Torsdag

Möttes av fantastiskt väder i Härnösand.
Idag var vi en sväng på Hemsön och hälsade på Bosse och Anders. Vi får aldrig nog av varandra.

Ny grind.
Mys.
Bastun.
Vi kände på vattnet, var väl en 14-15 grader. Om det blev bad? Självklart..
Nu bär det av mot Norrfällsviken för midsommarfirande nr som helst.

Tisdag.

Sitter på bussen mot Härnösand. Jag vet att jag bara för några veckor sedan sa att jag inte skulle åka Ybuss igen. Nu sitter jag här igen ändå. Dålig karaktär där Klara. Är på väg upp för att fira midsommar, eller fira och fira. Jag ska jobba. Men det kommer vara massa folk jag känner där så det blir alla tiders!!
Sitter och snickrar lite spotifylistor. Går sådär, alla artister som jag gått och försökt lägga på minnet är borta. Tips tack.
Idag var det kanonväder i Stockholm, vi var ett glatt soltörstigt gäng som åkte till Liljeholmen och den lilla söta sjön trekanten. Väl där så hann vi sola i ca 20 min innan ett stort, stort, stort moln parkerade framför solen. Då gav 71.5 % av sällskapet upp. Jag och Sarah tog däremot upp kampen mot molnet, vi blåste som fan och tillslut försvann det. Vi fick en god del kvalitetspressartid.
Avrundade med en glass.
Soldyrkare på väg mot glasståndet.
En söt liten sothönefamilj. Och sötast var lillkycklingen.

Jag kom på att jag inte lagt upp bilden som jag valde att behålla efter min och Aless fotosession. Så av tristess gör jag det nu. Jag ser så SJUKT obekväm ut. Haha!
Hm.

Tisdag

Jag lever. Och det är anledningen till att jag inte hunnit skriva något här på ett tag. Jag har inte haft tid helt enkelt. Hellre så än tvärtom!
I helgen har jag jobbat och sen bara hunnit hem och byta om för att dra vidare ut.
På fredagen blev det ett besök på trädgården för att lyssna på Peter Morén tillsammans med Elin, Lina och Sofia, efter det tog vi oss till Debaser slussen.
På lördagen så var det först Spelning med Silverarken på Skeppsholmen med Elin. Mellanlandade en snabbis på Vapiano hos Sarah och C:o. Sprang sen vidare till Jon för att avsluta kvällen på Gustav Adolfs Torg där jag mötte upp Aless och Mange.
Det var en snabb resumé.
Igår fick jag finbesök av gamla barndomskompisar. Ida med hennes Martin och Johannes. Vi gick sunt hela Stockholm, säkert tillryggalade vi en 3-4 mil.
Ida och Martin.
Karin och Helena mötte upp för lunch.
Johannes, jag och Kristin.
Storkyrkan, alla ville andas samma luft som kronprinsparet.

Familjen hann jag med att se under förra veckan. Värt.
Härnösandssonen Motoboy hann jag också med. Också värt.
Jag och Elin irrade stressat runt på Skepssholmen i lördags. Saken blev inte bättre då vi trodde att vi teleporterats bakåt i tiden.

Torsdag

Igår började jag dagen med att hjälpa Helena att städa. Det var visning hos henne på eftermiddagen och vi homestylade som galningar.
Vid uträttat dagsverke köpte vi sushi som vi avnjöt vid vattnet, trots blå himmel var det på gränsen till kallt när vinden gjorde sig påmind. Så vi traskade istället in mot staden för att se vad LOVE Stockholm bjöd på i Kungsträdgården. Vi sällade oss till resten av den folksamling som samlats framför scenen. Vi visste inte vad som väntade, men förväntningarna steg för varje person som började tränga sig in för att kunna se. Så till slut händer det. Scenen fylls. Av Marie Picassos kör. Jippi. Vi tyckte det hela var en aning genant och bestämde oss för att vända på klacken.
Här har vi den, kören.
Sushi.
Berzelii park.

På kvällen möttes vi upp hemma hos mig och satt i solen på balkongen.
Erica, Alex och Helena.
Mitt emot hade de något typ av jippo. Inte oss emot, de hade ett litet jazzband som spelade stäminingsfull musik.
Senare gick vi ner till Skeppsbron och lyssnade på en riktig kör. Duktiga var de! Fint var det!

Tisdag

Dagen idag spenderades med Helena. Vi tog en promenad genom Stockholms värsta turiststråk, gamla stan. Vårat mål var Götgatan och ett nyöppnat Emmaus. Fyndade ingenting där, hade ändå ingen budget för det så det var väl lika bra. Efter lilla söderturen så körde vi iväg Håkan på jobb och skulle ha tjejfotbollseftermiddag. Det var dock dåligt fotbollsfokus, vi hade en del att tjattra om.
På tal om fotboll så har jag totalt missat att Nordkorea är med i VM. Nordkorea. Blev väldigt förvånad, vet inte riktigt på vad. Får de spela fotboll där? Borde de tillåtas vara med? Om spelarna inte leverar, sätts de i arbetsläger då? Har de några utlandsproffs? Är det sant att de legat i ett 6 månader långt träningsläger? Var den lilla klicken av Nordkoreanska fans hejaklacksrörelser koreograferade? Visas matcherna i Nordkorea? Och isåfall, hur framställs det? Har de haft någon presskonferens? Läser de av ett manus då? Ja, det är många frågor.
Helena vässar armbågarna inför färden genom gamla stan.
"Kom då Klara, vågar du inte?" "Jo". Och det gjorde jag, men turisterna bjöd på hårt motstånd.
Glad Kristin. En till synes glad Håkan, han var dock lite missnöjd över att det inte var en blåbärsmuffins han kommit över. 

Tisdag

Vi är inne på säsongens sista gemensamma träningsvecka och ägnar oss därför åt lite alternativ träning på handbollstiderna. Igår stod gymnastik på schemat. Vi började lätt med lite kullerbyttor. Först i köttbullestil, avancerade sedan till kullerbyttor med något typ av skutt innan. Avslutningsvis så skulle man gå upp i handstående, pausa, och sedan på ett smidigt vis glida ner och kullerbytta runt. Till min stora förvåning klarade jag det ganska bra, kände mig nästan graciös.
Efter det var det dags för plint, vi testade olika "trick" för att tillslut avsluta med att hoppa bock över hela plinten. Kan med stolthet säga att jag var en av två som klarade det. Yes!
Sista momentet var hopp från en sån där studsmatta (trapets, avstampsgrej?) och vi började hoppa "som ljus". Följde upp med "krysset". Finalen var att göra en volt. Själv gled jag på något typ av adrenalinrus och tänkte "piece of cake, det här grejar jag". Så jag tog sats, satsade som fan gjorde jag, flög högt som sjutton och inser plötsligt att jag inte alls roterat ett helt varv, utan bara ett halvt. Efter vad som kändes som en evighet landar jag äntligen, på rygg. Tappar till min förvåning inte andan, men det small som fan. Några sekunders tystnad innan alla inser att jag levar, då skrattar de, högt och rått. Men fan den som ger sig. Jag provar igen, står och frustar som en tjur och tar sats. Denna gång så roterar jag, jag lägger till och med till det där halvvarvet som jag inte lyckades med första gången. Så jag landar denna gång på mage och smashar ner ansiktet i mattan. Nåja, jag gjorde det iallafall, jag gjorde en volt!
Vi avslutade med handboll tack och lov. Skönt att få avsluta med något som man har koll på.

Måndag

Det var ett tag sen jag var här. Och nu när jag väl loggat in vet jag inte var jag ska börja. Hm..
Fredag: Hade tröttisdag. Lillasyster med pojkvän kom till stan, spenderade kvällen med att se på fotbollen ute över en öl.
Kajsa hade med färdigblandad cosmopolitan från tax-freen. Jag var skeptisk, men den fick klart godkänt.

Lördag: Jobb hela dagen. På kvällen hade Aless inflyttningsfest, mycket trevlig tillställning. Vi drog vidare till Strand vilket var ett lyckat drag.
Var säkert 10 år sen jag senast fick blåsa såpbubblor, kul idé Aless! :)
Glad och nöjd.
Glada och nöjda.

Söndag: Jobb. Middag med syster och morbröder på bistro Sûd. Jättemysigt ställe. Sen somnade jag som en stock.

Fredag

På grund av visst underhåll hemma så befinner jag mig på Gallerian med en kopp kaffe i väntan på att det ska bli fritt fram att återvända hem. Hade gärna sovit lite längre, låga odds på att det blir en tupplur i eftermiddag. Vädret tillåter ju iallafall. Det spöregnar.
Igår kväll efter jobbet så mötte jag upp Elin och Lina. Lina, nybliven mäklare, fick jobb igår och det var värt ett glas i goda vänners lag.
När jag skulle gå hemifrån imorse så kunde jag för mitt liv inte hitta visakortet. Jag vet att jag hade det på vägen hem, jag tror det trillade ur när jag tog upp nyckeln. Omåttligt korkat att ha det löst i väskan, jag vet. På något vis skulle det kännas bättre om jag tappat det efter en av alla vårens speedade ravekvällar. Inte igår, det förtjänade jag inte.
Inga pengar har iallafall försvunnit. Tur det.
Idag börjar fotbolls-VM, jag måste med andra ord välja lag snart. Tror det lutar åt Frankrike. Ska se deras match med lillasyster och sällskap ikväll, får se vad magkänslan säger då. Ska bli kul att träffa sis, hon ska på KISS imorgon, lilla rockflickan.
Nu ska jag återgå till min bok, jag glömde ladda batteriet till datorn och de har inget uttag här. Klant jag är. Jag är klant! Är klant jag? Ja.

Torsdag

Tillbaka i Stockholm med blandade känslor. Jag känner att jag gärna velat stanna några dagar till, det är något visst med Härnta. En vecka hade varit perfekt, nu hann jag liksom inte bli less.
Tur att Stockholm är ett ypperligt alternativ till Härnösand.
Jag åkte nattbuss ner inatt. Om jag får för mig att göra det igen så dubbelchecka då med mig om jag verkligen tänkt igen om mitt beslut. Nattens resa var inte en av mina bättre bussturer.
Det var mycket folk så jag fick ingen fönsterplats så jag satt mig bredvid nån snubbe som såg helt okej ut. Han var okej från huvudet ner till fötterna, han tog nämligen av sig sina skor. Fruktansvärd odör i en buss som är lite lite för högt tempererad, ingen kanonkombo. På sätet bredvid, tvärs över gången, sitter två tjejer som av de tomma ölburkarna att döma inte bara är övertrötta, utan deras hysteriska fnitter är en följd av alkoholkonsumtion. Jag orkade inte säga till de, jag tror inte det skulle blivit bättre. Istället så försökte jag varje gång de fyrade av ett sånt där hysteriskt fnitter blänga på de så att de skulle fatta. Jag kanske blängde mitt suraste 15 gånger, ingen av gångerna såg de. Vid 02.00 blev de tysta. Tack tack.
Helen och Johan.
Helen och Jag.
Fotboll.
De tackade med tre starka "hej".
Jag hann med en öl på Skeppet innan bussen gick 23.35.

Onsdag

Hängde hos Malin idag på eftermiddagen. Hon skulle städa, vet inte riktigt om hon blev glad eller ledsen att jag kom och våldgästade. Mest glad tror jag.
Har bara några timmar kvar i Härnösand, nu när jag väl är här så hade jag gärna stannat några dagar till. Men plikten kallar. Plus att det verkar hända en hel del nere i Stockholm också av de rapporter jag fått.
De sista timmarna ska spenderas på Landgrens fotbollsplan för ännu en korpkväll. Det var kul i måndags men ikväll blir det nog ännu fetare, "Lokalen" ska nämligen spela. Mitt gamla lag, jag var med från scratch kan man säga. De får fan i mig inte göra mig besviken nu. Lillebror blev nyss inringd. Stafettpinnen skickas vidare.
På fredag börjar VM, jag måste välja ett lag att heja på, svårt.

Onsdag (om tisdag 3)

Så blev det då hög tid för lite spel. Högst oväntat så blev det UNO. Med tyska regler. Mattis påhitt som visade sig vara ett mycket intressant och roligt påhitt. Vi spelade konstant i 4 h. Det var mycket heta känslor, men defintivt mest skratt. Det  var väl någon gång som smockan hängde i luften, men då gav kortguden mig en chans att hämnas utan blodvite. Hur som helst så var det en mycket rolig variant av UNO.
Lillebror fick vara med.
Jag är lugn som en filbunke. Ericas pokerface talar för sig själv.
Vi saknar dämpad belysning, cigarrrök i luften, en och annan cowboyhatt och varsin whiskey.
Det var mycket skratt.
Vad ska han hitta på, den där lillskiten som fick vara med.
Kanske kvällens bästa hand. Ni förstår inte hur bra den är med tyska regler asså...
Mitt i spelet glider pappa in klädd såhär. Han gillar att vara center of attention men någon måtta får det väl vara? Han babblade något om att han skulle svara på en festinbjudan på ett roligt och fyndigt sätt. Sure. Du vill bara vara med och spela UNO!

Onsdag (om tisdag 2)

Efter besöket på stan åkte jag hem och åt middag, samtidigt som jag försökte styra en spelkväll. Spekvällen styrdes till mig. Innan det var dags för det så bestämde jag och Erica oss för att åka och kolla på alla fina ungdomar på balen. Trots duggregn och trots att vi nästan inte känner någon. Av fyra jag kände, hittade jag två.
Malin och hennes kompisar.
Alexander, som har blivit så stor! Snygging.

Onsdag (om tisdag)

Inledde dagen med lunch på stan med Maria, Malin och Helen (eller egentligen kl. 07.00 hos tandläkaren) på rutiga duken.
Helen och Jag då.
Maria och Malin.
Efter fikat så tog vi en second hand-runda. Jag fyndade en blus och en tröja. Tror dock att Helen gjorde bästa fyndet, ett jeansset. Färgen är ljust stenad denim a lá 80-tal. Me like.

Tisdag

Efter middagen igår så drog jag och Helen och kollade på lite korpfotboll. Mattis och Simon trängde in sig på filten också. Det var tur, för det var snorkallt. Nu blev jag ända extremt nedkyld, men 40 filtar och lite te vid hemskomst rådde bot på det.
Heja heja!

Precis när jag fått upp värmen så kollar pappa på mig med hundvalpsögon och vill att jag ska följa med för att lyssna på en flodsångare. Jag var inte jättesvårövertalad, men det tog emot att ge sig ut i kylen igen. Tyvärr så hade flodsångaren stuckit och gömt sig. Men en gräshoppssångare fick vi höra. Skådningens höjdpunkt.
Vi var inte ensamma. Det var många som var sugna på flodsångaren.
Var är enkel beckasinen??

Nu ska jag på stan för lite samkväm med goda vänner.

Måndag

Min bror kom också hem idag. Mamma bjöd på hans absoluta favoritmat, kyckling och potatis med hennes fantastiska sås. Han blir 5 år varje gång vi äter det. Först mosar han potatisen och gör en perfekt "kaka" av det. Sen lastar han på kyckling för ett helt kompani och en burk lingonsylt. När han komponerat färdigt sin tallrik (vi andra har då hunnit äta färdigt) så sätter han sig tillrätta (på ena skinkan med ett ben böjt, ja det ser ganska lustigt ut med tanke på att han är 1.87 och inte 1.30 längre) och lägger undan besticken och börjar äta. Med händerna. Han har iallafall slutat torka händerna på gardinen.
Per in action.
När vi ätit färdigt så ville Per ivrigt visa vad han hade köpt. Han ville inte säga i förväg vad det var så jag började fundera, kan det vara en bil, ett klädesplagg, en lägenhet, ny mobil. Han äntrar då köket med, ett gevär. Och ett nytt kikarsikte. Hans ögon glittrar.
Han demonstrerar kikarsiktets olika funktioner.
Jag provar zoomfunktionen. Coolt.

Jag blev som sagt mött av Marta vid ankomsten till Härnösand. Hon hade med sig Mattias, så vi var tre glada prickar som åt lunch på rutiga duken.
Mattias.
Marta!
Jag.

Måndag

Sitter på ett tåg som nyss avgått från Gävle. Nästa anhalt skulle varit Sundsvall, men p.g.a. banarbete blir det buss från Hudiksvall till Sundsvall. I Sundsvall blir det sedan ännu ett bussbyte för vidare färd mot Härnösand. Hattigt värre.
Hade först tänkt åka sent ikväll med buss. Kollade ändå för säkerhets skull sista minuten igår kväll, och även om logistiken på resan är lite besvärande så kan jag inte klaga på priset.
Blir mött av kära Marta på stationen, börjar med en lunch sen får vi se vad som händer. Nu ska jag försöka sova lite. Jag glömde mina hörlurar, jag förbannar mig själv lite lätt för det.

Söndag

Okej, jag har precis kommit hem från jobbet. Och jag är trött. En kombination av ett tight schema de senaste dagarna och att kroppen börjar förstå att man är ledig. Tänkte låta lite bilder tala. Först lite bilder från gårdagskvällen. Den spenderades hos Aless på hennes uteplats med grillning. Av 5 tjejer så hade 3 med sina mammor. Min var på väg, men bangade i sista sekund. Nästa gång ska hon med. Lite bilder:
Mamma Elin, Elin och Sarah.
Mamma Elin, Mamma Aless och Mamma Felicia.
Mycket, mycket trevligt dukat bord. Kan det ha varit Aless som varit i farten...
Jag och Aless grillar mashmallows. Gott.
Felicias cheesecake. Kanske den godaste jag nånsin ätit.
Jag diggar Aless loft. Jag och Sarah häckade däruppe.

Fredagen på Juristernas hus var sjukt kul. Vi hängde en liten stund ute i gräset innan vi gick in. Blev inga bilder inifrån, jag var upptagen med att tömma baren.
Jag och Lovisa.
Elin med löjligt sommarlovsflin.
Lovisa och Jon.
Sarah.
Aless och Felicia.

Lördag!

Jag har SOMMARLOV!!
Superfirande på juristernas hus igår. Jobb idag. Nu ska jag skynda mig iväg till Aless för grillning! Återkommer mer utförligt imorgon!

Fredag

Jag trodde aldrig den här dagen skulle komma. Om 8 h så har jag sommarlov. Tentan, en liten prövning på vägen bara. Sitter på gallerian med Elin och laddar, känner att kunskapen sent omsider kanske kommit till mig. Tror det var den eminenta uppladdningen jag hade igår. Egentligen borde man väl sova vid 22 dagen före tenta. Jag valde annorlunda. Jag hakade på morbröderna och tog ett glas (okej 2) på zink, vi var ett ganska stort och mycket trevligt sällskap. Den trevliga stämningen från gårdagskvällen har under natten transformerats till motivation. Nu vill jag skriva den där förbenade tentan. Nu.
En till peppad tjej.
Ikväll ses vi i dimman.

Torsdag

Effektiv tid igår, hm. I korta korta intervaller (typ 5-10 min) läste jag koncentrerat. Sedan vandrade tankarna iväg i lika jämna intervaller. Då är det tur att intervallträning är bra. Fick krupp av att bara sitta inne hela dagen så vid 20-snåret mötte jag upp Aless och Felicia i Kungsträdgården för att titta på folk som åt och lyssna på Eldkvarn. Det är någon typ av matfestival som de kallar "Smaka på Stockholm". Vi varken åt eller drack något, sån lyx får vänta. Förslagsvis tills på fredag, vid 18.01-snåret. Nu ska jag sätta igång.
Stötte till min stora glädje på Kristin och Erica.
Aless och Felicia.
Jag och Kristin.
Eldkvarn.

Onsdag

Den här kursen alltså. Jag citerar dagens lärare på frågestunden "allt är oklart". Ja, får man rätt om man svarar det också då eller?
För övrigt så är det upplagt för missförstånd.
1, Missbruksmodellen: Jag tänker en modell som missbrukar, tänk heroinchic. Men nej. Kan man använda 5a§ PuL så använder man missbruksmodellen. T.ex. en bild i ett ostrukturerat material.
2, PuL. Är ett norskt verb som betyder att Knu'''a, f-ordet, älskog, ja ni fattar. Men nej. Det är förkortningen på personuppgiftslagen.
3, E-handelslagen. Reglerar hur handeln med ecstasy ska gå till. Men nej. Den reglerar hur handel över internet ska gå till. T.ex. mellan B2B eller B2C. Går även hand i hand med distansavtalslagen.
4, B2B. Sämre pojkbandsnamn. Men nej. Buisness to buisness betyder det.
5, BBS. Också dåligt pojkbandsnamn med wannabevarning. Men nej. Bulletin Board System betyder det.
6, Cookie. Kaka på engelska, kan komma i olika former t.ex. med chokladsmak. Men nej. En cookie utgör information som en webbsida kan spara på en besökande dator.
Och såhär fortsätter det. Tro nu inte att jag är bitter. Jag är glad.

Tisdag 2

Jag och Elin har pluggat på halvfart. Högsta växeln går liksom inte riktigt i. Vi kollade varandra djupt i ögonen och frågade oss vad som egentligen spelade någon roll här i världen. Pilen stannade på hälsan. Vi bejakade våran hälsa med en löptur runt Skeppsholmen. Skönt!! Förhoppningsvis kan endorfinkicken få oss att orka klämma ur den sista kraften för att kunna lämna denna gudsfärgätna kurs bakom oss. Och i och med det vårat första år, vilket betyder sommarlov!! Fredag 18.01, kom nu.
Beach 2010 är också ett viktigt mål.

Tisdag

Elin hakade på min taktik om att sitta hemma. Hon trillade in genom dörren för ett tag sen med förhoppning om att jag ska dra henne framåt i detta motvindsplugg. Jag hyser samma förhoppning gentemot henne. Hoppas att vinden vänder efter en kopp kaffe...

RSS 2.0