunch med Malin på rutiga duken, mys!
Kämpa kämpa!

Vänner

Marta P i egen hög person ringde mig idag från götet och det var superkul att höra hennes röst! Hon ska flytta till USA i mars och jag bara måste åka och hälsa på henne. Har nog redan planerat det.
Ses i USA!

Psykologer och badminton

I dagarna så är det tydligen någon typ av psykologmässa här i Stockholm och igår så bjöds det in till trerätters i en trevlig festlokal. Där jobbade jag. Det var skitkul, hade glömt hur stimulerande det kan vara att jobba. Servicepersonen inom mig kom verkligen fram, trevlighet och effektivitet är nyckelord. Fara fram mellan borden och se till att alla får mat, kaffe, påfyll av vin. Allt ska göras med ett leende på läpparna oavsett hur korkade gästerna kan vara. Tyckte dock att sveriges psykologelit var trevliga, de vet väl hur man uppför sig för att uppfattas som schyssta. Undrar hur mycket de kan manipulera en? Eller om de analyserade allt vi gjorde? hmm..
Gick upp imorse och spelade badminton med Jon, det gick bra, Jon börjar komma ikapp. Får han bara köpt ett nytt racket så kanske han kan ta ett set mot mig! Vi stannade på lantis efter och åt riktig torsdagsmat (iallfall jag), ärtsoppa och pannkakor! Gott!

Sofforna i biblioteket

I biblioteket finns det 4 soffor på övervåningen och typ 3 på undervåningen, men man vill sitta på övervåningen, i en soffa. Det har blivit våran grej. Varje morgon är det försten hit som försöker paxa en soffa. De är egentligen inte så bekväma, men det är mysigt och trevligt att sitta i de. Dessutom behöver man inte vara absolut knäpptyst.

Dagens camp.
Elin, min campbuddy för dagen.

Mätt och trött

Jag och pappa har varit och ätit tapas, det var väldigt gott, vi sprack nästan. Om detta varit någon annans blogg så hade jag gärna sett lite dokumentation på detta, men det är min blogg och jag orkade inte knäppa några kort. Kanske lite glömska inblandat. Tog ett, på en halväten dessert, skulle kännas lite otillräckligt och mesigt att lägga upp den, så nä, blir inget av.
Jag hade gärna suttit kvar mycket längre och varvat skitsnack med allvar. Men det är ju en dag imorgon också, och det är för väl. God natt pappa!

Pappor och mammor

På väg till skolan idag så mötte jag av en händelse upp Alessandra på perongen och hon i sin tur stod och väntade på sin pappa. Elin slöt också upp och vi åkte upp till skolan, väl där så bjöd Alessandras pappa oss på kaffe och vi diskuterade världsproblem innan vi begav oss till biblioteket. Min pappa kommer också idag, vi ska ut och äta och sen sover han hos mig/oss. Elins mamma kommer också och hälsar på henne idag. Föräldraboom. Det bästa med att flytta hemifrån är den nya relation man får med sina föräldrar, man får bara de bra delarna. Nu är det näsan i böckerna som gäller.
Hoppas cityfåglarna håller sig borta så han kan koncentrera sig på våra samtal ikväll.

Lidingö tur och retur

Jag skulle ju på handbollsträning idag och såg fram emot det och kände mig lite som en vägg. Åkte t-bana till ropsten, satt mig på bussen mot gångsätrahallen och såg inre bilder i huvudet på frilägesräddningar och perfekta utkast. När jag väl kommer in i hallen får jag direkt onda aningar då jag ser brudar i skurumatchdräkter och mycket riktigt när jag tittar in i hallen så värmer juniorerna upp för match. ANTIKLIMAX! Ingen träning alltså och jag VET att jag borde kollat upp på hemsidans gästbok innan! Tur att Lidingö är så fiiiint!
Titta vad fint. Titta då!

Studentpalatset

Inget på schemat idag så det blev en dag på SP, vi lyckades få tag på ett grupprum. På måndagar är jag som regel lite svårstartad så ett besök på hemmakväll och deras godisutbud var jag inte svårövertalad till, kanske till och med var så att jag var drivande i beslutsfattandet. Jo, så var det.
Har kommit ganska långt i statsrättens grunder och 2:a och 8:e kapitlet i RF börjar klarna mer och mer. Nu börjar dock motivationen för dagen tryta och jag tänkte bege mig hemåt så jag hinner hem och äta och byta om innan kvällens handbollsträning.
Ein var prompt tvungen att knäppa samtidigt som mig...
...men det kompenserade hon upp med denna festliga min! Kanske hennes festligaste.

Hundpromenad

Jag gick en tur med Märta och Atena idag, härligt med hundar och den villkorslösa kärlek de ger.
Atena och Märta
Sen fick Märta hoppa upp i mitt knä på mina nya byxor...

Vi vann!

Ja, det är sant, vi vann! Inte varje dag vi gör det så därför var det extra skönt att tvåla dit Avesta med hela 10 bollar. Jag blev matchens lirare också. Men det hade jag ju lovat Sara och jag är en kvinna av mina ord. Sara är min förra "målvaktskollega" som följde med ner för att kombinera coachning med att hälsa på sin mor och far. Saras underbara lilla Olle var med, han är för söt. På vägen tillbaka till Stockholm så fick jag sällskap av min tränare Poffen, resesällskap är alltid trevligt!
Väl tillbaka så var det bara att byta om snabbt för att besöka Annies inflyttningsfest. Hon har en väldigt fin lägenhet och många kompisar så ett tag var det väldigt trångt, men finns det hjärterum finns det stjärterum (eller stårum). Vi stannade kanske till 2, sen kom dagen ikapp mig och jag blev blixttrött. Sov väldigt gott och länge idag!
10 bollar var det!
Ja, vi är nöjda!
Min lirarros.
Olle gillade inte min blixt...
Här är han lite nöjdare!

Hänger i Avesta.

Jag har match i Avesta idag, jag är lite tidig så jag sitter på ett café (av bara farten höll jag på att skriva mysigt, men det är INTE ett mysigt café) och har ätit en helt okej kycklingsallad. Resten av laget kommer väl på en timme tror jag. Så här sitter jag och kollar på folk. Ringde min vän Elin förut efter att ha gjort en liten spaning som gick ut på att jag innan jag kom in till själva Avesta kom till lilla Krylbo och blev så glad av att se kontrasten mellan Stockholm och lilla Krylbo. Jag väntade där i max 15 minuter på bussen vidare och hann se alla de där typiska typerna som det parodieras om till höger och vänster. Och jag blev glad, så otroligt sorglösa och omedvetna på ett helt fantastiskt och rätt sätt de är. Innan jag började skriva mitt eget inlägg så besökte jag min absoluta favoritbloggares blogg, Alex Schulman, tror ni inte att han har gjort en nästintill likadan spaning. In och kolla blogg.aftonbladet.se/pappabloggen (vet inte hur man gör det till en länk). Alex är en mycket vis man.

Igår så var planen att vi skulle gå på Strand en sväng där de hade ett mycket intressant klubbkoncept, mörkret, man skulle komma i mask och försvinna in i anonymiteten. Jag köpte mask och allt, men planen sket sig och vi gick ut på något annat ställe som jag inte kommer ihåg vad det hette, men det var nära hem. Vilket var bra, jag har ju som sagt match idag så kvällen fick inte bli för lång. Nu är det dags att bege sig till hallen, har fått vägbeskrivning av en trevlig Avestabo.
Jag och Aless
Vi hade gjort succé.

Igår och idag då.

Jag visste att de skulle komma dagar då jag glömmer, prioriterar bort eller bara skiter i att skriva något här. Igår var en sådan dag. Först var det lite statsrätt med våran lärare David, han är faktiskt ganska bra tycker jag, jag gillar hans amerikanska accent. När jag gick i lekis och fram till 2:an så gick en tjej från England i våran klass och enligt mitt minne så pratade hon felfri svenska förutom att hon inte visste när det skulle vara en eller ett. David har samma problem, verkar vara svårt det där. En apelsin eller ett apelsin?
Min mamma fick mig att lova att jag skulle vara mellanhand vid ett blocketköp i förra veckan, inga problem tänkte jag. Hon hade haft kontakt med de och kommit överens om pris och att jag skulle komma och hämta de. Jag ringde de dagen innan och gjorde upp om att jag skulle vara på Mariatorget 10.00, jag var där, ingen av de. Lång historia kort, hon hade gått och jobbat och skulle vara tillbaka 14.00, tack för informationen! Jag blev less, mamma blev ledsen. De fick en ny chans igår och den här gången gick det bra. Jag blev glad, mamma blev glad. En lustig sak var att hon jag köpte av bröt ganska mycket, och när jag skulle tala tydligt så hon skulle förstå så snakket jeg norsk, veldig rart! Arbetsskada som jag inte visste att jag fortfarande hade.
Efter det skyndade jag hem för jag skulle vara tillbaka på Mariatorget 19, denna gång för att förfesta hos Alessandra. Allt gick bra tills jag skulle stryka min vita tröja, strykjärnet måste ha varit smutsigt för det uppenbarades små bruna fläckar på det vita. Jag slet mitt hår ett ögonblick, sen blev jag rationell och tvättade helt enkelt bort fläcken och strök den torr igen. Sen bar det av, lyckades komma på samma t-bana som Sarah och Felicia. Jag var smart och valde låga skor medan de stolpade på bakom mig, efter lite gnäll och några suckar kom vi ändå fram. Möttes av glada och trevliga människor och snacks à la Alessandra som alltid är något extra. Vi följde våran plan och drog till Café Opera. För att var studentkväll så var det förvånansvärt många kostymnissar där, undrar varför...? Vi dansade mest hela kvällen, det är alltid trevligt. Det roligaste var dock att Elin luktade sig fram till några spanjorer (?)! Dagen kan sammanfattas kort; trött, lektion, hostattack, lunch, föreläsning, hostattack igen, trött, hem, sova lite, hämta hundar, slappa.

Tisdag i matens tecken.

Jag och Elin slog våra kloka och ekonomiska huvuden ihop och lagade matlådor för ett helt kompani idag. Vegetarisk lasagne, lax i ugn, kycklingwok och tacopaj stod på menyn. Nä tyvärr, kommer inte lägga upp några recept, kanske en annan gång eller så inte. Kan mycket väl ha varit sista gången jag lagade mat, för frysen är sprängfull. Allt gick otroligt smidigt, enda fadäsen var att jag fick en lika extrem som oväntad ont-i-ögonen-av-lök-attack, fy fan vad det sved!
Tänkte fortsätta min inslagna bana och visa bilder på kalaset men märkte att jag var lite dålig med kameran, lite blev iallafall dokumenterat.
Matbild
Tacoköttfärs, lasagnefyllning och wokingredienser.
Mera mat
Woken!
Elin trollar
Den kroppsligt oblyge kocken.

Mina första bilder (om tekniken är med mig)

Jag brände mig på ugnen idag, väldigt klantigt. Det svider alltid mycket mer än man tror. Är otroligt nöjd med att jag lyckats lista ut hur man laddar upp bilder. Slänger in en på söta svanen och två från i lördags.
Klantigt.
Aj, klantigt.
Den vilsne svanen.
Svanen
I Sundsvall. Fredrik, Maria, Klara och Maja.
Fredrik, Maria, jag och Malin i Sundsvall i lördags.
På väg till sundsvall. Maja, Malin och Klara.
Maja, Malin och jag på väg mot Sundsvall lördags.

Måndag

Jag är förkyld och nyser hela tiden, hoppas det är snabbt övergående. Kliar dock oroväckande i bihålorna, jag har en tendens att alltid få bihåleinflammation när jag blir sjuk. Knaprar esberitox för glatta livet.
Idag såg jag och Alessandra en stackars svan som blev räddad av viltjouren. Den satt utanför ingången till t-banestationen vid universitet och såg vilsen ut. Sen åkte vi en snabbis till hennes nya hem så jag kunde inspektera, det var VÄLDIGT fint! Bara hon får hjälp med byråpusslet som låg på golvet.

RSS 2.0